Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Latvija Eiropā: dzimšanas dienas dāvanas tikai Jūrmalā un Liepājā

Latvija Eiropā: dzimšanas dienas dāvanas tikai Jūrmalā un Liepājā
Lauris Blaus ("Liepāja/Triobet"): 20 punktu un 12 atlēkušās bumbas BBL spēlē.
Foto: Ģirts Gertsons

Latvijas Basketbola savienības jubilejas nedēļā Latvijas labākie klubi BK „Ventspils” un „VEF Rīga” piedzīvoja neveiksmes Eiropas kausa izcīņā, bet „Barons/LDz” Baltijas Basketbola līgas čempionātā netika galā ar Somijas čempioniem. Dāvanas sarūpēja tikai  „Jūrmala/Fēnikss”, kas izcīnīja pirmo uzvaru oficiālā starptautiskā spēlē kluba vēsturē un „Liepāja/Triobet”, kas uzlaboja pozīcijas BBL turnīra tabulā. 

Eiropas kauss, D grupa

 „Szolnoki Olaji” – „VEF Rīga” 96:84

Lai turpinātu cīņu par tiesībām spēlēt otrajā posmā, Vefam obligāti bija vajadzīga uzvara, taču spēles gaitā neradās sajūta, ka visa komanda būtu mobilizēti vienota, lai sasniegtu šo mērķi.Izredzes nu kļuvušas gluži iluzoras – Rīgā jāuzvar „Zenit” un „Besiktas”, kā arī jāuzvar Ļubļanā.

 „Himki” - „Union Olimpija” 105:77, „Besiktas” - „Zenit” 87:73.

Situācija grupā: „Besiktas” 6-1, „BC Himki” 5-2, „Olimpija” 4-3, „Zenit” 3-4, „Szolnoki Olaj” 2-5, „VEF Rīga” 1-6.

Eiropas kauss, F grupa

BK „Ventspils” – Krasnodaras „Lokomotiv-Kubaņ” 60:69

Grupas līderi Ventspils hallē nebija tik briesmīgi, kā izskatījās tabulā, tomēr pietiekami stabili, lai centīgos, tomēr pasmagi spēlējošos mājiniekus turētu grožos. Lai pakāptos uz 4.vietu tabulā ventspilniekiem nu jāatrisina vēl smagāks uzdevums – jāuzvar Izmirā vai Salonikos.

„Karsiyaka” – „Budučnost” 86:78, „Stelmet” – PAOK 84:77.

Situācija grupā: „Lokomotiv-Kubaņ” 7-0, „Karsiyaka” 5-2, PAOK 4-3, „Budučnost” 2-5, BK „Ventspils” 2-5, „Stelmet” 1-6.

BBL, A grupa

 „Jūrmala/Fēnikss” – „Pyrinto” 70:69

Jūrmalniekiem pirmā uzvara oficiālā starptautiskā spēlē, turklāt uzreiz pār Somijas čempioniem. Rezultatīvākais bija Uģis Pinete (15), bet pēdējā minūtē droša roka bija Mārtiņam Laksam – 5 izšķirošie punkti. Varbūt izslēgšanas turnīra „vilciens” vēl nav aizgājis?

 „Barons/LDz” – „Pyrinto” 80:97

Tamperes klubs pēc zaudējuma Lapmežciemā bija mobilizējies, savukārt baronus novārdzināja spēlētājiem uzklupušais vīruss. Cīnoties bez Kristapa Valtera un Kaspara Kambalas, pēdējai ceturtdaļai spēka vairs nepietika.

Situācija tabulā: „Kalev/Cramo” 6-0, „Pieno zvaigzdes” 5-1, „Pyrinto” 3-5, „Barons kvartāls” 2-3, „Paernu” 1-4, „Jūrmala/Fēnikss” 1-5.

BBL, B grupa

BK „Valmiera” un BK „Jēkabpils” šonedēļ nespēlēja.

Situācija tabulā: BK „Valmiera” 5-1, „Lietkabelis” 5-2, BK „Jēkabpils” 4-2, „Valga” 3-4, TTU 2-4, „Prienai” 2-3, „TLU Kalev” 1-6.

BBL, C grupa

 „Liepāja/Triobet” – Maskavas „Dynamo” 84:76

Spēlē ar grupas vicepastastarīšiem liepājnieki gandrīz visu mača laiku bija iedzinējos bet pēdējās piecas minūtes nospēlēja ļoti pārliecinoši. Lauris Blaus guva 20 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, Marekam Jurevičam 19 punktu.

Situācija tabulā: “Liepāja/Triobet” 4-1, “Juventus” 4-1, “Tarvas” 4-2, “Rapla” 3-3, “Dinamo” 1-4, “Nevežis” 0-5.