Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Eirolīgā un Eiropas kausa izcīņā būs spēkā modificēti noteikumi

Eirolīgā un Eiropas kausa izcīņā būs spēkā modificēti noteikumi
Foto: The Cornell Basketball Blog

Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) rīkotajos turnīros – Turkish Airlines Eirolīgā un Eiropas kausa izcīņā – šosezon stājas spēkā vairāki grozījumi basketbola noteikumos, kas spēli darīs ātrāku, tīrāku un skatāmāku, ievērojot gan dalībnieku, gan līdzjutēju intereses. Šo izmaiņu lielāko daļu akceptējusi FIBA Tehniskā komisija un tie tiks iekļauti Oficiālajos basketbola noteikumos, kas visā pasaulē stāsies spēkā 2014.gada oktobrī.

Par tehnisko piezīmi komanda tiek sodīta ar vienu soda metienu (iepriekš diviem), pēc kura bumba paliek pretinieku komandas rīcībā.

Spēlētājs, kurš vienā spēlē saņēmis divas tehniskās piezīmes, tiek diskvalificēts (iepriekš tehnisko piezīmju skaits nebija ierobežots).

Tiek atjaunota strīda bumbas izspēle gandrīz visās situācijās. Bumbas alternatīvās piederības princips tiks lietots tikai 2., 3. un 4.ceturtdaļas sākumā.  Komanda, kura ieguvusi kontroli pār bumbu, izspēlējot strīda bumbu spēles sākumā, ievadīs bumbu spēlē arī 4.ceturtdaļas sākumā, savukārt otra komanda ievadīs bumbu spēlē 2. un 3.ceturtdaļas sākumā. Katrs pagarinājums sāksies ar strīda bumbu.

Katrai komandai pirmajā puslaikā pienākas divi pārtraukumi – viens 60 sekundes un viens 30 sekundes ilgs, bet otrajā puslaikā trīs pārtraukumi – divi 60 sekundes un viens 30 sekundes ilgs. Ceturtās ceturtdaļas pēdējās divās minūtēs komanda var izmantot tikai divus pārtraukumus – vienu 60 sekundes un vienu 30 sekundes ilgu (iepriekš visi pārtraukumi ilga minūti un to skaits pēdējās minūtēs nebija reglamentēts).  Katrā pagarinājumā komandai pienākas viens 60 sekundes garš pārtraukums.

Starp pirmo un otro, trešo un ceturto ceturtdaļu, kā arī pirms katra pagarinājuma ir 90 sekundes ilgs pārtraukums (iepriekš – 120 sekundes).

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 17:16, pirms 11 gadiem
par tehniskajām piezīmēm ir labi.
par minūtes pārtraukumiem ir pilnīgi vienalga, jo tāpat atradīs laiku, ka pavilkt spēli garumā + ar maiņām taisīs apspriedes.

  +5 [+] [-]

, 2013-10-14 17:55, pirms 11 gadiem
man patik ka stridus bumbas izspele bus ka agrak,ar leksanu pec bumbas nevis kkadas divainas bultas del

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 17:57, pirms 11 gadiem
prieks ka ari eiropas basketbola ienak NBA noteikumi,savadak ir baigi divaini ka viena okeana puse ir savi noteikumu,otra savi

  +7 [+] [-]

, 2013-10-14 18:05, pirms 11 gadiem
Eiropa seko NBA, neko sliktu nesaskatu, bet NBA vajadzētu sekot Eiropai tiesnešu kvalitātes ziņā. Ne kādi 60 gadīgi opeļi staigā pa laukumu, bet kvalitatīvu līmeni laukumā, lai Lebroni, braienti u.t.t ar 6 soļiem bez dribla neskrien pār laukumu.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-14 18:29, pirms 11 gadiem
Vēl derēja mainīt noteikumus par sodu, kas izdarīts rezultatīva metiena brīdī pret spēlētāju, kas grozu nav iemetis. Eiropā ieskaita grozu un met divus soda metienus (pie piezīmju normas) vai bumba paliek cietušajai komandai. NBA ieskaita grozu un met vienu soda metienu. Pēdējais šķiet ir loģiskāks variants.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-14 19:15, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Eiropa seko NBA, neko sliktu nesaskatu, bet NBA vajadzētu sekot Eiropai tiesnešu kvalitātes ziņā. Ne kādi 60 gadīgi opeļi staigā pa laukumu, bet kvalitatīvu līmeni laukumā, lai Lebroni, braienti u.t.t ar 6 soļiem bez dribla neskrien pār laukumu.
Bet tas ir izdevīgi no skatāmības viedokļa. Eiropieši jūtūbā ir tie, kas šausminās par NBA tiesāšanu, mani ieskaitot, bet amīšiem galvenais, lai Lebrons iedanko pēc septiņsoļa un Bleiks Grifins ieliek danku pāri kādam, vispirms iebraucot ar elkoni sejā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 19:23, pirms 11 gadiem
beidzot nebūs tās muļķīgās strīda bumbas bultas, kuru dēļ bieži nākas redzēt apjukumu starp spēlētājiem, tiesnešiem un galdiņu.
un kā tur īsti ir ar tiem uzbrukuma laikiem? pirmais 24 un nākošie tikai 12?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-14 22:42, pirms 11 gadiem
Par strīda bumbām sen nobriedis lēmums. Kādreiz tā bija spēles odziņa, kad kāds mazais strīdā pārlēca garāko...

     [+] [-]

, 2013-10-15 11:02, pirms 11 gadiem
Sakarīgi noteikumi! Bet ja grib spēli padarīt ātrāku un skatāmāku, tad būtu arī nedaudz jāpamaina tiesāšana! Jo tagad tiesneši grib ielīst un arī ielien katrā epizodē un ja jau ir ielīdis, tad kādam jau tas sods ir jādod, kaut gan bieži vien tā ir agresīva aizsardzība. Tas nav interesanti skatīties, kā tiek mesti 20-30 soda metieni uz katru grozu spēlē. Kā arī nav interesanti, kad par katru pieskārienu tiek fiksēta piezīme.

Piekrītu par NBA tiesāšanu, ka tas arī nav skatāmi, ka taisa trīs un vairāk soļus! Turklāt, ja tas ir acīm redzmi un nepārprotami. Pamata noteikumi jau taka būtu jāievēro un vienalga ka pēc šiem 3-6 soļiem seko sulīgs danks!