Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Latvija Eiropā: tuvināties izslēgšanas turnīriem

Latvija Eiropā: tuvināties izslēgšanas turnīriem
Uvis Helmanis un "Liepāja/Triobet": dubulteksāmens Igaunijā.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Novembra pirmajā nedēļā  BK „Ventspils” un „VEF Rīga” precīzāk iezīmēs savas izredzes pārvarēt Eiropas kausa izcīņas pirmā posma barjeru.  Baltijas Basketbola līgas četras Latvijas komandas aizvadīs piecas spēles, cīnoties par vietām savu grupu pirmajos četriniekos, kas varēs piedalīties izslēgšanas turnīrā. Kārtējās spēles Eiroīgā Jānim Blūmam un Dāvim Bertānam, Eiropas kausa izcīņā - Jānim Strēlniekam, Kristapam Porziņģim un Ojāram Siliņam. Cīņu par Eiropas trofejām savu ārzemju klubu sastāvos sāks arī sievietes - Anete Jēkabsone-Žogota, Aija Putniņa, Anete Šteinberga un Gunta Baško-Melnbārde.

Eiropas kauss, D grupa

Trešdien plkst.19:45 Stambulas „Besiktas” (2-1) – „VEF Rīga” (1-2). LTV7 tiešraide.

Rīdziniekiem ļoti saspringta nedēļa – pirmdien dramatisks zaudējums Rīgā „Krasnije kriļja” (67:70), trešdien spēle Stambulā, sestdien – Saratovā, otrdien Rīgā ar Ļubļanas „Olimpija”. Sezonas sākumā uz nogurumu atsaukties gan nebūs labais tonis, tomēr cīņā ar Samāras komandām bezcerīgi zaudētā cīņa par zaudētajām bumbām (35-56) vedināja domāt par bateriju- fizisko un/vai psiholoģisko – nosēšanos. Ja tā tas ir, vizīte pie pieredzējušā „Besiktas” neko labu nesola, tiesa, par laimi, pat neveiksmes gadījumā paliks iespēja situāciju glābt turpinājumā, kad četras no sešām spēlēm notiks Rīgā. No otras puses, ja pirmdien redzētajai nevarībai bija tikai subjektīvi iemesli, vēlme individuāli un kolektīvi reabilitēties varētu palīdzēt Stambulā paveikt brīnumus.

„Besiktas” visas trīs spēles līdz šim ritējušas punkts punktā: Stambulā ar „Olimpija” 68:70, izbraukumā ar „Zenit” 90:86 un savā laukumā ar grupas galvenajiem favorītiem „BC Khimki” 66:64. Sastāvam tikko pievienoja pērn „VEF Rīga” spēlējušo Kenanu Bajramoviču.

Situācija grupā pēc 3.kārtas: „BC Himki” 2-1, „Besiktas” 2-1, „Olimpija” 2-1, „Zenit” 1-2, „Szolnoki Olaj” 1-2, „VEF Rīga” 1-2.

Eiropas kauss, F grupa

Trešdien plkst.19 BK „Ventspils” (1-2) – Saloniku PAOK (2-1). Sportacentrs.com tiešraide

Laukuma saimnieku priekšrocības un iepriekšējos mačos ar „Karsiyaka” iegūtā pieredze, jācer, palīdzēs kompensēt PAOK pārsvaru rūdījumā un atlētismā. Ja „Ventspils” spēlēs tā, kā prot – agresīvi un organizēti aizsardzībā, ātri un kolektīvi uzbrukumā, ir iespēja pretiniekiem sagādāt nopietnas problēmas. Tikai jānotic sev un iespējami ātri jāatrod virknējums, kam spēle iet no rokas. Uzvara krietni uzlabos ventspilnieku izredzes iekļūt pirmajā četriniekā. Zaudējuma gadījumā ventspilnieki noslīdēs trīs komandu grupā, kas cīnīsies par vienu ceļazīmi.

PAOK turnīru sāka ar uzvaru Izmirā pār „Karsiyaka” (87:81), turpināja ar Zeļenoguras „Stelmet” sagraušanu (85:66) un smagu zaudējumu Krasnodarā (46:87).

Situācija grupā pēc 3.kārtas: „Lokomotiv-Kubaņ” 3-0, PAOK 2-1, „Karsiyaka” 2-1, Podgoricas „Budučnost” 1-2, BK „Ventspils” 1-2, „Stelmet” 0-3.

BBL, A grupa

Trešdien plkst.19 Lapmežciemā „Jūrmala/Fēnikss” (0-3) – Pasvāles „Pieno zvaigzdes” (2-0). Sportacentrs.com tiešraide

Ja jūrmalnieki vēlas iesaistīties  cīņā par tiesībām spēlēt izslēgšanas turnīrā, pēdējais brīdis izcīnīt pirmo uzvaru. Tomēr favorītu statuss pienākas viesiem, kuru sastāvā ir arī trīs amerikāņi.

„Barons kvartāls” (1-2) šonedēļ atpūšas.

BBL, B grupa

Otrdien plkst.18:30 Panevēžas „Lietkabelis” (2-2) – BK „Valmiera” (3-0). SportoTV.lt tiešraide

Valmieras komandas panākumi BBL daļēji kompensē neveiksmes Aldaris LBL čempionātā, kur piedzīvoti trīs zaudējumi pēc kārtas. Panevēžā gan gaida līdz šim cietākais riekstiņš – mājinieku sastāvā ir gan Lietuvas izlases veterāns Daiņus Šalenga, gan jaunais talants Vītenis Čižausks, gan pirms dažiem gadiem „VEF Rīga” spēlējušais krievs Ivans Ņeļubovs.

Trešdien plkst.19:30 BK „Jēkabpils” (2-1) – Tallinas TTU (1-1)

BK „Jēkabpils” tikko apdedzinājās Aldaris LBL spēlē ar „Barons kvartālu”. Spēle savā laukumā ar igauņiem ir laba iespēja reabilitēties un nostiprināties grupas pirmajā četriniekā.

Tallinas studentu komandā nav neviena latvieša, toties ir divi amerikāņi un Igaunijas izlases centrs Kristians Make.

BBL, C grupa

Otrdien plkst.18:30 „Tyco Rapla” (3-1) – „Liepāja/Triobet” (1-0)

Trešdien plkst.19:00 Rakveres „Tarvas” (1-1) – „Liepāja/Triobet” (1-0). Delfi.ee tiešraide

Sezonu veiksmīgi sākušajiem liepājniekiem dubultvizīte pie Igaunijas komandām, kuru līderi ir Latvijas spēlētāji: Raplā – BBL Oktobra spēlētājs Kristers Zeidaks, Rakverē – Kaspars Cipruss, Juris Umbraško un Liepājas sporta skolas audzēknis Roberts Srumbris.  Interesantas satikšanās, principiālas spēles. Un laba pārbaude liepājnieku spējai saglabāt augstu spēles līmeni arī izbraukumā.