Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

LU basketbolisti dramatiskā galotnē zaudē mājiniekiem (+ izskaņas video)

LU basketbolisti dramatiskā galotnē zaudē mājiniekiem (+ izskaņas video)
Renārs Magone
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Ar zaudējumu Starptautiskās Studentu Basketbola līgas (ISBL) pusfināla posmu sākusi Latvijas Universitātes komanda, kas atklāšanas spēlē pēdējā sekundē piedzīvoja zaudējumu pret Urālu Federālo universitāti. Jāpiemin, ka noslēdzošās ceturtdaļas laikā LU prata atspēlēt 22 punktu deficītu, taču izšķirošo metienu realizēja mājinieki.

Spēli LU studenti iesāka gaužām vāji – kļūdas un garām aizmestie metieni ļāva mājinieku komandai ātri vien izvirzīties vadībā un to nostiprināt, turklāt pirmajā puslaikā spēle uzbrukumā kaut cik raisījās vien diviem spēlētājiem Renāram Magonem un Pēterim Rēķim. Tajā pašā laikā apmulsumu latviešu komandai radīja vairāki līdz galam neizskaidrojami tiesnešu lēmumi, kas rezumējās pat ar komandas galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa tehnisko piezīmi un vairākiem situāciju skaidrojumiem ar pašiem basketbolistiem. Lai nu kā, pirmā puslaika ritējumā iekrātajam ievērojamajam deficītam par pamatu jāmin pašu nespēja realizēt brīvus metienus pat no groza apakšas. Puslaika pārtraukumā rezultāts vēstīja 21:36.

Ņemot vērā komandas pieredzi turnīra kvalifikācijas posmā Kaļiņingradā, kad arīdzan pret mājinieku komandu tika atspēlēts ievērojams deficīts, LU izredzes uz panākumu šajā spēlē vēl nevarēja norakstīt, taču 3.ceturtdaļas ievads neliecināja par pretējo – mājinieku 8:2 izrāviens vēl jo vairāk sekmēja attālināšanos rezultātā. Lai nu kā, arī spēle cīņā zem groziem no soģu puses kļuva vienlīdzīgāka abās laukuma pusēs un periodiski LU guva iniciatīvu. Magones danks un Lasenberga divi tālmetieni pēc kārtas jau 3.ceturtdaļas beigu daļā pavēra labas izredzes uz izglābšanos, tiesa, ar līdzīgi veiksmīgu spēli izcēlās arī Jekaterinburgas studenti.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā rezultāts sasniedza pat 22 punktu starpību, taču tad LU sāka realizēt šķietami neiespējamo misiju – sāka sekmēties no tālmetienu līnijas, ar presingu atņemtas vairākas bumbas pretiniekam un galu galā arī tehniskās piezīmes sekoja mājinieku soliņa virzienā, kas kopumā ļāva neticami īsā laika periodā atspēlēties līdz -10 (51:61), turklāt pamatlaikā bija atlikušas vēl septiņas minūtes. Nervozitāte iestājās Urālu Federālās universitātes komandā un pamatoti – LU sāka spēlēt nevainojami, līdz 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Rēķis ar precīzu tālmetienu no stūra panāca 67:67! Pēdējais uzbrukums piederēja mājiniekiem un Artūrs Visockis-Rubenis pretī lika ciešu aizsardzību ne apzināta soda veikšanu. Teju izdevās nospēlēt nevainojami un papildlaiks bija sekundes attālumā, taču tad fantastisku tālmetienu realizēja viens no krievu komandas centra spēlētājiem un atnesa savai komandai uzvaru ar 70:67.

Latvijas Universitātes rindās 16 punktus guva Renārs Magone, savukārt vēl pa 11 Pētera Rēķa un Edgara Lasenberga kontā.

Nākošo spēli LU aizvadīs rīt, kad plkst. 14:15 (pēc Latvijas laika) tiksies ar Maskavas Federālo universitāti, kas šodien ar 71:91 atzina Tallinas Tehnoloģiju universitātes studentu pārākumu, ar ko savukārt LU turnīra noslēgumā spēlēs svētdien.

Video: spēles izskaņa

Starptautiskā Studentu Basketbola līga | pusfināls, Jekaterinburga (Krievija)

DatumsLaiksMājiniekiViesiRezultāts
04.03.14:00Urālu Federālā univ.Latvijas Universitāte70:67
04.03.16:15Maskavas Valsts univ.Tallinas Tehnoloģiju univ.71:91
05.03.12:00Tallinas Tehnoloģiju univ.Urālu Federālā univ.-
05.03.14:15Maskavas Valsts univ.Latvijas Universitāte-
06.03.08:00Latvijas UniversitāteTallinas Tehnoloģiju univ.-
06.03.10:30Urālu Federālā univ.Maskavas Valsts univ.-

Spēļu sākumi norādīti pēc Latvijas laika

  +1 [+] [-]

, 2016-03-04 22:49, pirms 8 gadiem
Visockis-Rubenis ir reliģiozs. Acīmredzot radīs izskaidrojumu, kāpēc tieši šajā spēlē izšķīrās tieši tādā veidā, ar tehnisko piezīmi pašam un šādu tālmetienu pretiniekam. Iespējams, ka tas bija jau zvaigznēs uzrakstīts, ka tāds ir tas ceļš.