Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils": ar maksimālo rezultātu uz FIBA kausa otro posmu

BK "Ventspils": ar maksimālo rezultātu uz FIBA kausa otro posmu
Arī pēdējās spēlē līdzjutēji no BK Ventspils sagaidīja uzvaru.
Foto: www.bkventspils.lv

BK "Ventspils" vēlreiz pārspēja Polijas "PGE Turow" (96:73) un FIBA Eiropas kausa izcīņas pirmo grupas turnīru pabeidza ar maksimālo rezultātu - sešās spēlēs sešas uzvaras. Otrās kārtas turnīrā ventspilnieku pretinieki būs B grupas uzvarētāji Antverpenes "Giants", F grupas otrā labākā komanda (visticamāk - "CEZ Nymburk" un kāda no trešo vietu ieguvējām. 

1. ceturtdaļa. Ventspilnieku rindas atkal kļuvušas nedaudz retākas. Iepriekšējā LBL čempionāta spēlē pret Barons/Ldz, no ierindas tika izsists Žanis Peiners, kurš nevarēja piedalīties šodienas mačā pret poļiem. Toties pēc ilgāka pārtraukuma sastāvā atgriezies atlabušais Rihards Lomažs.
BK Ventspils starta piecinieks: Pits, Janičenoks, Ate, Viginss un Šeļakovs. Pitam šī ir pirmā reize, kad viņš izpelnījies vietu sākuma sastāvā. Laikam jau pelnīti, jo ir manāms, ka viņš ir komandā iejuties un arī pienesums uzvarās ir ļoti taustāms. Tieši pēc šīs spēles arī tiks lemts, vai ar Pitu pagarināt līgumu vai nē. Tieši Pits arī bija tas, kurš guva pirmos punktus (ar trīspunktu metienu), bet sev atvēlētajās pirmās ceturtdaļas minūtēs paspēja gūt astoņus punktus.
Kāds un cik bija pirmās ceturtdaļas intrigas? Divas. Pirmā - kad ventspilnieki aizmetīs garām pirmo tālmetienu! Līdz astotajai minūtei bija realizēti 6 no 6. Otrā. Cik rezultatīvu piespēļu izdarīs Kristaps Janičenoks, kurš iepriekšējā mačā izdarīja 10? Janičenoks pirmo pārtraukumu sagaidīja ar četrām rezultatīvām piespēlēm, bet trejaču precizitāte nedaudz tika sabojāta - 7 no 8 bija precīzi! Esot tik precīziem, pirmā ceturtdaļa tiek pabeigta ar 34:24.

2. ceturtdaļa. Paralēli ar spēli Ventspilī, grupas otrs mačs starp Pieno Zvaigzdes un Helios Suns notika Pasvālē. Ventspilnieku un poļu duelī visvairāk otrā mača iznākumā bija ieinteresēti poļi un, visticamāk, ka kāds no viņu štāba arī sekoja līdzi notikumiem Pasvālē. Iespējams, ka tieši notikumi Lietuvā lika poļiem vairāk iespringt, jo Pieno Zvaigzdes visu pirmo puslaiku atradās vadībā un tas nozīmēja, ka PGE Turow ir nepieciešams pārspēt ventspilniekus. Vismaz kaut kāda papildus intriga šai spēlei.
Naivi bija cerēt, ka otrajā ceturtdaļā laukuma saimnieku metieni būs tikpat karsti kā pirmajā, taču savus trīs precīzus tālmetienus tomēr pievienoja. Savukārt Janičenokam piespēlu skaits palika iepriekšējais, taču tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums - otrajā ceturtdaļā viņš maz spēlēja. Rezultāts tikām kļuvis mazliet pieticīgāks, taču joprojām par labu BK Ventspils (49:41). Bet kas tikmēr notiek Pasvālē? Raug, pēc pirmā puslaika Helios Suns ir vadībā ar 43:42.

3. un 4. ceturtdaļa. Ja neskaita viesu nelielo saņemšanos (vai arī ventspilnieku nolaidība) ceturtdaļas vidū, kas poļiem deva viencipara skaitļa mīnusus, globāli spēles raksturs palika iepriekšējais. Praktiski visu laiku notika dancis ap 10 punktu vadību. Bija pamanāmas kaut kādas pazīmes, ka visiem ir vēlme iespringt, jo kurpe sāka spiest arvien vairāk (Pieno Zvaigzdes jau bija vadībā ar 10 punktu pārsvaru), taču īsti nav varēšanas. Vienīgā viesu trumpis - ja nu mājinieki sāk spēlēt pa roku galam. Kā laukuma saimniekiem izdodas nopietni uzspēlēt aizsardzībā, tā rezultāts tūlīt pieaug krietni straujāk, kā spēlējot vieglākā režīmā. Tā, kā tas notika trešās ceturtdaļas izskaņā, kad izdodas gūt sešus punktus pēc kārtas un pēdējo ceturtdaļu sagaidīt ar +16 (73:57). Pietiekami liels handikaps pirms pēdējām desmit minūtēm, lai būtu drošības sajūta, ka spēle tiks uzvarēta un pirmais posms pabeigts ar maksimālo rezultātu.

Kopā ar ventspilniekiem no I apakšgrupas uz otro grupu turnīru kvalificējās Lietuvas "Pieno Zvaigzdes".

FIBA Eiropas kauss
BK Ventspils un PGE Turow (Polija) 96:73 (36:24, 15:17, 24:16, 23:16)
BK Ventspils: Pits 15, Šeļakovs 13, Janičenoks 12, Mičels 12, Ate 11, Viginss 11, Gulbis 10, Gražulis 6, Lomažs 4, Butjankovs 2;
PGE Turow: Karolaks 24, Tatums 15, Dilons 13, Kostrževskis 8, Novāks 7, Mareks 2, Gospodareks 2, Hariss 1, Krestiņins 1.