Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:987, Did:0, useCase: 3

Roberts Štelmahers: U20 izlasē treniņus turpinās 14 basketbolistu

Roberts Štelmahers: U20 izlasē treniņus turpinās 14 basketbolistu
Artūrs Brēmers: veiksmīgas pirmās spēles U20 izlases sastāvā.
Foto: fiba.com

Latvijas U20 izlase pirmajās pārbaudes spēlēs sagrāva Baltkrievijas U20 izlasi - 94:62 un 102:57. Pēc spēlēm treneri Roberts Štelmahers un Artūrs Štālbergs izraudzījās 14 basketbolistus, kuri nākamnedēļ Ventspilī turpinās gatavoties Eiropas U20 čempionātam, kas 12.jūlijā sāksies Slovēnijā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers:

"Uzvarēt vienmēr ir patīkami, taču rezultātiem lielu vērību nepievērsīsim, jo Baltkrievijas izlase tomēr spēlē Eiropas čempionāta B līgā un lielas problēmas mums nesagādāja.

Ar šo komandu esmu nostrādājis tikai nedēļu, un sāku iepazīt spēlētājus. Pirmais iespaids ir patīkams. Prieks par profesionālo attieksmi un pašatdevi treniņos, arī meistarības potenciāls ir cerīgs. Spēlētāji uzvedas kā profesionāļi - tas ir pirmais priekšnoteikums, lai viņu karjeras veidotos labi. Prieks strādāt.

Spēlēs izmantojām 17 basketbolistus. Muskuļa sasituma dēļ malā palika tikai Ingus Jakovičs, kurš diemžēl mums palīdzēt nevarēs. Uz nākamo treniņnometni, kas pirmdien sāksies Ventspilī, neaicināsim vēl četrus basketbolistus - Robertu Krūmiņu, Juri Kalniņu, Robertu Stumbri un Edvardu Bagatski. Sāksim strādāt pie niansēm, tāpēc svarīgi, lai treniņā nebūtu pārāk daudz spēlētāju un efekts būtu pēc iespējas lielāks. Pievienosies Ojārs Siliņš, kurš atgriezīsies no Itālijas."

Nākamās nedēļas beigās Latvijas U20 izlase Rakverē spēlēs ar Igaunijas U20 izlasi, kas gatavojas debitēt A līgā. Pēc tam - treniņi Rīgā un pārbaudes spēles Kauņā ar Lietuvas U20 izlasi.

Eiropas U20 čempionātā Slovēnijā pirmajā posmā Latvijas izlases pretinieki būs Gruzijas, Turcijas un Spānijas izlases. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām.

Latvijas U20 izlases kandidāti:  Artūrs Bricis, Jānis Timma, Arnolds Helmanis (visi Liepājas Lauvas), Mārcis Vītols (Latvijas Universitāte), Dāvis Čoders (Jūrmala/Fēnikss),  Artūrs Brēmers, Artūrs Vītiņš (abi Westwind Academy, ASV), Kaspars Vecvagars (KK Baltai, Lietuva), Klāvs Strazdiņš (BS Rīga/DSN), Jānis Bērziņš (VEF Rīga), Andrejs Gražulis (BK Ventspils), Elvis Saulītis (BK Valmiera), Ojārs Siliņš (Reggio Emilia, Itālija) un Andris Misters.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-23 15:45, pirms 12 gadiem
Latvijas 2. izlases čali atskaita kā vienu no pirmajiem...

  +1 [+] [-]

, 2012-06-23 17:32, pirms 12 gadiem
sen neesmu redzējis Čoderu, bet Jakovičš >> labāks. Moš leiši parādīs spēli no Kauņas savā basket lapelē..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-24 15:17, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: A DUkulis?
Sezonas sākumā 3 spēles uzspēleja un viss! Pievienojies kkadai USA universitatei ,bet spele tikai DAL!