Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:987, Did:0, useCase: 3

Sudraba puiši atgriežas mājās

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Sudraba puiši atgriežas mājās
Pēc LBS tradīcijas, prezidents Valdis Voins U-20 izlases galvenajam trenerim Artūram Štālbergam pasniedza šūpuļtīklu, lai viņš pēc panākuma baudītu pelnītu atpūtu.
Foto: Basket.lv

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases izcīnītās sudraba medaļas Eiropas čempionātā liks Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) rosināt ieviest izmaiņas Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas nosaka sportistu prēmēšanas sistēmu par augstiem sasniegumiem, informē ziņu aģentūra BNS.

Foto no komandas sagaidīšanas pieejamas te.

Basketbolistu sagaidīšanas pasākumā pirmdien Rīgā izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis nosauca komandas veikumu par milzīgu panākumu, kā arī uzsvēra, ka viņš kā ekonomists pēc izglītības uzskata, ka pateicība pienākas ne tikai vārdos. Dombrovskis paskaidroja, ka IZM iesniegs nepieciešamos dokumentus, lai MK noteikumos veiktu izmaiņas, kas ļautu prēmijas par augstiem sasniegumiem sportā piešķirt arī otro vietu ieguvušajai Latvijas U-20 izlasei. Pašreizējie noteikumi paredz, ka prēmijas šajā vecuma grupā var piešķirt tikai par uzvaru. Ministrs piebilda, ka šādi basketbola izlases panākumi palīdzēs pārliecināt par izmaiņu nepieciešamību un nodrošinās lielāku finansējumu sportam.

Savukārt LBS prezidents Valdis Voins U-20 izlases izcīnītās sudraba medaļas nosauca par ļoti nozīmīgu panākumu, ko uzteikušas arī valsts augstākās amatpersonas. „U-20 izlase ir ierakstījusi savu vārdu Latvijas basketbola vēsturē un Latvijas vārdu Eiropas basketbola vēsturē,” teica Voins.

Pēc LBS tradīcijas, Voins U-20 izlases galvenajam trenerim Artūram Štālbergam pasniedza šūpuļtīklu, lai viņš pēc panākuma baudītu pelnītu atpūtu.

Savukārt Štālbergs pastāstīja, ka sajūtas ir fantastiskas, kā arī pateicās visiem atbalstītājiem. Gan tiem, kas bija klātienē Tallinā, gan arī mājās palicējiem, kas spēlēm sekoja medijos. Treneris uzsvēra, ka atbalsts bija ļoti jūtams. ''To mēs jutām, ka ar mums ir visa Latvija,'' viņš teica.

Tomēr treneris pieminēja neizdarīta darba sajūtu, jo zelts bijis tik tuvu. Taču Štālbergs ir pārliecināts, ka Latvijas basketbols iet pareizā virzienā, aug labi jauniešu vecuma spēlētāji, kā arī treneri. Viņš ir pārliecināts, ka Latvijai šis nebūs vienīgais fināls un nākotnē tiks izcīnītas arī zelta medaļas: ''Mēs, Latvija esam spēks un varam arī kaut ko izcīnīt,” sacīja treneris.

Latvijas U-20 basketbola izlasi atgriežoties mājās no Eiropas čempionāta Tallinā, pie Olimpiskā sporta centra Rīgā sagaidīja vairāki desmiti ar basketbola saistīti cilvēki - gan sportistu ģimenes locekļi, gan basketbola veterāni.

Jau ziņots, ka svētdien Eiropas U-20 čempionāta finālspēlē Latvija ar 60:67 piekāpās Itālijai. Komanda 10 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras. Četri panākumi tika gūti pirmajā grupu kārtā, divi otrajā, kur tika piedzīvots arī viens zaudējums, kam sekoja divas uzvaras izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā Latvija ar 78:73 uzvarēja Melnkalni, bet pusfinālā ar 64:63 spraigā cīņas galotnē pārspēja Spānijas vienaudžus.

Avots: BNS

     [+] [-]

, 2013-07-22 15:52, pirms 11 gadiem
Izlabojiet virsrakstu! Ir jāraksta "atgriežas" ar īso "a"!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-22 15:52, pirms 11 gadiem
Prēmēšana būtu kaut kā jāsadala arī individuālajos un komandu sporta veidos, nevis tikai vecuma grupās. Jo vairāk sportistu ir nepieciešami, lai varētu nokomplektēt komandu, jo lielākai būtu jābūt prēmijai par medaļām. Piem. hokeja izlases medaļas kādā nozīmīgā turnīrā būtu vērtējamas visaugstāk, jo kurā tad vēl sporta veidā vajag >20 meistarus, lai nokomplektētu komandu.
Bet jauno basketbolistu varoņdarbu vajadzētu vēl arī kaut kā citādi iemūžināt - izdot pastmarku vai ko tamlīdzīgu. Viņi ir to pelnījuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-22 18:07, pirms 11 gadiem
Jauzņem filma par SUDRABA IZLASI. Ar visiem šiem speletajiem.