Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:987, Did:0, useCase: 3

Štālbergs: Visas domas jau pievērstas piektdienas ceturtdaļfinālam ar Melnkalni

Štālbergs: Visas domas jau pievērstas piektdienas ceturtdaļfinālam ar Melnkalni
Jānis Bērziņš un Latvijas U20 izlase: uz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu ar bilanci 6-1.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 izlase Eiropas čempionātā Tallinā otrā posma pēdējā mačā piedzīvoja pirmo zaudējumu, piekāpjoties Francijas komandai – 74:79 (19:27, 40:48, 51:66). Latvijas basketbolisti izcīnīja pirmo vietu F grupā un piektdien ceturtdaļfinālā plkst.15:45 Saku Suurhall spēlēs ar E grupas ceturtās vietas ieguvējiem Melnkalnes basketbolistiem. Citi ceturtdaļfināla pāri: plkst.13:30 Turcija – Krievija, plkst.18 Grieķija – Spānija, plkst.20:15 Itālija – Lietuva. Visu izslēgšanas turnīra spēļu tiešraides: Live Basketball.tv

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artūrs Štālbergs:

„Šodienas spēle vairs nevarēja ietekmēt ne mūsu, ne Francijas komandas likteni. Ļāvām atpūsties ne tikai Vecvagaram, bet arī Ojāram Siliņam, kuram sezonas laikā savainotā kāja vēl liek par sevi manīt. Nepārslogojām Bērziņu, Gražuli, Jakoviču.

Francijas izlases skautings tika veikts, tomēr ne tik dziļi, kā pirms citām spēlēm, lai nepārslogotu spēlētāju galvas. Iznāca diezgan brīvs basketbols ar labu sižetu.

Zinājām, ka franči ir labi metēji, un pirmajā ceturtdaļā ļāvām viņiem to apstiprināt. Neveiksmīgi aizvadījām arī trešo ceturtdaļu, tomēr beigās ar agresīvu aizsardzību panācām lūzumu un gandrīz atspēlējāmies. Krūmiņa trīspunktnieks pēdējās sekundēs bija pietiekami brīvs un varēja panākt pagarinājumu.

Patīkami, ka spēlē labi iekļāvās gan Rēķis, gan Leimanis. Varam cerēt uz viņu palīdzību arī ceturtdaļfinālā. Labi, ka nebija traumu. Pagaidām zem jautājuma zīmes ir tikai Vecvagara spēlēšana ceturtdaļfinālā – skaidrība būs piektdien no rīta.

Visas domas jau pievērstas ceturtdaļfināla mačam ar Melnkalnes izlasi. Pirmie iespaidi jau ir – jābūt gataviem visas 40 minūtes spēlēt pret zonas aizsardzību un jābūt gataviem pārvarēt agresīvu, taču diezgan haotisku presingu. Komandām, kuru saspēles vadītāji netika galā ar presinga žņaugiem, pret melnkalniešiem radās nopietnas problēmas. Toties, ja uzbrukumā izdevās prātīgi tikt pie brīviem metieniem un tos arī trāpīt – Melnkalnes izlasei nebija citu argumentu. Augumu ziņā esam līdzvērtīgi.

Aizsardzībā uzdevumi būs skaidri – koncentrēsimies uz viņu galvenajiem snaiperiem, un neatrisināmām problēmām nevajadzētu būt. Izšķiroša nozīme būs mūsu prasmei uzbrukumā nospēlēt disciplinēti un gudri. Jābūt gataviem pretinieku provokācijām un centieniem izsist mūs no ritma. Ja saglabāsim te, Tallinā, atrasto komandas stilu – būs gan agresīva aizsardzība, gan ātra pāreja uzbrukumā, gan, pats galvenais, disciplīna – mums būs labas izredzes.”

F grupas noslēguma tabula: Latvija 4-1, Itālija 3-2, Spānija 2-3, Krievija 2-3, Francija 2-3, Slovēnija 2-3.

E grupas noslēguma tabula: Turcija 4-1, Grieķija 4-1, Lietuva 3-2, Melnkalne 2-3, Horvātija 1-4, Vācija 1-4.

Ceturtdaļfināla pāri: Latvija – Melnkalne, Itālija – Lietuva, Turcija – Krievija, Grieķija - Spānija. Sestdien pusfinālā spēlēs 1. un 4., kā arī 2. un 3.pāra uzvarētāji.

Latvijas komandas statistika un tabula. 

Igaunijas Basketbola savienība aicina apmeklēt U20 Eiropas čempionātu Tallinā:

  +1 [+] [-]

, 2013-07-17 23:31, pirms 11 gadiem
Tā arī vajag un es Tev ticu Štālberg!!! Tev un mūsu izlasei. B+le izārdiet visus na_ren!!!!