Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1127, Did:0, useCase: 3

Ziedonis Jansons: uzminēju divus pretiniekus no trim

Ziedonis Jansons: uzminēju divus pretiniekus no trim
Foto: Romualds Vambuts (sportacentrs.com)

Pasaules U19 čempionātu Latvijas komanda sāks Valmierā: 30.jūnijā spēle ar Taivanu, 1.jūlijā ar Austrāliju, 2.jūlijā ar Argentīnu. Grupas trīs labākās komandas Rīgā turpinās cīņu par medaļām.

Pasaules U19 čempionāta izlozes procedūrā FIBA sporta direktors Ļubomirs Kotleba ar Valmieras domes priekšsēdētāja Ineša Boķa, Liepājas vicemēra Gunāra Ansiņa, olimpiskā sudraba ieguvēja Cezara Ozera un triju olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēja Valda Muižnieka palīdzību sadalīja 16 komandas četrās grupās.

 

A grupaB grupaC grupaD grupa
KrievijaAustrālijaLietuvaASV
PolijaLatvijaHorvātijaSerbija
BrazīlijaArgentīnaKanādaĶīna
TunisijaTaivānaKorejaĒģipte

A un B grupas 30. jūnija līdz 2. jūlijam spēlēs Valmierā, C un D grupas komandas - Liepājā. Katras grupas trīs labākās vienības otrajā posmā apvienosies divos sešniekos. E grupu veidos A un B grupu komandas, F grupā spēlēs liepājnieces (C+D). Spēles notiks Rīgā no 4. līdz 6. jūlijam. Pa četrām labākajām no katras grupas iekļūs ceturtdaļfinālā. Izslēgšanas spēles notiks Rīgā no 8. līdz 10. jūlijam.

Latvijas U19 izlases galvenais treneris Ziedonis Jansons izlozes procedūras laikā savas emocijas vairākkārt pauda ar gaisā paceltu īkšķi un pēc ceremonijas izklausījās gluži apmierināts. "Rudenī izpētīju visu dalībnieku sarakstu un uzrakstīju vēlamo grupas variantu. Šodien sakrita divas komandas - Argentīna un Taivana. Taču, tā kā toreiz vēl nezināju sadalījumu grozos, ceturto pretinieku biju piemeklējis vieglāku - Ēģipti."

Pēc izlozes izdarīt nopietnus secinājumus par Latvijas komandas izredzēm gan būtu pāragri.

"Pagaidām vēl nav skaidrs, kas slēpjas zem komandu nosaukumiem. Tehnikas laikmetā iespējas savākt informāciju ir lielas un tagad ar to nodarbosimies. Katrā ziņā ir skaidrs, ka mūs gaida jauna pieredze, jo latviešiem ar pretiniekiem no citiem kontinentiem iznāk spēlēt ļoti reti. Tas būs interesanti, bet nūsu sekmes lielā mērā būs atkarīgas no tā, cik kvalitatīvi izdosies sagatavoties," uzsvēra Z.Jansons.

Austrālijas juniori piedalījušies visos deviņos pasaules U19 čempionātos un divas reizes izcīnījuši medaļas: 1995.gadā - 2.vieta, 2003.gadā - 1.vieta. Ceļazīmi uz Latviju izcīnīja kā Okeānijas U18 čempionāta uzvarētāji.

Argentīnas juniori piedalījušies astoņos U19 čempionātos un divas reizes izcīnījuši medaļas: 1979. un 1991.gadā - 3.vieta. Ceļazīmi uz Latviju izcīnīja kā 4.vietas ieguvēji Amerikas U18 čempionātā (aiz ASV, Brazīlijas un Kanādas)

Taivanas juniori piedalījušies vienā pasaules U19 čempionātā: 1987.gadā - 11.vieta. Ceļazīmi uz Latviju izcīnīja kā 3.vietas ieguvēji Āzijas U18 čempionātā (aiz Ķīnas un Dienvidkorejas). 

Latvijas juniori piedalījušies vienā pasaules čempionātā: 1999.gadā - 9.vieta.

  +6 [+] [-]

, 2011-02-17 14:08, pirms 13 gadiem
ĻOTI LABA IZLOZE!!!!
VEIKSMI TRENERIM JANSONAM UN LATVIJAS U19 IZLASEI !!!
Jātiek pusfinālā")

  +3 [+] [-]

, 2011-02-17 14:18, pirms 13 gadiem
Visiem basketbola faniem būs iespēja redzēt klātienē "uzlēcošās" pasaules zvaigznes. Kaut starp viņām būtu pa kādai no LATVIJAS!!!
VEIKSMI!

  +2 [+] [-]

, 2011-02-17 14:48, pirms 13 gadiem
Interesanti kā tur spēlē Taivānieši :/

     [+] [-]

, 2011-02-17 17:45, pirms 13 gadiem
ideaali ASV Liepaaajaa !