Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

U16 izlases uz Kauņu pēc Baltijas kausiem

Latvijas U16 izlases uz Baltijas kausa izcīņas turnīru Kauņā devušās dažādā gatavības pakāpē un noskaņojumā. Kadeti (1995.dzimšanas gads un jaunāki) no piektdienas līdz  svētdienai spēļu secībā tiksies ar Turcijas, Igaunijas un Lietuvas U16 izlasēm. Kadetes mērosies spēkiem ar Somijas, Igaunijas un Lietuvas komandām.

 

Puišu komandai Baltijas kausa izcīņa ievadīs pēdējo sagatavošanās posmu pirms 28.jūlijā Čehijā startējošā Eiropas U16 čempionāta A līgas turnīra, kura pirmajā posmā latvieši spēlēs ar Lietuvas, Ukrainas un Francijas kadetiem.

Uz Kauņu devušies visi 13 kandidātu sarakstā palikušie spēlētāji: Kristaps Pļavnieks, Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters, Raiens Šaubergs, Nils Gertsons, Kristaps Gludītis, Jānis Engers, Jānis Staķavs, Jēkabs Roziņš, Jorens Duļevskis, Rolands Šmits un Rinalds Mālmanis. Pēc pēdējā treniņa komandas vadība atbrīvojusi Matīsu Seipulānu, Arvi Blumbergu un Jēkabu Bitenieku.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs: „Kauņā gribam parādīt stabilu sniegumu visos trijos mačos. Lai nebūtu kā nesenajās pārbaudes spēlēs ar somiem, kad pēc plus 30 nākamajā dienā bija mīnus 8. Mēs, treneri, centīsimies puišus noskaņot katrai spēlei, bet arī viņiem jāspēj koncentrēties un jāmāk pielāgoties situācijā, ja sāncenši neļauj spēlēt tās sadarbības, kas iepriekšējā spēlē gāja cauri. Spēlēsim uz uzvaru katrā mačā, tomēr kādu taktisko ieroci noteikti pietaupīsim Eiropas čempionāta pirmajai spēlei ar Lietuvas izlasi.

Meiteņu izlasei līdz Eiropas čempionāta B līgas turnīram vēl palikuši gandrīz četras nedēļas (sāksies 11.augustā), un latvietēm šī būs pirmā pārbaude pēc smagiem treniņiem.

Uz Kauņu devušās 11 spēlētājas: Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Rūta Vētra, Paula Lūķe, Ieva Spīgule, Arta Frīdenberga, Marta Miščenko, Sigita Džarcāne, Kate Višņēviča, Paula Strautmane un Alise Feodorova. Dažādu iemeslu dēļ Baltijas kausa izcīņā nespēlēs kandidātops palikušās Laura Piņķe, Marta Bergmane un Kitija Štolce.

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenā trenere Mudīte Zandere: „Pirmajās nedēļās Rīgā un Džūkstē lielu uzmanību pievērsām fiziskajai sagatavotībai, tāpēc pagaidām neesam ļoti spriganas. Arī lielais darbs pie taktikas variantu slīpēšanas vēl priekšā. Nevar teikt, ka mēs jau būtu ļoti labi gatavas spēlēt, taču jāizmanto iespēja, jo ar pārbaudes spēļu sarunāšanu mums nesokas.”

Latvijas izlasē debitēs bijušās TTT basketbolistes Mariannas Feodorovas meita Alise, kura dzimusi un augusi Francijā. M.Zandere cer, ka „francūziete” var dažādot komandas spēli. „Pirmajos treniņos valodas barjeras dēļ mums nebija viegli saprasties. Taču Alise ir apķērīga meitene un viņas darbībā laukumā to apliecina. Tur viņa nav tik kautrīga, kā sadzīvē – var uzņemties iniciatīvi un saasināt spēli. Viņas agresivitāte ir tas, kas mūsu meitenēm dažkārt pietrūkst.”

Šovasar jau notikuši Baltijas kausa izcīņas turnīri U14 un U18 grupās. Pirmās vietas izcīnīja Latvijas U14 meitenes un U18 puiši, bet U14 puiši un U18 meitenes ierindojās otrajās vietās.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-15 10:13, pirms 13 gadiem
Turcija Baltijas kausā? Interesanti...

     [+] [-]

, 2011-07-15 12:08, pirms 13 gadiem
kādam nav kāda informācija, kur varēs redzēt online tiešraides?

     [+] [-]

, 2011-07-15 12:26, pirms 13 gadiem
šaubos, ka varēs..

  +1 [+] [-]

, 2011-07-15 12:49, pirms 13 gadiem
noteikti ka vares redzet, ta ir Lietuva ! Basketbolam seko lidzi visur

     [+] [-]

, 2011-07-15 12:50, pirms 13 gadiem
basket4 rakstīja: kādam nav kāda informācija, kur varēs redzēt online tiešraides?

noteikti ka seit Lietuvos Krepšinio Federacija

     [+] [-]

, 2011-07-15 14:37, pirms 13 gadiem
domāju, ka Kārlim Škuburam vajadzēja būt izlasē. Bet vēl jo vairāk vietu izlasē bija pelnījis Drīksniņš. Fuj Mazuram....

  -1 [+] [-]

, 2011-07-15 16:30, pirms 13 gadiem
kada turcija, kaunja vinji spele
voldza35 rakstīja: Turcija Baltijas kausā? Interesanti...