Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

U20 sieviešu izlase: nosaukts sastāvs Eiropas čempionātam

U20 sieviešu izlase: nosaukts sastāvs Eiropas čempionātam
Asnāte Fomina: trešais starts Eiropas U20 čempionātā.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs nosaucis 12 spēlētājas, kuras 4.jūlijā Bulgārijas pilsētā Albenā Eiropas U20 čempionāta B līgas turnīrā sāks cīņu par tiesībām nākamsezon atgriezties A līgā. Sastāvā iekļautas  astoņas basketbolistes kurām jau ir Eiropas U20 čempionāta pieredzes. Desmit meitenes šajā vecuma grupā Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Eiropas čempionātā Latvijas komanda spēlēs šādā sastāvā: Asnāte Fomina, Paula Langina (abas RTU/Merks), Kate Krēsliņa (Kolibri/47.vsk.), Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Renāte Reine, Paula Tomsone, Guna Lagzdiņa (visas TTT Rīga), Kate Aizsila, Liene Stalidzāne, Vineta Bīriņa (visas TTT Juniores) un Sabīne Dukāte (Mariampoles Sūduva).

Galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„No kandidātēm, kuras bija ar mums pēdējā sagatavošanās posmā mājās paliek Krista Brīdiņa, Katrīna Epnere un Daiga Kuzmane. Visām spēlētājām bija iespēja treniņos un 12 pārbaudes spēlēs pierādīt savu noderību treneru kolektīvam, kurš šo sastāvu varēja izvērtēt ar svaigu skat. Ņemot vērā konkurenci dažādās pozīcijās, pēc diskusijām izšķīrāmies par šādu sastāvu.

Divpadsmitnieka nosaukšana mazina savstarpējās konkurences spriedzi un liks komandai saliedēties galvenajam mērķim – cīņai ar konkurentēm uz vietu pirmajā trijniekā. Pēdējā pārbaudes spēle ar Polijas studentu izlasi un treniņi vieš cerību, ka pusotrā mēnesī uzkrātā enerģija sāk lauzties uz āru pareizajā virzienā. Ir kaujiniecisks noskaņojums, parādās atraktivitāte piespēlēs un dažādos uzbrukuma risinājumos, uzlabojas metienu precizitāte.

Līdz otrdienai turpināsim treniņus Rīgā, trešdien lidosim uz Bulgāriju, bet ceturtdien jau būs pirmā spēle ar Čehijas U20 izlasi.”

Latvijas komandas pretinieces Eiropas U20 čempionātā Albenā: Čehija (4.jūlijā), Beļģija (6.), Lielbritānija (8.), Izraēla (9.), Rumānija (10.), Portugāle (12.), Maķedonija (13.) un Bulgārija (14.jūlijā).  Deviņas komandas izspēlēs apļa turnīru, trīs labākās iegūs tiesības 2014.gada vasarā spēlēt A līgā.

Latvijas U20 izlases sastāvs, statistika un spēļu grafiks: Sieviešu U20 izlase

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-29 14:45, pirms 11 gadiem
Šī izlase ir spējīga atgriezties A grupā, lai veicas!!!

     [+] [-]

, 2013-06-30 11:36, pirms 11 gadiem
Edison rakstīja: Šī izlase ir spējīga atgriezties A grupā, lai veicas!!!
STALIDZĀNE????
no 12 spēlētājām 10 jaunākas kā 1993.gadi? - vai tas ir labākais ko Latvijas spēj dabūt? un paņem līdzi STALIDZĀNI, toties atstāj mājās Epneri, Kuzmani un Brīdiņu? un kur ir LAKSA (1996.gads), kas nosēdēja uz soliņa sieviešu izlases čempī, bet nav šeit?? diezgan interesants lēmums!! nezinu vai ar šo izlasi un treneru sastāvu pietiks, lai sasniegtu maksimālo...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja