Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: Nespēlējam slikti, bet dažās epizodēs muļķīgi atdodam iekrāto

Ainārs Čukste: Nespēlējam slikti, bet dažās epizodēs muļķīgi atdodam iekrāto
Sabīne Dukāte: 21 punkts Latvijas U20 izlases labā spēlē ar Itālijas komandu.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā Debrecenā turnīrā par 13.-16.vietu pirmo apli pabeidza ar zaudējumu Itālijas komandai - 58:61 (9:20, 28:36, 48:48). Pēc pirmā apļa latvietes ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem grupā ieņem trešo vietu. No piektdienas līdz svētdienai notiks otrā apļa spēles: ar Lielbritāniju, Portugāli un Itāliju. Tikai grupas labākā komanda saglabās vietu Eiropas čempionāta A līgā.  

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Itālietes, kuras pirms diviem gadiem U18 grupā kļuva par Eiropas čempionēm, ar katru spēli darbojas labāk. Sākumā izpaudās vecuma starpība - pretinieces guva virsroku spēka divcīņās pie groziem, iekrājot pārsvaru. Plus vēl netikām galā ar stresu. Bija daudz nepārdomātu darbību, individuālas spēles uzbrukumā un muļķīgu kļūdu aizsardzībā. Lielākie mīnusi bija otrā puslaika sākumā - 28:43.

Lūzumu palīdzēja panākt presings un aizsardzības sistēmu maiņa. Turklāt vēl Sabīne (Dukāte) labi trāpīja no tālienes, bet Itālijas komandu piemeklēja neveiksmes metienos. Izlīdzinājām rezultātu, pat izrāvāmies vadībā, taču galotnē atkal piekāpāmies. Divas reizes auts tika izmests tieši rokās pretiniecēm... Tiec nu gudrs, kas vainīgs - mentalitāte, nogurums, pieredzes un meistarības trūkums? Droši vien no visa kā pa druskai.

Var jau prātot, ka nebija pareizi gandrīz ar vienādu sastāvu pēc kārtas spēlēt U18 un U20 čempionātos, bet reāli citas izejas nebija. Dažas 1992./1993.gadā dzimušās meitenes nevarēja spēlēt, jo mācās Amerikā, pēdējā brīdī kāju savainoja Agate Geka un mūsu rezerves bija izsmeltas. Turklāt diezin vai ir pamats runāt par pagurumu, jo fiziskā slodze čempionātos iznāk mazāka, nekā  tā būtu bijusi, piemēram, divās treniņnometnēs. Psiholoģiski - jā, spiediens ir. Taču meitenes nodarbojas ar to, kas viņām patīk un šīs nudien nav lielākās grūtības, kas cilvēkam dzīvē jāiztur.

Tagad mūsu palikšana A līgā vairs nav tikai pašu rokās. Lielbritānijas komanda izskatās sabrukusi un diezin vai iesaistīsies cīņā. Jācer, ka portugālietes uzvarēs Itāliju. Un, protams, pašām jāspēj uzvarēt visās otrā apļa spēlēs. Iespējas ir, jo neteikšu, ka kopumā spēlējam slikti. Taču dažās epizodēs muļķīgi atdodam to, kas iepriekš krāts vaigu sviedros.

Rēķināt turnīra iespējamos pavērsienus nav vērts, cīnīsimies līdz galam - ar pretiniekiem un paši ar sevi. Jebkurā gadījumā šeit gūtā pieredzei būs ļoti vērtīga, jo Latvijā tāda līmeņa spēļu pieredzi iegūt nevar. Ceru, ka atsevišķām spēlētājām šis turnīrs palīdzēs progresēt, lai kāda arī būtu komandas bilance."

Latvijas komandā spēlēja un puntus guva: Sabīne Dukāte 21, Dita Rozenberga 12, Ilze Jākobsone 6, Guna Lagzdiņa 5, Ance Aizsila 4, Asnāte Fomina 4, Krista Brīdiņa 2, Rūta Veidere 2, Paula Tomsone 2, Renāte Reine, Paula Langina, Sigita Džarcāne.

 

17:00 Portugāle - Lielbritānija 66:39

Eiropas U20 čempionāts, G grupa

KomandaU-ZGroziP
Itālija3-0186:1536
Portugāle2-1174:1535
Latvija1-2192:1774
Lielbritānija0-3142:2113

24.augustā: 14:45 Latvija - Lielbritānija, 17:00 Portugāle - Itālija