Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: ja turpināsim tā spēlēt, būs labas izredzes noturēties virslīgā

Ainārs Čukste: ja turpināsim tā spēlēt, būs labas izredzes noturēties virslīgā
Latvijas U20 izlase un galvenais treneris Ainārs Čukste: priekšā grūta cīņa par vietu Eiropas čempionāta A līgā.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā Debrecenā pirmā posma pēdējā spēlē zaudēja Spānijas komandai - 43:57 (12:15, 25:40, 35:50). Grupas turnīrā latvietes izcīīja vienu uzvaru, tomēr sliktākas savstarpējo spēļu bilnces dēļ palika pēdējā ceturtajā vietā un turpinājumā divos apļos cīnīsies par 13.-16.vietu. Pretiniecēs būs Lielbritānijas (20. un 24.augustā), Portugāles (21. un 25.) un Itālijas (22. un 26.) komandas. Tikai 13.vietas ieguvējas saglabās vietu Eiropas čempionāta A līgā.  

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Lietuvas un Baltkrievijas spēlē mums derēja visi rezultāti, izņemot baltkrievu uzvaru ar 2-6 punktu starpību. No kā baidījāmies, tas notika - abu komandu treneri visu spēles laiku bija pilnīgi mierīgi, lai kā svārstījās rezultāts, un, kad rezultāts bija 72:66, baltkrievietes pēdējā uzbrukumā uz grozu pat nepaskatījās. Neko darīt - pašām vajadzēja mačā ar Baltkrieviju galotnē iemest pēdējos divus sodus, un viss būtu nokārtots.

Mūs vēl varēja glābt uzvara pār favorīti Spānijas komandu, kas pirmajos mačos baltkrievietes un lietuvietes pa laukumu vazāja kā lupatas. Ar mums tas nenotika, situācija nebūt nebija bezcerīga. Ja vēl meitenes pašas ātrāk būtu noticējušas, ka mūsu aizsardzības sistēma strādā un spānietes nemaz nav tik briesmīgas... Interesanti tikai, ka spēli, kurā izšķīrās Baltkrievijas komandas liktenis, bija uzticēts tiesāt baltkrievu tiesnesim.

Lai vai kā, bet komandai man nav, ko pārmest. Visas cīnījās, spānietēm bija grūti tikt pie punktiem, tiesa, arī mūsējās uzbrukumā nežilbināja. Vieglu metienu tikpat kā nebija, bet no sarežģītām pozīcijām jāmet ar lielāku pārliecību. Stabilu snaiperu mums pietrūkst.

Nokļūt "izdzīvošanas grupā" nav patīkami, tomēr emocionāli nekāda sagrāve nav piedzīvota. Ja turpināsim spēlēt tā, kā pret Baltkrieviju un Spāniju, situācija būs diezgan cerīga. Lai arī pretī būs Itālijas komanda, kas pirms diviem gadiem uzvarēja U18 čempionātā.

Pretinieces pēc stila šķiet līdzīgas. Būs daudz cīņas un maz gūto punktu, būs īsta raksturu un fiziskās izturības pārbaude. Ja saglabāsim cīņassparu, mūsu izredzes nosargāt vietu A līgā nav sliktākas, kā konkurentēm, lai arī esam jaunākā komanda šajā turnīrā."

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Guna Lagzdiņa 13 (10 atl.), Krista Brīdiņa 10 (4 piesp.), Renate Reine 9, Dita Rozenberga 3, Ance Aizsila 3, Sabīne Dukāte 3, Rūta Veidere 2, Ilze Jākobsone, Asnāte Fomina, Sigita Džarcāne, Paula Langina, Paula Tomsone.

 

Lietuva - Baltkrievija 66:72. Trīs komandu savstarpējās spēlēs Baltkrievijai grozu starpība +3, Lietuvai -1, Latvijai -2.

Eiropas U20 čempionāts, A grupa

KomandaU-ZGroziP
Spānija3-0223:1376
Baltkrievija1-2175:2064
Lietuva1-2192:2314
Latvija1-1176:1924
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja