Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: Uzdevums izpildīts, bet labākā spēle vēl priekšā

Aivars Vīnbergs: Uzdevums izpildīts, bet labākā spēle vēl priekšā
Latvijas U20 izlase: 3.vieta Eiropas čempionāta B līgas turnīrā.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 sieviešu izlase, kas Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Bulgārijas pilsētā Albenā jau pirms pēdējās kārtas bija nodrošinājusi trešo vietu un ceļazīmi uz A līgu, pēdējā spēlē zaudēja laukuma saimniecēm Bulgārijas basketbolistēm – 71:74 (20:27, 48:50, 56:61). Latvijas komandas kapteine Guna Lagzdiņa tika iekļauta turnīra zvaigžņu piecniekā. Desmit spēlētājas nākamgad varēs izmantot pašu izcīnītās tiesības spēlēt A līgā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Mājinieki acīmredzot bija cerējuši, ka pēdējam  mačam būs izšķiroša nozīme – tribīnes bija pilnas. Manuprāt, noslēguma spēle izdevās. Īpaši pirmais puslaiks – 50:48, kurā abas komandas guva vairāk punktu, nekā dažā iepriekšējā mačā visās 40 minūtēs. Ceturtajā ceturtdaļā panācām sešu punktu pārsvaru, tomēr galotnē pretiniecēm veiksme uzsmaidīja platāk.

Esam sasnieguši mērķi – atgūtas tiesības spēlēt A līgā. Visās trijās zaudētajās spēlēs – arī ar turnīra uzvarētāju Beļģijas izlasi – no uzvaras mūs šķīra tikai daži punkti. Kādas sīkas nianses. Tomēr nepamet sajūta, ka šī komanda savu labāko spēli Albenā tā arī nenospēlēja. Kāpēc? Uz šo jautājumu atbilde jāmeklē ilgāk un dziļāk, negribas steigties ar kategoriskiem secinājumiem.

Desmit meitenes U20 čempionātā varēs spēlēt arī nākamvasar. Tomēr vajadzēs nopietni domāt par to, kā pastiprināt komandas spēli „garajā galā”. Šajā turnīrā mūsu lielākais atspaids gan laukumā, gan ārpus tā bija komandas kapteine Guna Lagzdiņa, kura nākamgad spēlēt vairs nevarēs.

Ceru, ka šīsvasaras darba laikā mums, treneru kolektīvam, izdevās spēlētājām basketbolu parādīt no mazliet cita skatupunkta, un šis laiks visām palīdzēs augt tālāk.”

Latvijas U20 izlases statistika: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u20_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1363&nt_season_id=9243