Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: Spriedze noņemta, turpinājumam jābūt labākam

Aivars Vīnbergs: Spriedze noņemta, turpinājumam jābūt labākam
Ilze Jākobsone: 9 punkti un Latvijas U20 sieviešu izlases uzvara Eiropas čempionāta spēlē.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U20 sieviešu izlase Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Bulgārijas pilsētā Albenā trešajā spēlē izcīnīja pirmo uzvaru, pārspējot Lielbritānijas U20 komandu – 67:51 (14:9, 32:24, 49:35). Latvijas komandas nākamās pretinieces: Izraēla (9.), Rumānija (10.), Portugāle (12.), Maķedonija (13.) un Bulgārija (14.jūlijā).  Deviņas komandas izspēlēs apļa turnīru, trīs labākās iegūs tiesības 2014.gada vasarā spēlēt A līgā. Latvijas komandai joprojām ir reālas izredzes iekļūt labāko trijniekā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Paslavēšu meitenes – pēc diviem zaudējumiem un nepatīkamajiem piedzīvojumiem ar apavu zādzību no viesnīcas balkona spēlētājas spēja saņemties un šodien izcīnījām pirmo uzvaru. Ceru, tā būs noņēmusi lielo spriedzi un turpinājumā darbosimies gan pārliecinošāk, gan kvalitatīvāk.

Šodienas spēle lieku reizi atgādināja dažu basketbola elementu nozīmi. Pirmajā puslaikā pie sava groza ļāvām pretiniecēm izcīnīt 16 bumbas un paši netrāpījām septiņus soda metienus (8/15). Par spīti šiem rādītājiem pārtraukumā devāmies ar astoņu punktu pārsvaru. Tas norāda uz neizmantotajām rezervēm komandas spēlē.

Pagaidām nevienai spēlētājai nav izdevies divus mačus pēc kārtas gūt vairāk par 10 punktiem. Taču iespējas uzlabot spēli meklējamas ne tikai uzbrukuma kvalitātē. Visām precīzi jāizdara mazie darbiņi laukumā, kas kopā summējas komandas rezultātā – pretinieču atbloķēšana pie sava groza, darbības aizsardzībā utt. Arī līderu vietas pagaidām ir vakantas.

Pirmā uzvara uzlabojusi mūsu pozīcijas tabulā. Nākamās pretinieces noteikti nav neuzvaramas, tiesa, ar tādu spēli, kādu demonstrējam līdz šim, uzvarām var nepietikt. Varam spēlēt daudz labāk.”

Latvijas komandas statistika, kalendārs un turnīra tabula: 

basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u20_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1363&nt_season_id=9243