Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste (U18): Cienām visas pretinieces, nebaidāmies ne no vienām

Ainārs Čukste (U18): Cienām visas pretinieces, nebaidāmies ne no vienām
Paula Strautmane: U18 izlases potenciālajai līderei jau ir četru Eiropas čempionātu pieredze.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U18 meiteņu izlase (1997./1998.dzimšanas gads) Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Bukarestē no 30.jūlija līdz 9.augustam 20 komandu konkurencē cīnīsies vietu labāko trijniekā un tiesībām atgriezties labākajā sabiedrībā. Grupas turnīrā latvietēm jāspēlē ar Bulgārijas, Anglijas, Īrijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par ceļazīmi uz A divīziju.

Latvijas U18 meiteņu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Pirms diviem gadiem 1997.gadā dzimušo spēlētāju izlase Eiropas kadetu čempionātā izcīnīja 7.vietu, pērn deviņdesmit astotie gadi finišēja piektajā vietā un tagad mērķis ir skaidrs – U18 grupā beidzot jāizkļūst no B divīzijas! Tāpēc cienīsim visas pretinieces, bet nebaidīsimies ne no vienas komandas.

Junioru izlases kodols, turklāt diezgan plašs, ir koncentrēts komandā „TTT Juniores”, kurā spēlē vairāku sporta skolu audzēknes. Caurmērā divreiz nedēļā kopā trenējamies plus spēlējam. Latvijas – Igaunijas čempionātā rezultāti pagaidām apmierina. Esam uzvarējuši tuvākās konkurentes un reāli pretendējam  uz vietu pirmajā sešniekā. Ja šīs pozīcijas nosargāsim, pēc Jaungada būs garantētas vismaz 10 vērtīgas spēles ar spēcīgām pretiniecēm.

Tiesa, spēlēšana „Juniorēs” vien negarantē vietu izlasē. Sekošu, kā sezonas laikā veicas citām spēlētājām, kuras iepriekš bijušas kadetu izlasē – daugavpilietei Tatjanai Savickai, Zanei Ozoliņai no BJBS „Rīga/TTP, liepājniecei Maijai Gertsonei. Iespējams, vismaz dažas no viņām janvāra sākumā piedalīsies Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Būšu priecīgs pamanīt vēl kādu spēlētāju, kas līdz izlases līmenim progresējusi pēdējā laikā, tiesa, pieredze liedz šai ziņā būt lielam optimistam.

Līderu loks nav mainījies – māsas Paula un Digna Strautmanes. Būs nopietna konkurence uz aizsargu vietām. Aizvien vairāk var palīdzēt centra spēlētāja Anna Dreimane. Sešām spēlētājām jau ir pērnā U18 čempionāta pieredze – ceru, tā noderēs.”

U18 Eiropas čempionāts (sievietes), B divīzija

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1ZviedrijaGrieķijaSlovākijaLatvija
2TurcijaDānijaSomijaBulgārija
3BaltkrievijaLuksemburgaUkrainaAnglija
4ŠveiceRumānijaVācijaĪrija
5AlbānijaIslandeKipraBosnija