Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Rūdolfs Rozītis: Prieks par šodien demonstrēto basketbolu

Rūdolfs Rozītis: Prieks par šodien demonstrēto basketbolu
Kate Krēsliņa: 19 punktu un 4 rezultatīvas piespēles Latvijas U18 izlases uzvarētajā spēlē ar Bosnijas un Hercegovinas vienību.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas U18 meiteņu Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā otrā posma pēdējā spēlē pārspēja Bosnijas un Hercegovinas juniores – 64:46 (12:14, 30:26, 49:39). Latvietes F grupā finišēja pirmajā vietā turpinās cīņu par ceļazīmi uz A līgu, kuru saņems trīs pirmo vietu ieguvējas. Pusfinālā sestdien plkst.21:30 Latvijas juniores spēlēs ar Polijas komandu. Otrajā pārī plkst.19:15 tiksies Lietuva – Beļģija.  

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Pirms spēles un arī tās laikā bija tāds miers ap sirdi. Nevis pārliecība, bet – drošības sajūta, ka viss būs kārtībā. Ka kontrolējam situāciju. Arī pirmajā puslaikā, kad bijām nelielos mīnusos. Bosnietes šajā čempionātā bija spēlējušas labi, uzvarējušas stiprās Vācijas un Ungārijas komandas, bet šodien mēs viņām neļāvām labi izskatīties.

Attaisnojās tas, ka videoanalīzē lielāko uzsvaru atkal likām uz savu spēli, nevis pielāgošanos pretiniekiem. Pamainījām sīkas niansītes uzbrukumā un šodien viss strādāja. Ļoti labi nospēlēja gan līderes, gan visa komanda. Varbūt punktu izteiksmē Kitijai (Laksai) šī nebija pati veiksmīgākā spēle, jo piezīmju dēļ biju spiests viņi nomainīt un tas mazliet izsita no ritma. Toties Beāte (Markāne) šodien trāpīja tā, kā nevarēja trāpīt pirmajās spēlēs (trīspunktnieki 3/3).

Augumu pārsvara mums nebija, toties mūsu centra spēlētājas bija ātrākas un veiklākas par pretiniecēm, tāpēc pārliecinoši uzvarējām cīņā pie groziem (46-35).

Vislielākais prieks par to, ka nepilnu diennakti pēc ļoti svarīgās uzvaras pār Beļģijas komandu, kas bija prasījusi gan fiziskos spēkus, gan emocijas, komanda spēja koncentrēties tikpat labai spēlei. Par šodien parādīto basketbolu tiešām liels prieks.

Pusfinālā – ar Poliju... Tātad mūs gaida ļoti garas pretinieces un zonas aizsardzība. Cik redzēju, polietes ar katru maču pamazām uzlabo sniegumu, tāpēc skaidrs, ka būs ļoti smagi. Ir 48 stundas laika atpūsties un izdomāt, ko un kā darīsim. Minimālais mērķis ir sasniegts, taču negrasāmies pie tā apstāties."

Latvijas U18 meiteņu izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1413&nt_season_id=9283

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-23 08:00, pirms 11 gadiem
Polieteem jau veel driikst, bet naakosho bret lietuvieteem vai beļģieteem nedriikst.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-23 10:28, pirms 11 gadiem
Nu, manuprāt, no psiholoģiskā viedokļa, neko nedrīkst rēķināt- pret polietēm "jāiet uz visu banku"! Turam īkšķus! Lai izdodas!