Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Rūdolfs Rozītis: Kārtējā spēle, kas vinnēta ar aizsardzību

Rūdolfs Rozītis: Kārtējā spēle, kas vinnēta ar aizsardzību
Kitija Laksa: 16 punktu Latvijas U18 izlases uzvarētajā spēlē ar Beļģijas juniorēm.
Foto: Rihards Streiķis

Latvijas U18 meiteņu Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā otrā posma pirmajā spēlē pārspēja grupas līderes Beļģijas juniores – 57:56 (11:15, 25:29, 38:43). Pēc divām kārtām visām četrām F grupas komandām ir pa uzvarai un zaudējumam. Ceturtdien pēdējā kārtā tiekas: plkst.19:15 Beļģija – Ungārija, plkst.21:30 Latvija – Bosnija un Hercegovina. Šo spēļu uzvarētājas pusfinālā turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu, zaudētājas cīnīsies par 5.vietu. 

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Beļģijas komandas vadītāji bija mūs ļoti labi izpētījuši, un pirmajās minūtēs tas pretiniecēm sagādāja zināmas priekšrocības. Mūsu līderes tika piesegtas, pirmie uzbrukumi neizdevās. Taču jau gatavojoties spēlei šoreiz lielāko akcentu bijām likuši nevis uz pretinieču pētīšanu, bet gan savas spēles koriģēšanu. Pārtraukumā atgādinājām, kas darāms un pamazām spēle izlīdzinājās.

Tā bija kārtējā spēle, kurā uzvarējām, ar ļoti labu aizsardzību. Beļģijas garās spēlētājas nav nekādas labās metējas, tāpēc mūsu centri atkāpās no viņām, provocējot uzbrukt un nekāda uguņošana viņām nesanāca. Savukārt mūsu „mazās” lipa pretiniecēm klāt, neļaujot mest no tālienes un mudinot iet caurgājienos, kur pretinieces sagaidīja mūsu centri. Beļģijas komandai visu laiku it kā bija neliels pārsvars, taču tiem dažiem punktiem nebija izšķirošas nozīmes.

Izšķirošajos brīžos ļoti labi nospēlēja mūsu līderes. Gan iemeta, gan izcīnīja bumbas, gan nostrādāja aizsardzībā. Tagad ir neaprakstāms prieks un nogurums, jo spēle bija ļoti ātra. Bet nekas jau nav beidzies – rīt noteikti jāuzvar bosnietes.

Joprojām uzskatu, ka Beļģijas komanda ir labākā šajā turnīrā, savukārt Bosnijas vienība ir visgudrākā. Tā spēlē ļoti lēni, iemidzinoši, taču ir labas līderes, kuras gan labi uzbrūk pašas, gan kārto iespējas partnerēm. Būs jāizdomā kaut kas tikpat gudrs, ko likt pretī.

Latvijas U18 meiteņu izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1413&nt_season_id=9283

     [+] [-]

, 2013-08-22 02:38, pirms 11 gadiem
RESPECT!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 09:46, pirms 11 gadiem
Lēnam uzbrukumam vajag pretī likt pacietīgu un ļoti ciešu aizsardzību - tas bosnietes provocēs darboties ātrāk un piespiedīs vairāk kļūdīties. Aizsardzība ir galvenais priekšnoteikums uzvarai - ne velti ar to mēs esam uzvarējuši favorītkomandas.

Protams, tas ir tikai mans viedoklis - gan jau treneri izdomās, ko labu Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 09:47, pirms 11 gadiem
Labs darbins padarits! Par uzvaru!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-22 09:55, pirms 11 gadiem
Tieshaam, prieks!Jo vakar veel tikšana trijniekaa karāajaas mata galaa,tad tagad jau vareetu buut reaala.Jaavinnee Bosnietes un viena uzvara atlikushajaas speelees.