Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Juniores cīnīsies par palikšanu A divīzijā

Juniores cīnīsies par palikšanu A divīzijā
Anete Kiršteine. Foto: fibaeurope.com

31.07.2010. Šodien Eiropas čempionātā U18 juniorēm zaudējumu piedzīvoja Latvijas meiteņu valstsvienība, kas apakšgrupu turnīra mačā ar rezultātu 52:59 piekāpās Polijas vienaudzēm. Trīs zaudējumi trīs mačos liks latvietēm cīnīties par palikšanu A divīzijā.

Maču krietni veiksmīgāk uzsāka Polijas basketbolistes (9:4, 19:12, 26:17), savu lielāko pārsvaru sasniedzot pirmā puslaika otrajā pusē (35:20). Pateicoties diviem precīziem trejačiem, mūsu meitenēm pirms lielā pārtraukuma izdevās samazināt pretinieču pārsvaru līdz deviņiem punktiem – 26:35.

Spēles otrajā cēlienā Aigara Neripa vadītās meitenes demonstrēja saturīgāku spēli un pēc Štaueres tālmetiena trīs minūtes līdz pamatlaika beigām bija pilnībā sadeldējušas Polijas valstsvienības pārsvaru (51:51). Pēdējo trīs minūšu laikā mūsu uzbrukums apstājās – latvietes pa visām kopā guva tikai vienu punktu, kamēr polietes mūsu grozā salika astoņus ačus un izcīnīja uzvaru ar 59:52.

Latvijas izlases labā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Anete Kiršteine un Kristiāna Štauere.

Pateicoties trim zaudējumiem visās trīs apakšgrupu spēlēs, Latvijas juniorēm nāksies cīnīties par palikšanu A divīzijā. Līdzīgā situācijā arī Beļģijas juniores, bet par citas izdzīvošanas turnīra dalībnieces tiks noskaidrotas vēlāk, kad būs nospēlētas visas apakšgrupu turnīra spēles. 

Kā pēc spēles atzina izlases treneris Aigars Nerips, ar spēli kopumā viņš esot apmierināts. Zaudējumu varot norakstīt uz veiksmes trūkumu. Spēles izšķirošajos momentos polietes ļoti labi esot metušas soda metienus, tādēļ mūsējām neesot izdevies pietuvoties rezultātā. Treneris arī paziņoja, ka turpmāk turnīrā zaudējumu nebūšot, kas nozīmē, ka Latvija saglabās vietu A divīzijā. Atliek novēlēt izdošanos!