Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: gandarījuma uzvara ir, bet īsta gandarījuma nav

Ainārs Čukste: gandarījuma uzvara ir, bet īsta gandarījuma nav
Latvijas U18 izlase

Eiropas U18 sieviešu čempionāta B līgas turnīra mačā par 3.vietu Latvijas juniores pārspēja Somijas komandu - 71:64 (16:19, 40:43, 60:52). Eiropas čempionāta kopējā klasifikācijā Latvijas juniores ierindojušās 19.vietā. Ceļazīmi uz A līgu izcīnīja abas finālistes - Horvātijas un Grieķijas komandas.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Čempionātu pabeidzām pozitīvi. Ar somietēm nospēlējām labi, pat ļoti labi. Viņas mums bija neparocīgas pretinieces, taču, par spīti sarūgtinājumam pēc vakardienas neveiksmes, meitenes spēja saņemties kvalitatīvam sniegumam.

Tomēr īsta gandarījuma, protams, nav.   Arī nākamgad būs jācīnās B līgā, kur viss tomēr arī pakāpi sliktāk, nekā pirmās divīzijas turnīros. Ieskaitot tiesāšanu.

Arī šodien bija visādas dīvainas lietas - nekonsekventi, nesaprotami lēmumi. Abi ar Somijas izlases treneri vienojāmies vismaz tiesnešu kritizēšanā...

Kopumā pat labāk nekā gaidīju nospēlēja Renāte Reine - droši, rezultatīvi. Zem groziem līdere bija Guna Lagzdiņa, diemžēl pašā svarīgākajā spēlē viņu no sliedēm izsita tiesnešu nesaprotamās svilpes. Krista Brīdiņa nospēlēja savā līmenī. Arī Ance Aizsila, no kuras, tiesa, biju gaidījis vairāk agresivitātes. Asnātei Fominai nebija pats labākais turnīrs, tāpēc spēles laiks saruka. Linda Vilde savā komandā Latvijā ir izteikta līdere, bet izlasē vajadzēja pārorientēties. Pirmajam turnīram bija labi. Katrīnai Epnerei pēc savainojuma laukumā nebija īstas pārliecības, toties viņa bija ideāla kapteine. Agatei Gekai ir labs metiens - kad tas sanāca, viss bija kārtībā. Kate Aizsila īsti neiespēlējās. Paulai Langinai gāja kā pa viļņiem. Paula Tomsone bija visjaunākā - vēl trūkst pārliecības, toties ir visi dotumi, lai labi spēlētu. Sabīne Dukāte bija laba uzbrukumā, bet aizsardzībā klājās grūti - nebija pats labākais turnīrs.

Septiņas meitenes varēs spēlēt U18 čempionātā arī nākamgad. Manuprāt, pirmajā divīzijā viņas neizskatītos slikti, bet - neko darīt. No trim zaudējumiem divus piedzīvojām pagarinājumos, trešo - pašā galotnē. Taču tas ir vājš mierinājums. "

Latvijas komandai spēlē ar Somiju punktus guva: Guna Lagzdiņa 14 (13 atl.), Renāte Reine 14, Ance Aizsila 12, Sabīne Dukāte 8, Paula Langina 7, Paula Tomsone 6, Krista Brīdiņa 6, Kate Aizsila 2, Katrīna Epnere 2.

Vietu kārtība Eiropas čempionāta B līgas turnīrā (17.-32.vieta Eiropas rangā): 1.Horvātija, 2.Grieķija, 3.Latvija, 4.Somija, 5.Ungārija, 6.Baltkrievija, 7.Portugāle, 8.Izraēla, 9.Vācija, 10.Dānija, 11.Norvēģija, 12.Bulgārija, 13.Anglija, 14.Luksemburga, 15.Austrija, 16.Šveice.

A līgas finālspēlē Beļģija sagrāva Franciju (77:49), bet mačā par trešo vietu Spānija uzvarēja Zviedriju (85:69).

Vietu kārtība: 1.Beļģija, 2.Francija, 3.Spānija, 4.Zviedrija, 5.Nīderlande, 6.Polija, 7.Turcija, 8.Serbija, 9.Čehija, 10.Itālija, 11.Slovēnija, 12.Rumānija, 13.Krievija, 14.Slovākija, 15.Ukraina, 16.Lietuva.