Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: Bilde laukumā smukāka par rezultātiem

Ainārs Čukste: Bilde laukumā smukāka par rezultātiem
Viena no Latvijas U18 izlases rezultatīvākajām spēlētājām Polijas turnejā Renāte Reine.
Foto: FIBA Europe

 Latvijas U18 sieviešu izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta B līgas turnīram, trijās pārbaudes spēlēs izbraukumā zaudēja Eiropas čempionāta A līgas komandai Polijas U18 izlasei – 51:79, 53:69 un 62:67.  Mūsu komandas galvenais treneris Ainārs Čukste uzsver, ka šajā gatavošanās posmā spēļu pieredze bijusi daudz vērtīgāka, nekā liecina ieraksti statistikā. 

 

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Polijas komandai šīs spēles noslēdza gatavošanās pirmo posmu, kamēr mēs spēlējām tikpat kā bez gatavošanās. Pēc četriem treniņiem bija Baltijas kausa izcīņa un šīs trīs spēles Polijā. Iznāk, ka sportisko formu meitenes uzņem ar spēļu palīdzību.

Pirmā spēle pēc 1000 km veikšanas autobusā neizdevās, bet ar katru nākamo izskatījāmies labāk. Spēlējām bez trim stabilām kandidātēm – U20 izlasē uzaicinātajām Asnātes Fominas un Gunas Lagzdiņas, kā arī Sabīnes Dukātes. Ļāvu spēlēt visām 13 uz Poliju aizbraukušajām meitenēm.

Pēdējā spēlē bija iespēja uzvarēt, taču galotnē sarežģītās situācijās neiemetām. Varbūt tur bija pārkāpumi, taču spēlētājām jāpielāgojas atlētiskajam spēles stilam, kāds tiek ļauts visos Eiropas čempionātos. Tāda mācība pārbaudes spēlēs ir ļoti vērtīga.

Vislielākās problēmas iezīmējas aizsardzībā. Latvijā šajā vecumā ir divas spēcīgas komandas – Rīdzene un TTP, tāpēc meitenēm gluži vienkārši trūkst spraigu spēļu pieredzes un prakses. Savukārt Eiropā ir cieņā ļoti ass basketbols, kas neatbilst latviešu maigajiem raksturiem. Tomēr, ja gribam uzvarēt, meitenēm jābūt gatavām zilumiem. Šī iemesla dēļ, sastāvu nosaucot, varētu būt pārsteigumi.

Komandā palikušas 16 spēlētājas, starp kurām vairs nav Rūtas Veideres. Viņas augums aizsardzībā ļoti noderētu, bet talantam bez kārtīga darba un cīnītāja rakstura nav lielas vērtības.

Turpināsim trenēties Rīgā, uzspēlēsim ar U16 izlasi, mēneša beigās paredzēti vairāki pārbaudes mači ar Izraēlas komandu. Eiropas čempionāta B līgas turnīrs Ungārijā sāksies 3.augustā. Vēl ir laiks uzlabot sportisko formu, lai cīnītos par atgriešanos A līgā.”

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 22:07, pirms 13 gadiem
Čukste parak uzticas savam trenetajam meitenem un parejas lidz ar to norok vai nemak vietu atrast. Nav pirmais gadijums ka izlases treneris kurē un uzticas vairāk saviem padotajiem no sporta skolas...

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 23:37, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: Čukste parak uzticas savam trenetajam meitenem un parejas lidz ar to norok vai nemak vietu atrast. Nav pirmais gadijums ka izlases treneris kurē un uzticas vairāk saviem padotajiem no sporta skolas...
nosauciet kādu kandidāti no citām sporta skolām....

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 08:30, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: Čukste parak uzticas savam trenetajam meitenem un parejas lidz ar to norok vai nemak vietu atrast. Nav pirmais gadijums ka izlases treneris kurē un uzticas vairāk saviem padotajiem no sporta skolas...
Pilnīgi piekrītu!!! Neko talāk par Rīdzenes meitenēm viņš neredz arī skatoties pagājušā gada U-16 statistiku nezaudējā jau Latvijas izlase ,bet gan Rīdzenes komanda,jo citas laukumā tika ļoti mazu laiku!! Nebojā meitenēm vasaru un nosauc savu Rīdzenes sastāvu pēc iespējas ātrāk!!!

     [+] [-]

, 2011-07-11 18:18, pirms 13 gadiem
LULA rakstīja: Pilnīgi piekrītu!!! Neko talāk par Rīdzenes meitenēm viņš neredz arī skatoties pagājušā gada U-16 statistiku nezaudējā jau Latvijas izlase ,bet gan Rīdzenes komanda,jo citas laukumā tika ļoti mazu laiku!! Nebojā meitenēm vasaru un nosauc savu Rīdzenes sastāvu pēc iespējas ātrāk!!!
Pilnīgi nepiekrītu. Čukste zin ko dara un šajā vecumā Rīdzenes komadā ir vis spilgtākās spēlētājas ,kas sevi ir sezonas laikā pierādijušas nevienu reiz vien. Protams, treners uzticēsies vairāk savām spēlētājām , tasir tikai dabiski , bet ČUKSTE nav no tiem treneriem ,kas principa pēc ,ka nav R;idzenes spēlētāja, nedo iespēju citām... Tādu bs labāk nerunā !!

     [+] [-]

, 2011-07-11 19:29, pirms 13 gadiem
Es piekrītu jums, bet vienu gan es nesaprotu, kāpēc kanditātu sarakstā vairs nav Rūtas Veideres?

     [+] [-]

, 2011-07-12 09:41, pirms 13 gadiem
B-bols10 rakstīja: Es piekrītu jums, bet vienu gan es nesaprotu, kāpēc kanditātu sarakstā vairs nav Rūtas Veideres?
Treneris saka:Komandā palikušas 16 spēlētājas, starp kurām vairs nav Rūtas Veideres. Viņas augums aizsardzībā ļoti noderētu, bet talantam bez kārtīga darba un cīnītāja rakstura nav lielas vērtības.

Negrib meitene nākt uz treniņiem