Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Baltijas kauss U18 grupā: meiteņu izlasei atkalredzēšanās ar sen neredzētām sāncensēm

Baltijas kauss U18 grupā: meiteņu izlasei atkalredzēšanās ar sen neredzētām sāncensēm
Latvijas U18 izlase gatava cīņai par Baltijas kausu.
Foto: Romualds Vambuts

 Latvijas U18 meiteņu izlase no sestdienas līdz pirmdienai Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, piedalīsies  Baltijas kausa izcīņā. Pretiniecēs spēļu secībā būs Ukrainas (sestdien plkst.11), Igaunijas (svētdien plkst.19) un Lietuvas (pirmdien plkst.16) junioru izlases. Trīs komandas, izņemot Igaunijas vienību, gatavojas Eiropas U18 čempionāta B līgas turnīram, kas 26.jūlijā sāksies Maķedonijā.

 

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Kā jau ziemā tika nolemts, U18 un U20 izlašu kandidātes trenējas kopā. Ierindā ir 19 spēlētājas, no tām sešas jau izaugušas no junioru vecuma.

Nedēļas nogalē spēļu prakse būs visām. Sešas U20 dalībnieces, ņemot talkā valstsvienības kandidāti Baibu Eglīti un arī dažas U18 komandas spēlētājs, Liepājā piedalīsies Latvijas Olimpiādē, bet U18 sastāvs cīnīsies par Baltijas kausu.

Sportiskā forma vēl nav optimāla. Koptreniņi sākās 25.jūnijā, sākumā lielāko uzmanību veltījām fiziskajai sagatavotībai. Spēles garša būs jāatgūst pakāpeniski. Bet par uzvaru gan jācīnās katrā spēlē. Galu galā atvaļinājuma laikā daudzas meitenes nāca uz individuālajiem treniņiem, uzturot sevi formā. Kāda sadarbība varbūt piemirsusies, jaunās vēl nebūs pietiekami apgūtas, bet īstam basketbolistam jāprot labi nospēlēt arī tādā situācijā.

Patlaban ierindā ir 13 junioru vecuma basketbolistes, taču tas nenozīmē, ka nav konkurences uz vietu sastāvā. Kandidātu skaitā ir arī U16 izlases līderes Kate Krēsliņa un Kitija Laksa, kuras no 12. līdz 22.jūlijam spēlēs savā čempionātā. Zinu, ko šīs meitenes prot, viņas jau piedalījās valstsvienības treniņos, kur apguva līdzīgas sistēmas, kā izmantojam arī mēs. Izvērtēsim situāciju – ja būs nepieciešams, vienu vai abas ņemsim līdz uz Eiropas čempionātu pat bez treniņiem.

Baltijas kausa izcīņā gaida interesantas cīņas ar pretiniecēm, pret kurām tikpat kā nav spēlēts. Zinu, ka Lietuvai šajā vecumā ir ļoti labs spēlētāju materiāls, arī Ukrainas komandā būs perspektīvas meitenes.”

Latvijas U18 izlases sastāvā Baltijas kausa izcīņā spēlēs: Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere (BS Rīga/Rīdzene un TTT Rīga), Paula Tomsone (BS Rīga/Rīdzene un TTT Juniores), Asnāte Fomina, Paula Langina (BS Rīga/TTP un TTT Juniores), Sigita Džarcāne (BS Rīga/TTP2 un TTT Juniores), Renāte Reine un Elīna Bērziņa (abas BS Rīga/Pārdaugava un TTT Juniores), Gunta Melnace (BS Rīga/Jugla un TTT Juniores), Agija Kruga (Liepāja U19 un Liepājas Papīrs), Ilze Jākobsone (Valmiera U19 un SK Cēsis), Alise Feodorova (Stade Poitevins Basket, Francija).

Eiropas U18 meiteņu čempionātā Maķedonijas pilsētā Strumicā Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Baltkrievijas, Maķedonijas un Anglijas komandām. Grupas divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz A līgu, divas pārējās turpinājumā cīnīsies par 9. līdz 16.vietu.