Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: jāturpina spēlēt tā, kā spēlējām otrajā puslaikā

Ainārs Čukste: jāturpina spēlēt tā, kā spēlējām otrajā puslaikā
Ance Aizsila ar 15 punktiem bija Latvijas U18 izlases rezultatīvākā spēlētāja mačā ar Grieķiju.
Foto: Ēriks Biters

Eiropas U18 sieviešu čempionāta B līgas turnīra pirmajā spēlē Miškolcā Latvijas juniores pagarinājumā zaudēja Grieķijai - 68:70 (17:21, 26:42, 45:57, 59:59). Piektdien plkst.17 spēle ar Norvēģijas izlasi, kas pirmajā mačā pārspēja Austriju - 59:50.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Spēles sākumā slikti darbojāmies aizsardzībā un arī uzbrukums buksēja.

Pirmā puslaika gaitā atradām 5-6 spēlētājas, kuras spēlē bija iejutušās labāk, nekā partneres. Kad sastāvs nostabilizējās, pārņēmām iniciatīvu. 14:2 pēdējā ceturtdaļā jau bija mūsu aizsardzības nopelns. Turklāt grieķu līdere Spanū dabūja piekto piezīmi un uz brīdi viņas uzbrukumā apjuka.

Pagarinājumā uzreiz izvirzījāmies vadībā, diemžēl tūlīt arī uzbrukums apstājās. Gribējām spiest uz groza apakšu, bet tas lāga neizdevās. Bija arī dažas kļūdas. Spēlētājām neko gan negribu pārmest, jo dzenoties pakaļ pretiniecēm bija iztērēts daudz spēka. Savukārt grieķietes atrada pareizo veidu, kā spēlēt bez savas līderes. Pieredzes netrūkst arī citām - astoņas spēlētājas piedalījušās U20 čempionātā. 

Patiesībā vēl jāizpēta video, lai pilnīgi precīzi pateiktu iemeslus, kāpēc  pirmā spēle neizdevās tā, kā gribētos. No otras puses, nekas jau vēl nav zaudēts. Ja turpinājumā spēlēsim tā, kā šodien to darījām otrajā puslaikā, būs arī uzvaras.

Redzējām daļu spēles starp mūsu nākamajām pretiniecēm Austrijas un Norvēģijas basketbolistēm. Diezgan vienkāršs basketbols. Austrietes izskatījās mazliet labākas, bet beigas bija ļoti īpatnējas - norvēģietes no 40:50 panāca uzvaru ar 59:50... Viņām ir laba centra spēlētāja. Katrā ziņā šīs komandas nenovērtēt nedrīkstam."

Latvijas komandā ar Grieķiju spēlēja un punktus guva: Ance Aizsila 15, Renāte Reine 12, Paula Tomsone 10, Guna Lagzdiņa 8 (12 atl.), Paula Langina 6, Agate Geka 5, Krista Brīdiņa 4. Sabīne Dukāte 4, Kate Aizsila 2, Linda Vilde 2, Asnāte Fomina.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-05 08:05, pirms 13 gadiem
To skals!
Laikam tomēr nē. Tiek divas labākās.
No grupu turnīra ārā tiek 2. Tā, ka uz priekšu meitenes!

     [+] [-]

, 2011-08-05 09:43, pirms 13 gadiem
Hi there,
I'm from Lithuania, Siauliai.
I have a flat for a rent in Eurobasket 2011.
As we all know - Latvia will play in Siauliai in group B with Italy, France, Germany, Serbia etc.
So if someone is interested, or you know that someone is looking for a flat to rent - please email me: vadalauskas@gmail.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja