Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: pārbaudes spēles ar Zviedrijas juniorēm (papildināts)

U18 meitenes: pārbaudes spēles ar Zviedrijas juniorēm (papildināts)
Latvijas U18 izlase: pēdējos pārbaudes mačos piedalīsies divpadsmitnieks, kas pēc divām nedēļām startēs Eiropas čempionātā.
Foto: Rihards Streiķis

Latvijas U18 meiteņu izlase piektdien un sestdien  Rīgas 49.vidusskolā aizvadīs pārbaudes spēles ar Zviedrijas juniorēm. Piektdien spēles sākums plkst.18, sestdien – plkst.15. Abas komandas gatavojas Eiropas U18 čempionātam, kas sāksies 15.augustā Zviedrijas juniores spēlēs A līgā, Latvijas komanda – B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā.

Latvijas U18 meiteņu izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Lielākā daļa treniņprocesa jau aiz muguras, izraudzītas 12 šobrīd labākās spēlētājas, kuras, ja vien nenotiks kaut kas neparedzēts, dosies uz Eiropas čempionātu. Atbrīvojām Katrīnu Vectirāni, kurai vēl jāiemācās enerģiju un uzņēmību saskaņot ar komandas taktiku.  Viņai vēl būs iespēja U18 čempionātā spēlēt nākamgad.

Diemžēl vienu izmaiņu sastāvā nācās veikt jau pēc tam, kad biju nosaucis divpadsmitnieku. Atklājās, ka Martai Bergmanei ir iekaisušas Ahilleja cīpslas abām kājām, un viņa mums palīdzēt šoreiz nevarēs. Viņas vietā paliek Anete Pētersone.  

Rezervē mums paliek ir iespēja komandā iesaistīt kādu spēlētāju no U16 izlases, kurai Eiropas čempionāts beigsies trīs dienas pirms mūsu starta.

Divās atlikušajās nedēļās spēlēs ar zviedrietēm un Baltijas kausa izcīņā Lietuvas pilsētā Anīkščos pārbaudīsim treniņos apgūto un slīpēsim nianses. Spēlēsim ar pilnu jaudu, lai objektīvi novērtētu, ko spējam.

Zviedrijas komandu ziemā Baltijas jūras valstu kausa izcīņā uzvarējām, taču kopš tā laika sastāvs pamainījies gan pretiniecēm, gan arī mums. Tagad ierindā būs Kate Krēsliņa, Kitija Laksa un Paula Lūķe. Būs interesanti novērtēt, kā izskatāmies uz Eiropas čempionāta A līgas komandas fona.”

Latvijas U18 izlase: Kate Krēsliņa, Beāte Markāne, Kitija Laksa, Anna Buša, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Kitija Štolce (visas Kolibri/47.vsk.), Anete Pētersone (BJBS Rīga/Rīdzene), Elīna Bērziņa, Vineta Bīriņa (abas 3.BJSS), Ivanda Hudjakova (Valmiera), Sigita Džarcāne (BJBS Rīga/TTP).

Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā grupā Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas, Skotijas un Ungārijas juniores. Divas labākās komandas turpinās cīņu par ceļazīmi uz A līgas turnīru.

U18 izlases sastāvs un statistika: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u18_izlase/show-nt-team