Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Līga Alilujeva (U16): Varam cīnīties ar visām pretiniecēm

Līga Alilujeva (U16): Varam cīnīties ar visām pretiniecēm
U16 izlases kandidātei Luīzei Šeptei jau ir pērnā Eiropas kadetu čempionāta pieredze.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U16 meiteņu izlase (1999.dzimšanas gads un jaunākas) par Eiropas čempionāta medaļām Portugāles pilsētā Matusinju cīnīsies no 13. līdz 23.augustam. Mūsu komandas pretinieces grupas turnīrā būs Spānijas, Ungārijas un Anglijas basketbolistēm. Grupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, ceturtā centīsies nosargāt vietu A līgā.

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenā trenere Līga Alilujeva:

„Eiropas čempionāta A līgā visas komandas ir stipras, bet ar visā varam cīnīties. Galvenais – nenobīties un tikt galā ar veselības problēmām. Protams, ar Spāniju neviens negrib spēlēt, bet nav tā, kā būtu jāiet laukumā padoties. Ungārijas kadetes pēdējā laikā bijušas ļoti stipras un pērn viņu komandā, ko apspēlējām cīņā par 5.vietu Eiropas čempionātā, bija arī vairākas 1999.gadā dzimušās meitenes. Anglijas stils ir zināms – būs fiziski smags basketbolists. Kadetu vecumam raksturīga nestabilitāte, tāpēc katra spēle būs neprognozējama. Brauksim cīnīties.

Lieliska iespēja pārbaudīt kadetu izlases kandidātes ir Latvijas – Igaunijas sieviešu līgā. Visas pretinieces ir vecākas, pieredzējušākas un fiziski spēcīgākas, tāpēc jaunajām meitenēm katrā spēlē ne tikai jācenšas izpildīt treneru norādījumus, bet arī jāparāda cīņasspars un raksturs. Divas uzvaras sešās spēlēs liecina, ka esam uz pareizā ceļa.

Paplašinātajā kandidātu sarakstā bija 35 spēlētājas. Liela daļa jau pārbaudītas, bet sezonas laikā dažas meitenes vēl nākušas klāt un visām pat nepietiek vietas U16 izlases pieteikumā. Žēl tikai, ka lielajā kandidātu skaitā trūkst potenciālo centra spēlētāju. Pati garākā ar 186 cm augumu ir 2000.gadā dzimusī Aleksa Gulbe. Komandas taktiku veidojam, ņemot vērā šo apstākli.

Pagaidām nepatīkamākās ziņas nākušas no Liepājas – jau pērn Eiropas U16 čempionātā veiksmīgi spēlējušās Sabīne Lipe un Elīna Ruperte izgājušas no ierindas ar ceļgala krustenisko saišu savainojumiem.

Uzmanības lokā ir arī vairākas 2001.gadā dzimušās spēlētājas, kuras Latvijas – Igaunijas čempionātā vēl nedrīkst spēlēt. Iespējams, dažas pārbaudīsim Baltijas jūras kausa izcīņā, kas Tallinā notiks no 2. līdz 4.janvārim. Ceru arī, ka Tallinā spēlēs 2000.gadā dzimusī Māra Mote, kura jau debitējusi SK „Cēsis” sastāvā.

Līdz vasarai kandidātu saraksts kļūs īsāks, bet - katrai vēl būs iespējas sevi parādīt.”

U16 Eiropas čempionāts (meitenes)

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1ČehijaKrievijaFrancijaSpānija
2ItālijaHorvātijaBeļģijaUngārija
3TurcijaSlovākijaSerbijaLatvija
4NīderlandePortugāleVācijaAnglija