Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Kolibri no Tallinas cer pārvest EEGBL medaļas

Kolibri no Tallinas cer pārvest EEGBL medaļas
BK Kolibri meitenes Mudītes Zanderes vadībā uzvarējušas 14 no 15 EEGBL spēlēm
Foto: girlsbasket.eu

 Latvijas U16 meiteņu izlases bāzes komanda Kolibri nedēļas nogalē Tallinā cīnīsies Austrumeiropas Meiteņu basketbola līgas finālturnīrā.

 

Astoņas komandas sadalītas divās grupās. Pēc apļa turnīriem pa divām labākajām pusfinālā turpinās cīņu par medaļām.

B grupas turnīrā Kolibri piektdien plkst.9 tiksies ar Maskavas sporta skolas Trinta komandu (Krievija) un plkst.16 spēlēs ar Berdjanskas DJSS-95 (Ukraina), bet sestdien plkst.9 tiksies ar Viļņas basketbola skolas komandu (Lietuva).

A grupā cīnīsies Sanktpēterburgas SDJSOR, Vidnojes Spartak (abas no Krievijas), Gdaņskas Pomerania (Polija) un SC Audentes (Igaunija).

Pusfināla spēle notiks sestdien vakarā, finālspēles – svētdien.

Kolibri un Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere komandu noskaņo cīņai par medaļām. „Pēc veiksmīgā snieguma sezonas garumā – 14 uzvaru 15 spēlēs – noskaņojums ir labs. Tiesa, jābūt uzmanīgām, jo uz superfinālu visas komandas pamatīgi sasparojas. Jau pirmās spēļu dienas agrā rītā būs jācīnās ar augumos krietni pārākajām maskavietēm, pēc tam mačā ar Berdjanskas komandu būs darīšana ar enerģisku presingu. Viegli nebūs.”

Kaut arī sacensību Nolikums atļauj papildināt sastāvu ar citu sporta skolu audzēknēm un Tallinā varēja startēt teju vai visa U16 izlase, latvietes šo iespēju tikpat kā neizmanto. Kolibri vienpadsmitniekam pievienojusies tikai centra spēlētāja no Jelgavas Kitija Štolce. Trenere Zandere skaidro, ka tas tiek darīts, domājot par vasarā paredzēto Eiropas U16 čempionātu. „Ir ziņas, ka Ukrainas un Lietuvas izlases būs pārstāvētas gandrīz vislabākajos sastāvos, bet ar šīm komandām mums būs jākonkurē Eiropas čempionāta B līgas turnīrā. Tāpat kā ar Igaunijas izlasi. Labāk neatklāsim visas kārtis.”

Austrumeiropas Meiteņu basketbola līgas turnīrā šogad piedalījās 16 komandas no septiņām valstīm. Visu distanci bez zaudējumiem beidza Sanktpēterburgas komanda, otro vietu ieņēma Kolibri, trešo – Vidnojes Spartak.

Finālturnīra spēlēm varēs sekot internetā: Online Reporter

  +2 [+] [-]

, 2011-04-07 20:37, pirms 13 gadiem
Lai veicas Kolibri Tallinā !!!