Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Čukste: 26 ielaistie punkti runā paši par sevi

Čukste: 26 ielaistie punkti runā paši par sevi
Paula Strautmane: 16 punktu, 14 atlēkušo bumbu un 8 rezultatīvas piespēles Latvijas U16 izlases uzvarētajā mačā ar Turcijas izlasi.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U16 meiteņu izlase Bulgārijas pilsētā Varnā Eiropas U16 čempionāta grupas turnīra trešajā spēlē izcīnīja otro uzvaru, pārspējot Turcijas komandu – (14:8, 21:14, 36:23). Latvijas vienība B apakšgrupā ierindojās otrajā vietā uz nākamo posmu ņem līdz zaudējumu Krievijai (39:90) un uzvaru pār Turciju. Nākamās spēles E grupā: pirmdien plkst.18:15 ar Horvātiju (pagaidām 1-1), otrdien plkst.18:15 ar Spāniju (2-0), trešdien plkst.20:30 ar Grieķiju (0-2). Četru pirmo vietu ieguvējas turpinās cīņu par medaļām un četrām ceļazīmēm uz pasaules U17 čempionātu,  pārējās divas cīnīsies par 9.-16.vietu.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Turcijas komanda uzbrukumā spēlē ļoti agresīvi, taču haotiski, cenšoties par katru cenu spiesties tuvāk grozam. Komplektācija to ļauj, jo augumos turcieties ir pat garākas par Krievijas basketbolistēm.

To ņēmām vērā – aiztaisījām groza apakšu, neļāvām viņām spēlēt pick n’roll. Tas apmulsināja pretinieces. Redzot, ka tradicionālie ieroči nestrādā, citus viņas nemeklēja vai nevarēja atrast, stūrgalvīgi turoties pie savas taktikas un skrienot ar pieri mūrī. Turklāt, par spīti viņu augumiem, savācām par 20 atlēkušajām bumbām vairāk (60-41).

26 ielaistie punkti liecina par mūsu aizsardzības kvalitāti. Ja vēl varētu trāpīt... Divpunktnieki 17/41, trīspunktnieki 3/30, sodi 8/16 – ir kur pielikt. Pagaidām patīkamākais ir tas, ka mūs slavē par prasmīgo bumbas kontroli. Ceru, ka šī uzvara vairos meiteņu pārliecību un visas metīs droši tikpat droši, cik māsas Strautmanes.

Labi, ka svētdien atpūtas diena – Digna (Strautmane) spēles vidū pastiepa potīti, Laura (Grabe) pēc sitiena pa galvu nespēlēja pēdējās minūtes. Atpūtīsimies, ārstēsimies un gatavosimies cīņai ar horvātietēm

Šī uzvara mums palielina izredzes iekļūt labāko astoņniekā, taču otrajā posmā cīņas būs grūtas, jo labāko komandu līmenis ir ļoti augsts. Pat pārsteidzoši augsts. Spānijas un Horvātijas izlases pēc komplektācijas un spēles kvalitātes pieskaitāmas šī čempionāta galvenajām favorītēm. Grieķijas komanda izskatās mazliet vājāka, cīņā ar to mums vismaz nebūs jāsaskaras ar fizisko pārspēku. Tiesneši ļauj spēlēt diezgan agresīvi, bet šoreiz mēs tam esam gatavi.”

Latvijas U16 izlases statistika, spēļu grafiks un tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1453&nt_season_id=9323

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 23:42, pirms 11 gadiem
Apsveicu!!!Atpūtieties un uzkrājiet spēkus,jo grūtākais vēl tikai priekšā.Mēs esam ar jums.