Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 21.-27.janvāris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 21.-27.janvāris
Valmieras sporta klubs

Pēdējās pirmā apļa spēles notiks: 30.01. Jelgava-BJSS pret Avantis; 02.02. DU pret RSU; 03.02. Avantis pret BJBS Rīga/Jugla; 08.02. DU pret Ventspils.

27.01.2013.Veiksmīgu spēli, turpinot uzvaru sēriju, aizvadīja Polārās Zvaigznes komanda, kura savā zālē šodien uzņēma Ķekava/TTP komandu.
Ar spraigu aizsardzību, sedzot pa visu laukumu, Polārās uzsāka spēli un rezultāts tam sekoja - viesu komanda kļūdījās, tomēr mājinieces turpināja gūt punktus. Pirmā ceturtdaļa viņām vinnēta ar +5. Līdzīgi nospēlēta tika arī nākamā, tomēr pirma puslaika beigām Polārajām joprojām pārsvars.
Ar aktīvu aizsardzību otru spēles daļu uzsāka Ķekava/TTP komanda, sagādājot galvassāpes Polārajām, jo kļūdas sekoja viena otrai, nespējot pārvarēt laukuma vidu bez kļūdām. Par spīti visam, arī trešā ceturtdaļa noslēdzās ar mājinieču pārsvaru un apņēmību spēli neatdot, kas arī izdevās un spēles rezultātā viņām uzvara ar 63:47.
Rezultatīvākās Polārās Zvaigznes komandā: Vivita Morusa (12 punkti) un Madara Viļuma (12 punkti).
Rezultatīvākās Ķekava/TTP komandā: Linda Vilde (10 punkti) un Sanita Draudiņa (9 punkti).

25.01.2013.25. janvārī Valmiera uzņēma Avantis komandu no Rīgas. Līdz šim abas komandas diezgan veiksmīgi cīnījušās pirmajā aplī un uzvaru/zaudējumu bilance ļoti līdzīga.
Spēles pirmo ceturtdaļu ar nelielu pārsvaru izdevās uzvarēt Avantis komandai un Valmiera centās atspēlēties jau otrajā, kas viņām arī izdevās, tomēr pirms lielā pārtraukuma mājinieces joprojām atradās iedzinējos ar -5 punktiem. Tāds rezultāts spēles vidū vēl neko nenozīmē un viss strauji var mainīties, kā arī notika. Mājinieces otro spēles daļu uzsāka daudz veiksmīgāk un iespējams, ka tas arī bija spēles lūzuma punkts. Ceturtdaļu viņas vinnēja un noslēdza jau ar +7. Arī pēdējo ceturtdaļu viņas nebija nolēmušas atdot un spēle vinnēta ar 75:65.
Rezultatīvākās Valmieras komandā: Madara Krauze (26 punkti) un Linda Magone (17 punkti).
Rezultatīvākās Avantis komandā: Ilze Dukāte (18 punkti) un Dace Cinite (15 punkti).

24.01.2013.No šīs spēles tika sagaidīta intriga, jo tikās komandas ar vienādu bilanci un tagad, kad pirmais aplis ir gandrīz noslēdzies, uz otro kārtu paņemtie punkti ir svarīgi katrā spēlē.
Spēli abas komandas iesāka līdzīgi, tomēr mājinieču neveiksmes ļāva Jelgavas komandai turpināt izvirzīties arvien lielākā vadībā uzvarot vienu ceturtdaļu pēc otras. Pārsteiguma momentu mājiniecēm radīt neizdevās un Jelgavai vinnēta spēle ar 69:51.
Rezultatīvākās Ogres komandā: Marika Salceviča (21 punkts) un Ruta Pētersone (12 punkti).
Rezultatīvākās Jelgavas komandā: Dace Blūma (19 punkti) un Elīna Gavare (16 punkti).

22.01.2013.Spēlē starp RSU un Valmieras komandām 22. janvārī, rezultāts paredzams nebija, jo abas komandas ļoti spēcīgas, kā arī RSU noteikti devās pēc uzvaras, jo spēlei tika pieteikta viena no komandas līderēm Signe Langenfelde.
RSU dominēja spēles laukumā visas spēles garumā, jo pietuvoties un vinnēt kādu no ceturtdaļām, Valmieras komandai neizdevās. Lielisku spēli aizvadīja Signe, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru, gūstot 42 punktus - pusi no komandas punktiem!
Spēle noslēdzās ar 84:61 par labu RSU.
Rezultatīvākās RSU komandā: Signe Langenfelde (42 punkti) un Lelde Ķikute (17 punkti).
Rezultatīvākās Valmieras komandā: Madara Krauze (26 punkti) un Linda Magone (13 punkti).