Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

Autors: edijs_eglitis

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" divu nedēļu apskats: 11.-24.februāris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas"  divu nedēļu apskats: 11.-24.februāris
Daugavpils Universitāte vs Polārā Zvaigzne

Šonedēļ spēles notiks: 27.02. Avantis pret Bk Ventspils; 28.02. RSU pret SK Valmiera; 01.03. LSPA pret Avantis; 01.03. Ķekava/TTP pret Polārā Zvaigzne; 02.03. Rīga/TTP-1 pret Jelgava; 03.03. BK Ventspils pret RSU; 03.03. Polārā Zvaigzne pret Jelgava.

24.02.2013.Pirmajā aplī piedzīvojušas zaudējumu pret Ogres komandu, savā laukumā Polārās Zvaigznes meitenes viņas jau gaidīja ar lielu vēlmi šo zaudēto spēli atspēlēt un savās mājās - vinnēt.
Ātras un precīzas Polārās Zvaigznes uzsāka spēli, izraujoties vadībā jau spēles sākumā. Kristīnes Zalcmanes un Vivitas Morusas caurgājienus apturēt Ogres komandai nācās grūti, tomēr otrā laukuma pusē ne mazāk precīza bija vakardienas Ogres komandas līdere, Liāna Alviņa, kura bez problēmām turpināja lauzties cauri Polārās aizsardzības mūrim.
Kaut gan pēc pirmā puslaika Polārās pārliecinoši demonstrēja savas ambīcijas uzvarēt šo spēli un atradās pārliecinošā vadībā ar 40:20, arī Ogre ar pliku roku šo uzvaru atdot nevēlējās. Trešā ceturtdaļa pagāja zem neizšķirta zīmes komandu gūto punktu ziņā un pēdējā spēles ceturtdaļā nospēlēja veiksmīgāk Ogre, pēdējās spēles minūtēs realizējot svarīgus trispunktu metienus. Ar to gan bija par maz, lai samazinātu jau ievērojamo mājinieču pārsvaru un Polārajām uzvara ar 75:63.
Šīs spēles labākās:
Liāna Alviņa (Ogre): 29 punkti, 9 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 2 pārķertas piespēles
Dace Rudzīte (Ogre): 16 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles
Elīna Zeibote (Polārā Zvaigzne): 13 punkti, 11 atlēkošās bumbas, 1 bloķēts metiens
Vivita Morusa (Polārā Zvaigzne): 15 punkti, 4 rezultatīvas piespēles, 5 pārķertas piespēles

21.02.2013.Arī pirmajā sešiniekā līderu komandām uzvaras viegli nenāk un tā arī notika šajā spēlē. Kaut gan Juglas komanda uz pirmā sešinieka turnīru devās ar vienu pārcelto uzvaru, tomēr Avantis komandai tik viegli uzvaru nebija nolēmušas atdot, it īpaši spēlējot mājas zālē.
Ļoti precīzi spēli uzsāka Jugla, kas jau pirmās pusotras minūtes laika bija realizēju precīzus trīs punktu metienus no trijiem, un par vienu solīti nospēlējot precīzāk par Avantis, viņām arī izdodas uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar 18:13. Otrajā ceturtdaļā iniciatīva burtiski izslīdēja no Juglas meiteņu rokām un pateicoties rezultatīvai Ilzes Oses-Hlebovickas un Ilzes Duktātes spēlei, Avantis turpināja būt precīzas un pirms došanās puslaikā, noslēgt to sev par labu ar +4.
Otro puslaiku savai komandai precīzi uzsākt palīdzēja Ances Seikstules precīzais trīspunktu metiens. Ance komandai palīdzēja kā vien spēja un trešajā ceturtdaļā vien guva 11 punktus. Pēdējā ceturtdaļā Juglas komandai jau uzdevums grūtāks, jo to uzsākot viņām jau 10 punktu deficīts. Diemžēl Juglas spēkiem arī ir limits un pret spēcīgo Avantis komandu pietrūka pavisam nedaudz veiksmes un Juglai zaudējums ar 66:80.
Spēles līderes:
Ance Seikstule (Rīga/Jugla): 25 punkti, 7 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēes, 2 pārķertas piespēles
Ilze Ose-Hlebovicka (Avantis): 28 punkti, 6 atlēkošās bumbas, 5 rezultatīvas piespēles, 1 pārķerta piespēle
Dace Cinīte (Avantis): 19 punkti, 17 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārķerta piespēle

20.02.2013.Skatāmu un aizraujošu spēli 20. februāra vakarā sagādāja Ogres un Rīga/TTP-1 komandas. Pirmā apļa cīņā pārākas bija Rīga/TTP-1 meitenes, kuras vien spēles izskaņā spēja pārspēt Ogri ar 51:49.
Spēles sākums nedaudz veiksmīgāk padodas Rīga/TTP-1, kuras spēles sākumā izvirzās vadībā ar +5, tūlīt gan seko atbilde un Marikas Salcevičas precīzā spēle nodrošina jau izlīdzinājumu rezultāta tablo. Pirmo ceturtdaļu komandas noslēdz neizšķirti. Spēles turpmākajā gaitā veiksmīgi spēlēt turpina Rīga/TTP-1 un noslēdz arī pirmo puslaiku ar +4.
Pagalam neprecīzi un neveiksmīgi iesākas otrais puslaiks Ogres komandai, kas ir par laimi rīdziniecēm. Ogre nespēj samazināt pārsvaru un pietuvoties ne pēc trešās ceturtdaļas, kā arī spēles izskaņā. Ar pārliecinošu rezultātu uzvaru izcīna Rīga/TTP-1 - 68:40.
Spēles labākās:
Zane Ozoliņa (Rīga/TTP-1): 24 punkti, 3 pārķertas piespēles, 2 atlēkošās bumbas, 1 bloķēts metiens
Linda Svenne (Rīga/TTP-1): 14 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 2 pārķertas piespēles, 1 rezultatīva piespēle
Marika Salceviča (Ogre): 11 punkti, 2 atlēkošās bumbas, 2 pārķertas piespēles, 1 rezultatīva piespēle
Dace Rudzīte (Ogre): 11 punkti, 13 atlēkošās bumbas
20.02.2013.Pirmā apļa cīņā starp abām komandām, krietni pārākas izrādījās Ķekavas/TTP meitenes, kuras toreiz uzvarēja ar 74:59.
Spēle iesākas ļoti neveikli un ar abu komandu kļūdām. Rezultātu atklāja Jelgavas komanda vien tad, kad bija nospēlētas jau nedaudz vairāk par četrām minūtēm. Pirmo ceturtdaļu ar 12:8 uzvar Jelgava. Precīzi turpināja Jelgava spēlēt arī otrajā ceturtdaļā, kur komandai svarīgus punktus guva Elīna Gavare, tomēr Ķekavas komandas labā veiksmīgi spēlēja Arta Cīrule, kas pirmā puslaika izskaņā palīdzēja komandai pietuvoties un puslaiku noslēgt vien ar 3 punktu deficītu.
Sākoties otrajam puslaikam, Arta Cīrule burtiski lauzās cauri Jelgavas aizsardzībai un turpināja gūt punktus, izvirzot komandu vadībā, tomēr nieka sprīdi pirms trešās ceturtdaļas beigām, atkal precīza ir Elīna Gavare, nodrošinot Jelgavai vien 2 punktu deficītu uzsākoties izšķirošajai spēles daļai.
Saspringti punkts punktā tika aizvadīta pēdējā ceturtdaļa un spēles beigas izšķīra soda metieni un šajos precīzākas bija Ķekavas meitenes, kur viņas parādīja, ka spēj saspringtos brīžos gūt tik nepieciešamos punktus. Ķekava pārspēj Jelgavu ar 56:54.
Spēles labākās:
Arta Cīrule (Ķekava/TTP): 23 punkti, 15 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 4 pārķertas piespēles
Elīna Gavare (Jelgava): 13 punkti, 4 pārķertas piespēles, 5 atlēkošās bumbas

20.02.2013.Svarīgu otrā apļa spēli aizvadīja pagājušās sezonas čempiones ar šīs sezonas jaunpienācējām un skatoties pēc rezultātiem pirmajā aplī, kad Ventspils uzvarēja ar niecīgu pārsvaru 73:68, cīņa bija sagaidāma spraiga.
Spēles rezultātu atklāja ventspilnieces ar Sandras Janovskas precīzu divu punktu metienu, kam sekoja nākamie, mājiniecēm spēles sākumā gūstot 7 bezatbildes punktus. Ilgi gan bez atbildes Valmiera nepalika un Sabīnes Brošas divi precīzie metieni mazliet pietuvināja rezultātu. Pēc pirmās ceturtdaļas 25:14 vadībā mājinieces. Otro ceturtdaļu uzsākot, apņēmīgākas bija Valmieras meitenes un viņām ceturtdaļu izdodas uzvarēt un rezultāts, lai gan joprojām par labu mājiniecem, tomēr 37:28 nav nepārvarams.
Lai gan otrais puslaiks solījās nest spēlei jaunus pavērsienus, tas izrādījās graujošs. Valmieras komandai. Trešajā ceturtdaļā viņas spēja gūt vien 6 punktus, kā arī zaudēja ceturto ceturtdaļu. Spēli Ventspils vinnēja ar 78:50.
Spēles līderes:
Zane Pavariņa (Ventspils): 19 punkti, 6 pārķertas piespēles, 5 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles.
Anete Erdmane (Ventspils): 8 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 4 bloķēti metieni
Sabīne Broša (Valmiera): 15 punkti, 3 pārķertas piespēles, 2 rezultatīvas piespēles, 2 atlēkošās bumbas

17.02.2013.Gandarījuma kausa izcīņas ietvaros DU savā laukumā uzņēma Polārās Zvaigznes komandu.
Pirmā apļa spēlē pārākas bija Polārās meitenes, bet kā jau saka, ka savā zālē pat sienas palīdz. Spēles rezultātu atklāja precīzs Elīnas Zeibotes metiens, uz ko pēc brīža seko atbildes 2 punkti Tatjanas Savickas izpildījumā. Pirmā ceturtdaļa pagāja spraigā cīņā starp abām komandām un Polārajai Zvaigznei izdodas ceturtdaļu noslēgt ar vien nieka viena punkta pārsvaru. Atsākoties spēlei, nedaudz veiksmīgākas Polārās, tomēr jau drīz vien neapturama kļūst DU komandas spēlētāja Tatjana Savicka, kas vienu pēc otra gūst komandai tik nepiešamos punktus. Otrā ceturtdaļa noslēdzas ar 44:33 DU labā, Tatjanas Savickas kontā jau 22 punkti. Uzsākoties otrajam puslaikam, Polārās Zvaigznes meitenes sķiet nogurušas un arī punkti nekrīt tik labi, kā gribētos, tai pašā laikā DU, līdzjutēju iedrošināta, turpina arvien vairāk atrauties, noslēdzot trešo ceturtdaļu jau ar 21 punkta pārsvaru. Spēle noslēdzas ar pārliecinošu DU uzvaru ar rezultātu 85:55.
Šīs spēles labākās:
Tatjana Savicka (DU): 32 punkti, 7 rezultatīvas piespēles, 8 pārķertas bumbas, 2 bloķēti metieni.
Inga Borodavko (DU): 14 punkti, 15 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārķerta piespēle un 2 bloķēti metieni.
Santa Baltace (DU): 16 punkti, 8 atlēkošas bumbas, 2 rezultatīvas piespēles un 2 pārķertas piespēles.
Kristīne Zalcmane (PZ): 18 punkti, 6 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle, 5 pārķertas piespēles.
Elīna Zeibote (PZ): 11 punkti, 7 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle
Sintija Blaubuka (PZ): 11 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles.

15.02.2013.15. februāra vakarā RSU un Juglas komandas tikās, lai aizvadītu savu pirmo otrā apļa spēli.
Spēles rezultātu atklāja precīzs Lauras Auderes divpunktu metiens, uz kuru gandrīz nekavējoties sekoja atbilde no Juglas komandas. Ar precīziem metieniem abas komandas apmainās līdz pat pirmās ceturtdaļas vidum, kad RSU sāk parādīt savu īsto spēli un vienu pēc otra spēj gūt bezatbildes punktus, Ceturtdaļu RSU spēj noslēgt jau ar glītu pārsvaru 25:10.
Juglas meitenes sapratušas, ka tā pie uzvaras netikt, parāda īstu cīņas sparu un punktus veiksmīgi gūst Ance Seikstule un Laura Keistere. Tomēr joprojām Juglai diezgan pamatīgs deficīts noslēdzot pirmo puslaiku - 40:24.
Otrais puslaiks nenesa neko labu Juglas komandai, jo trio - Klinta Lisnere, Laura Audere un Signe Langenfelde, bija nepārspējamas savā ofensīvā pret grozu, tādējādi nodrošinot RSU tik svarīgo uzvaru ar 85:38.
Šīs spēles labākās:
Klinta Lisnere (RSU): 19 punkti, 6 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 1 pārķerta piespēle un 1 bloķēts metiens.
Laura Audere (RSU): 14 punkti, 4 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles.
Lelde Ķikute (RSU): 11 punkti, 15 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta bumba, 2 bloķēti metieni.
Rezultatīvākās Rīga/Jugla komandā bija Laura Keistere un Ance Seikstule, katra guva pa 9 punktiem.

13.02.2013.Tālu ceļu mērojusī DU komanda 13. februāra vakarā spraigus brīžus sagādāja mājiniecēm. Ar precīzu Santas Baltaces metienu DU atklāja spēles rezultātu, uz ko ātri atbildēja Ogres komanda, tomēr Santa pirmajā ceturtdaļā bija neapturama, viena pati gūstot 10 no 15 komandas iemestajiem metieniem. Precīzāk sāka spēlēt mājinieces un Māras Balodes precīzie punkti deva iespēju Ogrei pievilkt klāt rezultātu, ļaujot pirmo puslaiku noslēgt ar 4 punktu deficītu.
Sākoties otrajam puslaikam, abas komandas savas spēles taktikas netika daudz mainījušas un spēlējot līdzīgi, noslēdz arī trešo ceturtdaļu un Ogrei joprojām neliels 6 punktu deficīts, bet priekšā pēdējā - izšķirošā ceturtdaļa. Atklājot to, atkal precīzs metiens Santas izpildījumā, kas viņai jau 20 punkts šajā spēlē. Pret precīzi spēlējošo DU komandu, Ogre tā arī zāles nespēja atrast un apturēt, un spēle noslēdzas ar rezultātu 58:42, DU komandai izcīnot uzvaru pirmajā otrā apļa spēlē.
Par šīs spēles zvaigznēm:
Santa Baltace (DU): 28 punkti, 10 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles
Māra Balode (Ogre): 14 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle
Dace Rudzīte (Ogre): 7 punkti un 20 atlēkošas bumbas
Olga Lakomko (DU): 16 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 1 rezultatīva piespēle


1

Liza Čumika, Daugavpils Universitāte- PRO Basketball janvāra spēlētāja JSBL

Līza Čumika, viena no Daugavpils Universitāte komandas labākajām spēlētājām palīdzēja pārliecinoši uzvarēt komandai abas janvāra spēles (DU vs BK Saldus 76:32 un izbraukumā Rīdzene/TTT Rīga kadetes vs DU 42:100).
foto: sporto.lv

Līga Piļkeviča, RSU2: ProBasketball veikals Decembra spēlētāja „Jaunajā sieviešu basketbola līgā”

Līga Piļkeviča janvāra sākumā ieņem 1.vietu kopīgajā efektivitātes rādītājā (vidēji 23,2) un ir līdere vidēji gūto punktu kategorijā (19.6 punkti). Izcīnot vidēji 12.4 bumbas spēlē, viņai 2.vieta kopīgajā rangā!
foto: Valmiera/ORDO

Ivanda Hudjakova, Valmiera ORDO - ProBasketball veikals Novembra spēlētāja Jaunajā sieviešu basketbola līgā

Valmiera/Ordo izcīnījusi visas uzvaras aizvadītajās 6 spēlēs, pārspējot savā mājas zālē šībrīža līderes Daugavpils Universitāte (6-1). Intriģējošs būs revanša iznākums 2.apļa atbildēs spēlē Daugavpilī.