Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" čempiones: Rīgas Stradiņa Universitātes komanda

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" čempiones: Rīgas Stradiņa Universitātes komanda
foto: Romualds Vambuts

Fināla spēlē RSU pārliecinoši izcīnīja čempionu titulu, uzvarot LSPA ar rezultātu 72:44.
3.vieta BK Ventspils, kas uzvarēja Avantis - 76:73.
SPORTLAND 3punktu metienu konkurā uzvarēja Elīna Gavare, BK Jelgava BJBS.
FINAL4 vērtīgākā spēlētāja – Laura Audere, RSU.

Ventspils pret Avantis - spēle par 3. vietu

Ja vakardien Avantis, tiekoties ar RSU komandu, bija nepilnā sastāvā un vērā ņemamu pretestību nespēja izrādīt, tad šodien viss mainījās uz pretējo pusi, kā arī Avantis nu laukumā devās ar papildspēkiem.

Abās iepriekšējās komandu cīņās ievērojami pārāka bija izrādījusies Ventspils komanda, taču šodien, sākoties cīņai, Avantis spēja ne tikai lieliski nostrādāt aizsardzībā, bet arī veidot lieliskus un pārdomātus uzbrukumus, kuros ar neapskaužamu precizitāti vienu pēc otra punktus guva Ilze Dukāte. No pirmās līdz pēdējai minūtei spēle gāja punkts punktā, un uzvarētāju izdevās noskaidrot vien pašās spēles beigās, kur nedaudz, bet pārākas izrādījās Ventspils meitenes, un izcīnot trešo vietu ar rezultātu 76:73.

Spēles labākās:

Ilze Dukāte (Avantis): 25 PTS, 11 REB, 5 AS, 3 BS, 2 ST
Ilze Ose-Hlebovicka (Avantis): 25 PTS, 8 AS, 2 REB, 1 ST
Sindija Gūtmane (Ventspils): 18 PTS, 5 REB, 3 ST, 2 AS
Inga Geistarde-Zaporožeca (Avantis): 11 PTS, 16 REB, 5 AS, 2 BS, 1 ST

Spēlē piedalījās:

Avantis: K. Vapne (7 PTS), I. Dukāte (25 PTS), L. Jansone (1 PTS), I. Geistarde-Zaporožeca (11 PTS), I. Ose-Hlebovicka (25 PTS), K. Ridere (4 PTS), A. Zariņa (0 PTS), S. Bebre (nespēlēja)

Ventspils: I. Naudiņa (10 PTS), A. Braunfelde (11 PTS), A. Feldmane (0 PTS), Z. Pavariņa (12 PTS), L. Kalniņa (5 PTS), A. Erdmane (12 PTS), E. Dzērve (3 PTS), S. Gūtmane (18 PTS), S. Janovska (0 PTS), A. Vanaga (5 PTS), K. Kondaurova (nespēlēja).

Sportland 3punktu metienu konkursa fināls

Iepriekšējā dienā Sportland rīkotajā konkursā kvalificējās 6 labākās trīspunktu metējas un fināls bija spraigs. Kā pirmspēdējā meta Laura Audere, kurai gūstot 12 punktus izdevās no cīņas izslēgt Ievu Naudiņu, kas meta pirmā. Kā pēdējā uz metienu līnijas devās Elīna Gavare, kura ar lielisku sniegumu spēja gūt 14 punktus un tādējādi kļuva par konkursa uzvarētāju un ieguva balvā 50 Ls dāvanu karti no veikala Sportland.

1. vieta: Elīna Gavare (14 PTS)
2. vieta: Laura Audere (12 PTS)
3. vieta: Ieva Naudiņa (11 PTS)
4. vieta: Signe Bulava (10 PTS)
5./6. vieta: Arta Kublačova (8 PTS)
5./6. vieta: Katrīne Dimante (8 PTS)

RSU pret LSPA - spēle par 1. vietu

Kā pārsteigums visiem, pusfinālā pārspējot Ventspili, sev vietu tika nodrošinājušas LSPA meitenes, kurām tas bija izdevies pirmo reizi JSBL turnīra pastāvēšanas laikā. Iepriekšējā sezonā RSU komanda ar nieka vienu punktu piekāpās Ventspils komandai, un šosezon noteikti viņu mērķis bija tikai un vienīgi pirmā vieta.

Spēli abas komandas uzsāka ļoti spraigi un LSPA smagi strādāja aizsardzībā, lai noturētu spēli līdzīgos ritmos, īpaši piestrādājot pie RSU līderu, Lauras Auderes un Signes Langenfeldes apturēšanas. LSPA tas gan izdevās vien pirmajā ceturtdaļā, jo tik intensīva aizsardzība prasa daudz spēku un turmpākajā spēles gaitā bija jūtams, ka spēki sāk izsīkt. Arī LSPA līderēm spēle nevedās un tika pieļautas kļūdas. RSU arvien pārliecinošāk parūpējās, lai par šīs spēles iznākumu nekļūtu intriga un uzvarētājs bija skaidrs jau krietnu laiku pirms spēles beigu signāla. Par pārliecinošām JSBL 4. čempionāta uzvarētājām kļuva RSU komanda, uzvarot LSPA ar rezultātu 72:44.

RSU spēlējošā trenere Laura Audere tika atzīta par FINAL 4 vērtīgāko spēlētāju. Balvu viņai pasniedza "Džentelmeņu Klubs 33" pārstāvis, BK "Jūrmala" ģēnerālmenedžers Edgars Abrams.

Spēles labākās:

Laura Audere (RSU): 18 PTS, 15 REB, 7 AS, 7 ST
Signe Langenfelde (RSU): 21 PTS, 9 REB, 7 AS, 2 BS, 2 ST
Linda Sarja (LSPA): 14 PTS, 7 REB, 3 AS, 2 ST

Spēlē piedalījās:

LSPA: A. Kublačova (5 PTS), A. Grosberga (3 PTS), L. Poda (8 PTS), A. Čunda (3 PTS), A. Videniece (2 PTS), L. Sarja (14 PTS), S. Jākobsone (1 PTS), L. Bērziņa (4 PTS), M. Puļļa (4 PTS), E. Gribuste (nespēlēja)

RSU: U. Vorma (6 PTS), S. Langenfelde (21 PTS), M. Baroniņa (0 PTS), S. Nedaškovska (0 PTS), L. Ķikute (8 PTS), K. Lisnere (0 PTS), K. Dimante (0 PTS), I. Kravale (4 PTS), E. Miezīte (0 PTS), L. Audere (18 PTS), M. Saleniece (13 PTS).

Paldies FINAL 4 atbalstītājiem: Džentelmeņu klubam 33, Best4team, Caramelles un Sportland.

Sezona ir noslēgusies, un vēlamies pateikt paldies komandām, spēlētājām, treneriem, atbalstītājiem un līdzjutējiem! Uz tikšanos JSBL 5.čempionātā!