Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

Autors: edijs_eglitis

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 14.-20.janvāris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 14.-20.janvāris
Kristīne Ignatjeva, BK Ventspils & Laura Audere, RSU

Šonedēļ spēles notiks: 22.01. SK Valmiera pret RSU; 23.01. Ogre pret Jeglava; 25.01. SK Valmiera pret Avantis; 27.01. Polārā Zvaigzne pret Ķekava/TTP.

18.01.2013.Fantastisku spēli un cīņassparu varēja skatīt 18. janvāra vakarā Latvenergo zālē, kur savā starpā tikās RSU un LSPA komandas.
RSU komandas sastāvā uz šo spēli nebija ieradušās vairākas komandas līderes, tomēr spēli meitenes spēja radīt spraigu.
Pirmā ceturtdaļa RSU komandai nesākās veiksmīgi un to izmantoja LSPA komanda, kas spēja ceturtdaļu vinnēt ar 18:10. Otrajā ceturtdaļā pārākas izrādījās RSU, kas puslaiku noslēdza ar 26:25, jau esot priekšā par vienu punktu. Tomēr spēles temps neatslāba nevienu mirkli un komandas cīnījās līdz pēdējai sekundei. Šajā spraigajā duelī pārākas izrādījās LSPA meitenes, kas spēli uzvarēja ar nieka diviem punktiem 53:51.
Rezultatīvākās RSU komandā: Lelde Ķikute (12 punkti) un Klinta Lisnere (12 punkti).
Rezultatīvākās LSPA komandā: Annija Videniece (13 punkti) un Marita Puļļa (12 punkti).

17.01.2013.Saspringtus brīžus vakar treneriem un līdzjutējiem sagādāja Jelgava-BJSS un Rīga/TTP-1 komandas.
Lai gan komandas spēli uzsāka līdzīgi, tomēr nelielu pārsvaru turēja Rīga/TTP-1 komanda. Relatīvi drošs pārsvars viņām arī pēc pirmā puslaika – 19:32. Sākoties otrajam puslaikam, Jelgavas komanda spēja atspēlēt 10 zaudētos punktus un pietuvoties rīdziniecēm.
Spēles galotnē, vien minūti pirms spēles beigām rezultāts +1 par labu Jelgavas komandai, bet tad nāk Lindas Svennes precīzais trīs punktu metiens, kas vadības maiņu jau izlīdzina uz palikšanu. Turpmākajā spēles gaitā Jelgava nespēja lauzt spēli un rezultāts bija izlemts, ar 54:52 uzvara komandai no Rīgas.
Rezultatīvākās Jelgava-BJSS komandā: Vita Šadrova (11 punkti) un Zane Bērziņa (10 punkti).
Rezultatīvākās Rīga/TTP-1 komandā: Linda Svenne (13 punkti) un Zane Ozoliņa (13 punkti).

17.01.2013.17. janvārī otra spēle norisinājās Rīgā, starp Rīga/TTP-1 un Ventspils komandām. Par izteiktām šīs spēles favorītēm bija uzskatāmas Ventspils meitenes, ko arī spēles gaitā viņas nodemonstrēja.
Spēlei uzsākoties, viņas turpināja gūt arvien vairāk punktus, noslēdzot pirmo puslaiku ar 36:21. Sākoties otrajam puslaikam, ventspilniecēm punkti sāka krist iekšā viens pēc otra, nedodot nekādu iespēju Rīgas komandai. Spēle noslēdzās ar apaļu r 100:35 par labu Ventspils meitenēm.
Rezultatīvākās Rīga/TTP-1 komandā: Zane Ozoliņa (16 punkti) un Laura Ekharde (8 punkti).
Rezultatīvākās Ventspils komandā: Zane Pavariņa (21 punkts) un Katrīne Kandaurova (16 punkti).

16.01.2013.Trešdienas vakara cīņā starp Ķekava/TTP un Ogres komandām, norisinājās diezgan saspringta spēle. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās vien ar +1 Ķekavas komandas labā, toties Ogre atspēlējās otrajā ceturtdaļā, noslēdzot pirmo puslaiku ar +9.
Tomēr Ogres komandas prieks par pārsvaru nebija ilgs, jo mājinieces zibenīgi pārsvaru atspēlēja un pat izvirzījās vadībā pirms izšķirošās ceturtdaļas. Pārsvaru noturēt izdevās un Ķekavas komandai uzvara ar 77:71.
Rezultatīvākās Ķekava/TTP komandā: Agita Bērziņa (22 punkti) un Linda Vilde (17 punkti).
Rezultatīvākās Ogres komandā: Liāna Āliņa (27 punkti) un Marika Salceviča (19 punkti).

15.01.2013.15. janvāra vakarā savstarpējā spēlē tikās Rīga/Jugla un Ķekava/TTP komandas. Ar pārliecinošiem uzbrukumiem, rezultatīvi spēli iesāka Juglas komanda. Jau pirmajā ceturtdaļā viena no komandas līderēm, Gunta-Kristiāna Melnace spēja gūt 11 punktus, kas komandu izvirzīja vadībā ar 25:11.
Turpmākā spēlē krasas izmaiņas nenotika un spēle no rokas labi gāja mājiniecēm, Juglas komandai.Noslēguma rezultāts 66:36.
Rezultatīvākās Rīga/Jugla komandā: Gunta-Kristiāna Melnace (19 punkti) un Laura Keistere (11 punkti).
Rezultatīvākās Ķekava/TTP komandā: Arta Cīrule (12 punkti) un Luīze Skrastiņa (11 punkti).

14.01.2013.Visai interesanti gāja spēlē starp Rīga/TTP-1 un Avantis komandām.
Kaut gan spēles sākumā spēku pārākumu nodemonstrēja Avantis komanda, turpmākā spēle noritēja samērā līdzīgi. Visas trīs pēdējās trešdaļas nospēlētas vien ar pāris punktu starpību, kur divas no tām uzvarēja Rīga/TTP-1. Kas to lai zin, kāds būtu spēles iznākums, ja mājinieces būtu agresīvāk uzsākušas uzbrukumu un guvušas vairāk punktu. Visā visumā jāsaka, ka ļoti skatāma un aizraujoša spēle, kur meitenes parādīja gribasspēku un vēlmi cīnīties.
Sestais panākums šosezon Avantis komandai ar 71:53.
Rezultatīvākās Rīga/TTP-1 komandā: Zane Ozoliņa (13 punkti) un pa 11 punktiem Lindai Svennei un Rebekai Budļevskai.
Rezultatīvākās Avantis komandā: Ilze Dukāte (21 punkts) un Kristīne Vapne (12 punkti).


1

Liza Čumika, Daugavpils Universitāte- PRO Basketball janvāra spēlētāja JSBL

Līza Čumika, viena no Daugavpils Universitāte komandas labākajām spēlētājām palīdzēja pārliecinoši uzvarēt komandai abas janvāra spēles (DU vs BK Saldus 76:32 un izbraukumā Rīdzene/TTT Rīga kadetes vs DU 42:100).
foto: sporto.lv

Līga Piļkeviča, RSU2: ProBasketball veikals Decembra spēlētāja „Jaunajā sieviešu basketbola līgā”

Līga Piļkeviča janvāra sākumā ieņem 1.vietu kopīgajā efektivitātes rādītājā (vidēji 23,2) un ir līdere vidēji gūto punktu kategorijā (19.6 punkti). Izcīnot vidēji 12.4 bumbas spēlē, viņai 2.vieta kopīgajā rangā!
foto: Valmiera/ORDO

Ivanda Hudjakova, Valmiera ORDO - ProBasketball veikals Novembra spēlētāja Jaunajā sieviešu basketbola līgā

Valmiera/Ordo izcīnījusi visas uzvaras aizvadītajās 6 spēlēs, pārspējot savā mājas zālē šībrīža līderes Daugavpils Universitāte (6-1). Intriģējošs būs revanša iznākums 2.apļa atbildēs spēlē Daugavpilī.