Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 10.-16.decembris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 10.-16.decembris
BK Ventspils komanda

Šonedēļ spēles notiks: 17.12. Rīga/TTP-1 pret Ogre; 18.12. BJBS Rīga/Jugla pret SK Valmiera; 21.12. RSU pret Polārā Zvaigzne; 22.12. Ventspils pret LSPA.

16.12.2012.Svētdien savā zālē DU komanda uzņēma Avantis.
Domājams, ka jau pirms šīs spēles daudziem neskaidrs bija jautājums par tās iznākumu, jo Daugavpils komanda sevi pierādījusi ir jau vairākkārt, kā komanda, kas spēj izraut uzvaru pēdējās sekundēs. Avantis uz spēli Daugavpilī ieradās 5 spēlētāju sastāvā, kas teorētiski nedaudz atviegloja uzdevumu Daugavpils komandai. Pēc jau iepriekš redzēta scenārija, DU pretinieces veiksmīgāk nospēlē pirmo puslaiku un DU gatavojas izšķirošajam triecienam un tā arī notiek – komanda saņēmās un spēj iemest vairāk punktus kā Avantis komanda. 10 sekundes pirms spēlēs beigām DU komandas zvaigzne Olga Lakomko iemet trīspunktu metienu, savu komandu pietuvinot uzvarai, jo komandas nu šķir vien 1 punkts. Uzbrukumā dodas Ilze Ose-Hlebovicka un, lai iegūtu laiku, pret viņu noteikumus pārkāpj Tatjana Savicka. Ilze realizē vienu soda metienu un ar to spēle ir noslēgusies ar 77:75 par labu Avantis.
Rezultatīvākās DU komandā: Santa Baltace (19 punkti) un pa 18 punktiem Olgai Lakomko un Tatjanai Savickai.
Rezultatīvākās Avantis komandā: Ilze Ose-Hlebovicka (28 punkti) un Ilze Dukāte (24 punkti).

16.12.2012.Spraigu maču vakar aizvadīja Polārā Zvaigzne un Jugla komandas ASK zālē. Jau pirmo trīs minūšu laikā Juglas komanda panāca izrāvienu, jo mājinieču komanda nespēja gūt punktus.
Ar kāpumiem un kritumiem turpmāko spēli aizvadīja Juglas komanda, ik pa brīdim ļaujot Polārās Zvaigznes komandai pietuvoties līdz -10 punktiem. Lai gan mājinieces pārsvaru centās atspēlēt, veiksme bija Juglas komandas pusē un viņām arī uzvara ar 66:44.
Rezultatīvākās Polārās Zvaigznes komandā: Elīna Zeibote (12 punkti) un Andžela Ivanova (11 punkti).
Rezultatīvākās Juglas komandā: Gunta-Kristiāna Melnace (19 punkti) un pa 13 punktiem Laurai Keisterei un Signei Bulavai.

14.12.2012.Savā starpā tikās LSPA un Rīga/TTP-1 komandas. Spēles favorītes, LSPA meitenes, jau no spēles sākuma parādīja sevi kā nopietnus pretiniekus un tas izpaudās arī spēles rezultātā, strauji izvirzoties vadībā. Spēles rezultāts likumsakarīgi par labu LSPA meitenēm un viņas var svinēt ceturto uzvaru ar rezultātu 78:28.
Rezultatīvākās LSPA komandā: Santa Jākobsone (20 punkti) un pa 15 punktiem Annijai Grosbergai un Annijai Videniecei.
Rezultatīvākās Rīga/TTP-1 komandā: Laura Ekharde (8 punkti) un pa 6 punktiem Martai Ozolai un Andai Kuzminai.

14.12.2012.Sīva cīņa bija skatāma Valmierā, kur tikās Valmieras un Ventspils komandas.
Abas iesāka spēli līdzīgi un arī pirmo ceturtdaļu noslēdza neizšķirti. Neliels uzrāviens padevās Valmieras komandai, kura pirmo puslaiku noslēdza ar +3. Arī pēc pārtraukuma veiksmīgāk spēli uzsāka mājinieces, un viņām +10 pirms noslēdzošās ceturtdaļas. Tajā, kaut gan ventspilnieces saņēmās cīņai, veiksmīgāk nospēlēja Valmieras komanda un viņām arī uzvara ar 73:68. Šī bija jau 8 uzvara Valmieras meitenēm!
Rezultatīvākās mājiniecēm: Madara Krauze (20 punkti) un Linda Magone (17 punkti).
Rezultatīvākās Ventspils komandā: Zane Pavariņa (16 punkti) un pa 14 punktiem Ievai Naudiņai un Sindijai Gūtmanei.

12.12.2012.Nepilnā sastāvā RSU komanda devās izbraukuma spēlē uz Ogri.
Kaut gan RSU uz spēli bija ieradušās vien 6 spēlētājas, tas spēcīgajai komandai netraucēja izcīnīt kārtējo uzvaru.
Spēles iesākums nedaudz, bet tomēr labāk padevās viesu komandai, kurai pirms pirmā lielā pārtraukuma izdevās gūt 9 punktu pārsvaru. Pārsvars, teorētiski, nav liels, ja vēl jāspēlē divas ceturtdaļas un atspēlēties ir iespējams, bet Ogres komandai otrā spēles puse padevās mazrezultatīva, gustot vien 10 punktus. Tas RSU deva uzvaru ar rezultātu 67:35.
Rezultatīvākās Ogres komandā: Ruta Pētersone (17 punkti) un Linda Zemzare (7 punkti).
Rezultatīvākās RSU komandā: Katrīne Dimante (14 punkti) un pa 13 punktiem – Leldei Ķikutei, Unai Vormai un Ievai Kravalei.