Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

„Jaunās sieviešu basketbola līgas” 4.čempionāts sākas šodien, 17.oktobrī

„Jaunās sieviešu basketbola līgas” 4.čempionāts sākas šodien, 17.oktobrī
JSBL 3.čempionāta fināls, foto: Romualds Vambuts

JSBL čempionāts sāksies ar divām spēlēm Ķekavā un Ogrē. Šosezon JSBL piedalās 12 spēcīgākās amatieru un jaunatnes vecāko grupu komandas no Rīgas, Valmieras, Ventspils, Jelgavas, Ogres, Ķekavas un Daugavpils.

2012./2013.gada sezonas komandas: BK Ventspils, RSU, LSPA, Valmieras sporta klubs, Avantis, BJBS Rīga/TTP1, Jugla, TTP/Ķekava, Polārā Zvaigzne, BK Jelgava-BJSS, Ogre, Daugavpils Universitāte.

Šogad JSBL debitē Daugavpils Universitāte, kas iepriekšējos gadus spēleja LSBL, un apvienotā TTP/Kekavas komandas, savukārt nespēlēs RTU un BJBS Rīga/Pārdaugava komandas.
Šosezon JSBL un LBS vienojās par sadarbību Nolikumu izstrādē, nosakot ierobežojumu Swedbank Latvijas Jauntanes līgas spēlētājām, kurām jāizvelas viens čempionāts startam 2012./13.gada sezonā - attiecīgi JSBL vai LAT-EST WBC. Turpmāk JSBL aktualitētes, kalendārs un spēļu statistika tiks publicēta Latvijas Basketbola savienība, zem „ Turnīri Latvijā”, sadaļā „ JSBL”.
JSBL sacensību regulārais čempionāts tiks aizvadīts no 2012.gada 17.oktobra līdz 2013.gada 31.martam. Visas komandas vispirms izspēlē 1 apli ar katru komandu. Pirmā apļa spēļu norises vieta tika noteikta atbilstoši izlozei, kas notika 26.09.12 JSBL treneru sapulcē. Pēc 1.apļa rezultātiem komandas tiek sarindotas 1.-12.vietai, un turpmāk sadalās divās grupās:

1.-6.vietu ieguvējas turpina spēlēt A grupā un cīnās par JSBL čempionu titulu;
7.-12.vietu komandas turpina spēlet B grupā un cīnās par JSBL Gandarījuma kausu.

2.aplis A grupai:
2.aplis tiek izspēlēts, aizvadot vienu spēli ar savas grupas komandu. Spēles norises vieta ir pretēja 1.apļa izlozei. 2.aplī punkti tiek ņemti līdzi no savstarpējām spēlēm ar savas grupas komandām.
Pēc regulārā čempionāta A grupas komandas tiek sarindotas 1.-6.vietai, summējot 2.apļa un 1.apļa savstarpējās spēlēs izcīnītos punktus.

JSBL 2012./2013.čempiones tiks noskaidrotas FINAL , kas norisināsies Rīgā, Meža skolā, 2013.gada aprīlī.

2.aplis B grupai:
B grupas komandas turpina cīņu par JSBL Gandarījuma kausu, 2.aplī aizvadot vienu spēli ar savas grupas komandu. Spēles norises vieta ir pretēja 1.apļa izlozei. 2.aplī punkti tiek ņemti līdzi no savstarpējām spēlēm ar savas grupas komandām. Pēc regulārā čempionāta B grupas komandas noslēdz čempionātu, summējot 2.apļa un 1.apļa savstarpējās spēlēs izcīnītos punktus un sarindojoties 7.-12.vietā. 7.vietas ieguvēja saņems JSBL Gandarījuma kausu.