Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 3.-9.decembris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 3.-9.decembris
Daugavpils Universitāte komanda

Šonedēļ spēles notiks: 12.12. Ogre pret RSU; 14.12. LSPA pret Rīga/TTP-1; 14.12. Valmiera pret Ventspils; 16.12. Polārā Zvaigzne pret Rīga/Jugla; 16.12. DU pret Avantis.

09.12.2012.Svētdien, 10:30 Meža skolas zālē tikās divas komandas no Rīgas – Avantis un LSPA. Kā jau bija gaidāms, cīņa bija spraiga un uzvaru gūt vēlējās abas komandas.
Spēles pirmo daļu ar nelielu pārsvaru, bet veiksmīgāk uzsāka LSPA komanda, pirms pirmā puslaika noslēguma esot vadībā ar +9. Avantis spēja mobilizēties cīņai un pēc pārtraukuma cīņu uzsākot nedaudz veiksmīgāk un samazinot LSPA pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļa nebija punktiem bagāta LSPA komandai, kas deva iespēju Avantis pārņemt iniciatīvu savās rokās un noslēgt spēli ar uzvaru pie rezultāta 81:76.
Rezultatīvākās Avantis komandā: Ilze Dukāte (19 punkti) un pa 15 punktiem – Ilzei Osei-Hlebovickai un Dacei Cinītei.
Rezultatīvākās LSPA komandā: Lauma Poda un Anete Čunda – katra guva pa 14 punktiem.

08.12.2012.Sestdien savā starpā tikās arī Valmieras un Rīga/TTP-1 komandas Meža skolas zālē.
Spēles favorītes, Valmieras komanda, iesāka spēli ne pārāk veiksmīgi punktu ziņā, līdz ar to Rīga/TTP-1 komanda atradās diezgan tuvu un Valmieras meitenēm pēc pirmās ceturtdaļas vien +3. Tomēr viss mainījās jau sākoties otrajai ceturtdaļai, kurā Rīgas komandai izdevās iemest vien divus punktus. Spēles noslēgumā Valmieras komandai pārliecinoša uzvara ar 69:28.
Rezultatīvākās Rīga/TTP-1 komandā: Marta Ozola (10 punkti) un Laura Ekharde (6 punkti).
Rezultatīvākās Valmieras komandā: Madara Krauze (26 punkti) un Linda Magone (19 punkti).

08.12.2012.Sestdienas rītā Polārā Zvaigzne devas izbraukuma spēlē uz Ventspili.
Kaut gan pirmajā ceturtdaļā viesu komandai izdevās turēt līdzi Ventspils komandai un rezultāts vien 16:14 mājiniecēm par labu, tomēr turpmākā spēles gaita vairs negāja tik gludi. Mājinieces turpināja izrauties un gūt arvien lielāku pārsvaru, nodemonstrējot, ka ir vienas no šīs sezonas līderēm. Ventspilniecēm likumsakarīgi uzvara ar 104:45.
Rezultatīvākās Ventspils komandā: Zane Pavariņa un Ieva Naudiņa – katrai pa 21 punktam.
Rezultatīvākās Polārās Zvaigznes komandā: Vivita Morusa (12 punkti) un pa 9 punktiem Elīnai Zeibotei un Madarai Viļumai.

7. decembrī Latvenergo zālē spēle notika starp RSU un Ķekava/TTP komandām. Spēles favorītes šajā spēlē bija RSU, ko arī komanda veiksmīgi pierādīja, jau no sākuma nostabilizējot pārsvaru. Arī turpmākā spēles gaita bija bez ievērojamām izmaiņām, RSU arvien vairāk izraujoties vadībā. Likumsakarīga uzvara ar rezultātu 83:40.
Rezultatīvākās RSU komandā: Katrīne Dimante (22 punkti) un pa 17 punktiem Unai Vormai un Signei Langenfeldei.
Rezultatīvākās Ķekavas/TTP komandā: Luīze Skrastiņa (9 punkti) un Sintija Bušmane (8 punkti).

06.12.2012.Spēli aizvadīja Rīga/Jugla un Ogre komandas, kas savā starpā tikās Rīgā.
Cik neveiksmīgu spēles sākumu aizvadīja Ogres komanda, tik pārliecinošas bija Rīga/Jugla meitenes, pirmo puslaiku noslēdzot ar 41:9. Tomēr jau ar otrā puslaika sākumu, arī Ogres komanda saņēmās un sāka gūt punktus, abas pēdējās ceturtdaļas nospēlējot veiksmīgāk kā mājinieces. Tas tomēr nespēja palīdzēt samazināt mājinieču iegūto pārsvaru pirmajā puslaikā un uzvara Rīga/Jugla komandai ar 61:48.
Rezultatīvākās Rīga/Jugla komandā: Laura Keistere un Ance Seikstule – katrai pa 15 punktiem.
Rezultatīvākās Ogres komandā: Ruta Pētersone (17 punkti) un Māra Balode (10 punkti).

05.12.2012.Spēlē starp Jelgavu un Daugavpili spraiga cīņa un uzvaru gājienu turpina Daugavpils komanda, pārspējot Jelgavu ar 81:72.
Ar nelielu, bet pamanāmu pārsvaru visas spēles garumā vadībā atradās Daugavpils komanda, neļaujot Jelgavas meitenēm pietuvoties un apdraudēt uzvaru.
Rezultatīvākās Daugavpils komandā: Santa Baltace (28 punkti) un Tatjana Savicka (20 punkti).
Rezultatīvākās Jelgavas komandā: Dace Blūma (24 punkti) un Vita Šadrova (16 punkti).