Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

Valmieras meiteņu basketbola komanda augstajā 2.vietā pēc pirmā apļa

Valmieras meiteņu basketbola komanda augstajā 2.vietā pēc pirmā apļa
SK Valmiera

2012./2013. gada Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) sezonu veiksmīgi turpina Valmieras basketbola komanda un pēc aizvadītām 11 spēlēm komanda atrodas turnīra tabulas augšgalā, proti, otrajā vietā.

Pirmo apli noslēdzot, turnīra līderes ir „RSU” (21 punkts, 10 uzvaras, viens zaudējums), taču tikai ar vienu punktu no pirmās vietas atpaliek Valmieras meitenes (20 punkti). Meitenes ir izcīnījušas deviņas uzvaras un kopš sezonas sākuma oktobrī, piedzīvojušas tikai divus zaudējumus („BJBS Rīga/Jugla” (54:75) un „RSU” (61:84)). JSBL „SK Valmiera” pirmās kārtas spēļu kalendārs un rezultāti:

Valmiera – Avantis 75:65
Valmiera – RSU 61:84
BJBS Rīga/Jugla – Valmiera 75:54
Valmiera – Ventspils 73:68
Rīga/TTP-1 – Valmiera 28:69
DU – Valmiera 68:75
Valmiera – LSPA 60:55
Jelgava – Valmiera 55:74
Polārā Zvaigzne – Valmiera 51:87
Valmiera – Ogre 75:48
Ķekava/TTP – Valmiera 57:74

Rezultatīvākās spēlētājas komandas sastāvā ir komandas kapteine – Madara Krauze, kura spēles laikā vidēji gūst 20,1 punktu un izcīna 9,9 atlēkušās bumbas (Madara tika atzīta arī par labāko decembra spēlētāju JSBL), savukārt visvairāk rezultatīvu piespēļu ir izdevies veikt Anetei Ozolai – 2,8 piespēles.

Komandu veido pārsvarā 1996. un 1997.gadā dzimušās jaunietes, kuras kopā trenējas jau vairākus gadus un ir spējušas savu saliedētību un komandas spēli pierādīt arī šajā turnīrā. Komandas galvenais treneris Alvils Kaufmanis atzīst, ka meitenes spēlē labi un ir spējīgas uzvarēt ļoti spēcīgas komandas: „Mums ir izdevies pārsteigt ikvienu, arī pretiniekus, ar savu labo sniegumu, jo neviena komanda negaidīja no mums tādu spēli, esam viennozīmīgi jaunākā komanda šajā basketbola līgā. Sezonas sākumā nebija ne mazākās cerības par šādu sasniegumu, bija klusa cerība tikt pirmajā sešiniekā.”

„Jāatzīst, ka pirmā apļa noslēgumā bijām nedaudz iestrēguši uzbrukumā, līdz ar to arī aizsardzībā nevedās tā, kā gribētos. Bet meitenes un, jāsaka – komandas kodols, ir sporta skolā jau spēlējušas kopā, tādēļ izdodas saglabāt veiksmīgu komandas garu. Gandarījums par uzvarām un meiteņu smaidi ir tas, kas man sniedz papildus enerģiju, kā arī ir liels prieks, ka meitenes ir noticējušas trenerim. Motivācija cīnīties un darboties ir mīlestība pret basketbolu, gan man, gan meitenēm,” tā savu panākumu atslēgumu pamato treneris.

SK Valmiera JSBL sastāvs: Marta Amoliņa, Annija Borisova, Sabīne Broša, Ivanda Hudjakova, Paula Krastiņa, Madara Krauze, Keitija Lite, Linda Magone, Justīne Niedre, Anete Ozola, Zane Plauka, Kristīne Rudzīte, Līva Virse, Ilze Ādamsone, Rūta Cinīte.

Jaunā Sieviešu Basketbola līga organizē amatieru čempionātu sieviešu basketbola komandām. Tajā piedalās (2012./2013.g.sezonā) 12 komandas no visas Latvijas. Pēc 1. apļa rezultātiem komandas tiks sarindotas 1.-12.vietai, un turpmāk sadalīsies divās grupās: 1.-6.vietu ieguvējas spēlēs A grupā un cīnīsies par JSBL čempionu titulu; 7.-12.vietu komandas spēlēs B grupā un cīnīsies par JSBL Gandarījuma kausu.

Meiteņu komandas spēlētāju profili un foto pieejami „BK Valmiera” mājas lapā: Komandas

Informāciju sagatavoja:
BK Valmiera sabiedrisko attiecību speciāliste
Baiba Veidemane