Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 25.februāris - 3.marts

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 25.februāris - 3.marts
foto: R.Vambuts

Šonedēļ spēles notiks: 06.03. SK Valmiera pret BJBS Rīga/Jugla; 07.03. BK Jelgava-BJSS pret Ogre; 07.03. LSPA pret BK Ventspils; 09.03. DU pret BK Jelgava-BJSS; 10.03. Avantis pret SK Valmiera; 10.03. BJBS Rīga/Jugla pret LSPA.

03.03.2013.Komandas savā pirmajā spēlē nospēlēja tik līdzīgi, ka spēles rezultāts toreiz bija, ka ar +1 vinnēja Jelgavas komanda. Šoreiz savās mājās jau Polārās Zvaigznes meitenes bija gatavas daudz labākai spēlei un pie sevis izcīnīt uzvaru.
Spēle jau no paša sākuma gāja kā pa kalniem, te vienai, te otrai komandai atrodoties iedzinējos. Abu komandu aizsardzības pirmajā puslaikā nebija tās spīdošākās, lieliski pirmajā puslaikā nospēlēja zem groza Zane Neilande, ar kuras nosegšanu Polārajām radās lielas problēmas. Pirms došanās puslaika pārtraukumā, neliels, tomēr pārsvars bija Jelgavas komandai ar 33:30.
Polārās puslaiku uzsākot, Jelgavas aizsardzību spēja uzlauzt vairākkārt un uzvarēt gan trešo, gan ceturto ceturtdaļu, precīzi uzbrukumā nospēlējot Kristīnei Zalcmanei, kas pēdējā ceturtdaļā guva 8 punktus, kā arī Madarai Viļumai, kas vairākkārt apdraudēja pretinieču grozu no soda metienu līnijas. Spēlē virsroku ņem Polārā Zvaigzne ar 66:56.
Spēles līderes:
Dace Blūma (Jelgava): 23 punkti, 3 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 2 pārķertas piespēles
Madara Viļuma (Polārā Zvaigzne): 10 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles, 2 bloķēti metieni

03.03.2013.Pirmajā reizē, kad tikās abas komandas pirmajā aplī, DU uzvara nācās grūti un nospēlēja DU šīs sezonas veiksmes faktors - Olgas Lakomko precīzie trīspunktnieki spēles izšķirošajos brīžos un toreiz DU uzvara ar 74:70.
Abas komandas ļoti apņēmīgi un plecu pie pleca aizvadīja pirmo spēles ceturtdaļu, kas noslēdzās ar 19:19, precīzi spēlējot abām komandas līderēm - Santai Baltacei un Lindai Vildei. Neilgi pēc otrās ceturtdaļas iesākšanās, Ķekava atstāj DU iedzinējos ar 28:22, bet gan ne uz ilgu laiku, jo precīzas sāk kļūt mājinieces un noslēdz puslaiku ar 33:30 un spēle var atsākties otrajā puslaikā gandrīz no sākumpunkta. Trešā ceturtdaļa ne visai veiksmīga Ķekavas komandai, jo nespējot tikt galā ar aizsardzību un nosegt DU snaiperes, dodoties pārtraukumā pirms pēdējās ceturtdaļas, Ķekava iedzinējos jau ar 56:48. DU sajutusi spēles garšu tā pa īstam, uzvaru noteikti nebija nolēmusi atdot spēlē savās mājās un sedza Ķekavas komandu ļoti cieši, tas rezultējās panākumā ar uzvaru 71:65.
Spēles zvaigznes:
Santa Baltace (DU): 26 punkti, 12 atlēkošās bumbas, 2 bloķēti metieni, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta piespēle
Inga Borodavko (DU): 21 punkts, 12 atlēkošās bumbas, 1 bloķēts metiens, 1 rezultatīva piespēle, 1 pārķerta piespēle
Arta Cīrule (Ķekava/TTP): 14 punkti, 15 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 2 pārķertas piespēles, 1 bloķēts metiens
Linda Vilde (Ķekava/TTP): 24 punkti, 4 rezultatīvas piespēles, 3 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles, 1 bloķēts metiens

03.03.2013.Pirmā apļa cīņā pārākas izrādījās RSU, bet šoreiz tas viņām nācās ļoti grūti.
Ventspilnieces savās mājās jutās kā zivs ūdenī un pārliecinoši uzbruka RSU grozam. Kristīne Silarāja un Anete Erdmane burtiski uzlauza RSU aizsardzību un Ventspils puslaiku noslēdz ar patīkamu pārsvaru 39:26.

Otro puslaiku uzsākot, RSU deva negaidītu triecienu pa Ventspils grozu lieliski nospēlējot RSU līderēm un pirms noslēdzošās ceturtdaļas RSU vien 5 punktu deficīts un skaidrs ir tas, ka cīņa pēdējā ceturtdaļā sākas praktiski no nulles.

Lieliski nospēlējot RSU komandai, ar Signes Langenfeldes precīziem metieniem, RSU izvirzās vadībā ar 63:62 vien piecas minūtes pirms spēles beigām. Tomēr Ieva Naudiņa jau tūlīt realizē vienu soda metienu un atkal rezultāts kļūst neizšķirts. Ventspils tomēr pamanās atstāt Signi vienu uz trīspunktu metiena līnijas un viņa realizē kārtējo trīpunktnieku, atkal RSU izvirzot vadībā. Kristīne Silarāja un Ieva Naudiņa vēl mēģina pēdējās sekundēs uzmest trīspunktnieku, bet viņu metienus RSU nobloķē un līdz ar to RSU izcīna ļoti svarīgu uzvaru ar 68:65, ar to nostiprinot savas līderpozīcijas.
Spēles zvaigznes:
Ieva Naudiņa (Ventspils): 17 punkti, 9 rezultatīvas piespēles, 6 pārķertas piespēles, 6 atlēkošās bumbas
Kristīne Silarāja (Ventspils): 21 punkts, 8 atlēkošās bumbas, 4 pārķertas piespēles, 2 rezultatīvas piespēles
Signe Langenfelde (RSU): 16 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 4 pārķertas piespēles, 3 rezultatīvas piespēles, 1 bloķēts metiens
Laura Audere (RSU): 16 punkti, 10 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 4 pārķertas piespēles

02.03.2013.Pirmajā šo komandu cīņā, ar nieka 2 punktiem pēdējās sekundēs uzvaru izrāva Rīga/TTP-1 komanda, tāpēc bija sagaidāms, ka šī cīņa būs smaga un uzvarētāju prognozēt būs grūti.
Dominējot spēli uzsāka Jelgavas komanda, kaut gan komandas pirmajās minūtēs nebija īpaši rezultatīvas un pieļāva daudz kļūdas, Jelgavas komandai izdodas pirmo ceturtdaļu uzvarēt ar 13:6. Spēles turpinājumā Rīga/TTP-1 komanda spēja mobilizēties cīņai un ar precīziem metieniem noturēt pirmās ceturtdaļas deficītu nemainīgu un otro puslaiku uzsākt ar -7, kas nav nepārvarams.
Jelgava otro puslaiku uzsāka ļoti apņēmīgi un no pirmajām minūtēm nodemonstrēja, ka Rīga/TTP-1 komandai šī uzvara nespīd, bez pārsteigumiem izdevās noslēgt spēli ar Jelgavas uzvaru ar 62:40.
Spēles labākās:
Laura Ekharde (Rīga/TTP-1): 20 punkti, 12 atlēkošās bumbas, 6 pārķertas piespēles, 1 bloķēts metiens, 1 rezultatīva piespēle
Zane Neilande (Jelgava): 16 punkti, 7 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles

01.03.2013.Ķekavas komanda savā zālē jutās kā zivs ūdenī un spēli iesāka ļoti ātri un precīzi. Lindas Vildes un Artas Cīrules uzbrukumus un precīzos metienus Polārajām bija grūti nosegt. Polārās nebija gaidījušas tik agresīvu spēli no Ķekavas komandas un piekāpās pirmajā ceturtdaļā ar 27:12. Kaut gan pārsvars šķiet neliels, tomēr pie tā, ka Polārajām neizdodas aizsardzībā nospēlēt precīzi, pārsvars tikai palielinās un Ķekavas komanda gūst otro elpu.
Otro puslaiku uzsākot Polārajām vien 13 punktu deficīts un Ieva Jordane-Liflande, kā arī Elīna Zeibote, otrajā puslaikā šķiet atguvušas spēles garšu un ar precīziem caurgājieniem uzlauž Ķekavas aizsardzību. Ar to visu tomēr ir stipri par maz, lai pārspētu Ķekavu, kura jau ir ieguvusi ievērojamu pārsvaru un visā spēlē Ķekavas/TTP komandai uzvara ar 102:72.
Šīs spēles labākās:
Linda Vilde (Ķekava/TTP): 30 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 2 bloķēti metieni, 2 pārķertas bumbas
Arta Cīrule (Ķekava/TTP): 19 punkti, 13 atlēkošās bumbas, 9 rezultatīvas piespēles
Elīna Zeibote (Polārā Zvaigzne): 16 punkti, 10 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles, 1 bloķēts metiens
Ieva Jordane-Liflande (Polārā Zvaigzne): 12 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 4 pārķertas piespēles, 2 rezultatīvas piespēles

01.03.2013.Par spēli starp šīm abām komandām var teikt, ka gāja smagi. Pirmajā šo komandu tikšanās reizē pirmajā aplī, uzvaru izrāva Avantis komanda ar 81:76, bet šodienas spēle norisinājās nu jau LSPA mājas zālē.
Punktu pie punkta komandas aizvadīja pirmo puslaiku, noturot ļoti augstu spēles tempu. Šajā sacensībā nedaudz, tomēr pārākas bija LSPA meitenes, viņām izdevās puslaiku vinnēt ar 8 punktiem.
Smags kritiens, jādomā, ka izšķirošais Avantis komandai, notika trešajā ceturtdaļā, kad Avantis spēja gūt vien 7 punktus, kas atļāva LSPA komandai panākt jau ievērojamu pārsvaru. Pārliecinošu dominanci viņas demonstrēja arī pēdējā ceturtdaļā un kopumā viņām uzvarēta spēle ar 92:60.
Spēles labākās:
Ilze Dukāte (Avantis): 22 punkti, 21 atlēkošā bumba, 3 bloķēti metieni, 2 pārķertas piespēles
Lauma Poda (LSPA): 21 punkts, 11 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 bloķēts metiens, 1 pārķerta piespēle
Marita Puļļa (LSPA): 24 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles
Ilze Ose-Hlebovicka (Avantis): 20 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles

28.02.2013.Šajā datumā notika spēle starp RSU un SK Valmiera komandām, kurā pārliecinošu uzvaru izcīnīja RSU ar 78:56.

27.02.2013.Viena no pēdējām februāra spēlēm norisinājās starp pirmā sešinieka komandām - Avantis un Ventspili.
Ventspils komanda ir ļoti spēcīgs konkurents un Avantis komanda piekāpās viņām jau pirmā apļa turnīrā ar 98:53.
Spēli ventspilnieces uzsāka ar uzrāvienu, precīzi spēlējot Anetei Braunfeldei, Ievai Naudiņai un Zanei Pavariņai, Avantis komandā pretsparu ventspilnieču ofensīvai deva Ilze Dukāte, kas precīzi guva punktus. Ventspils komandai gan grūtības atrauties nesagādāja un puslaiku viņas vinnēja ar 41:19.
Visiem spēkiem Avantis centās atspēlēties trešajā ceturtdaļā, tomēr jau trešdaļas sākumā Avantis komandai nesanāk gūt punktus un metieni lido garām grozam, tikmēr precīzas ir ventspilnieces un pa trīspunktu metienam gūst vairākas spēlētājas. Spēle noslēdzas ar pārliecinošu Ventspils komandas uzvaru ar rezultātu 94:62.
Šīs spēles līderes:
Kristīne Ignatjeva (Ventspils): 22 punkti, 5 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles, 2 rezultatīvas piespēles
Zane Pavariņa (Ventspils): 19 punkti, 11 atlēkošās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārķerta piespēle
Ilze Dukāte (Avantis): 18 punkti, 8 atlēkošās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 3 pārķertas piespēles
Inga Geistarde-Zaporožeca (Avantis): 10 punkti, 10 rezultatīvas piespēles, 7 atlēkošās bumbas, 3 pārķertas piespēles.