Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2315, Did:0, useCase: 3

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 28.janvāris - 3.februāris

"Jaunās sieviešu basketbola līgas" Nedēļas apskats: 28.janvāris - 3.februāris
foto: Renārs Koris

Pēdējā pirmā apļa spēle notiks 8. februārī, Daugavpilī: DU vs BK Ventspils komanda.

03.02.2013.Uz tādas nedaudz pacilātas nots par tikšanu pirmajā sešiniekā, Rīga/Jugla komanda tikās ar Avantis komandu.
Avantis, kā jau daudz pieredzējušākas spēlētājas, spēli uzsāka mierīgi un līdzsvaroti, izmantojot savas iespējas un rezultatīvi spēlējot, tomēr arī Jugla nebija nolēmusi atkāpties un pēc pirmās ceturtdaļas Avantis komandai vien 4 punktu pārsvars. Arī pārējās ceturtdaļās Avantis, lai arī nedaudz, tomēr visu laiku bija priekšā. Iespējams, ka Juglas komanda spēli nespēja paņemt dēļ vājā snieguma zem groziem cīņā pēc bumbām, jo Avantis spēja zem groziem savākt 61 bumbu, turpretim Jugla vien 26. Likumsakarīga Avantis uzvara ar 71:61.
Rezultatīvākās Avantis komandā: Ilze Dukāte (26 punkti) un Dace Cinite (18 punkti).
Rezultatīvākās Rīga/Jugla komandā: Gunta-Kristiāna Melnace (18 punkti) un Nelda Leimane (14 punkti).

02.02.2013.Ar nelielu aizķeršanos un pārceltu spēles sākuma, tomēr veiksmīgi satikās un spēli aizvadīja DU un RSU komandas. No šīs spēles DU komandai bija atkarīgs tas, vai komanda iekļūs pirmajā sešiniekā un iegūs tiesības pacīnīties par uzvaru sezonas turnīrā. Kaut gan DU vēl ir jāaizvada viena spēle pirmajā aplī, kas notiks 8. februārī pret Ventspili, tomēr turnīra tabulā tas daudz ko nemainīs un DU paliek 7. vietā un cīnīsies kopā ar otrā sešinieka komandām par Gandarījuma kausu.
Spēle smagi veicās DU jau no paša sākuma, ko RSU bija neapturamas ar Signi Langenfeldi un Lauru Auderi sastāvā. Pāris reizes spēles laikā DU izdevās izvirzīties vadībā, tomēr nopietnu pretestību viņas izrādīt nespēja. Arī Olgai Lakomko, kas vairākkārt bija glābusi komandu, izraujot uzvaru pēdējās sekundēs, šī nebija īstā spēles diena un spēle no rokas nevedās. Rezultātā DU piekāpās RSU ar rezultātu 69:52.
Rezultatīvākās DU komandā: Santa Baltace (31 punkts) un Tatjanai Savickai un Olgai Lakomko pa 7 punktiem.
Rezultatīvākās RSU komandā: Signe Langenfelde (21 punkts) un Lelde Ķikute (18 punkti).

30.01.2013.Pirmā apļa pēdējo spēli Jelgavas komanda aizvadījas savās mājās, uzņemot Avantis komandu.
Kaut gan par tikšanu pirmajā sešiniekā Jelgava vairs pacīnīties nevarēja šajā spēlē, tomēr līdzi paņemtie punkti nākamajam aplim joprojām ir no svara un svarīga bija arī šī spēle. Spēlei sākoties, abas komandas spēlēja līdzīgi un pēc pirmās ceturtdaļas Avantis gūst vien nelielu piecu punktu pārsvaru. Turpmāko spēli Jelgavas komandas izpildījumā gan varētu saukt par braukšanu ar ragavām no kalna, jo punkti tika gūti maz, Avantis komanda guva arvien lielāku pārsvaru un lielu pretestību Jelgavas komandai parādīt tā arī vairs neizdevās. Rezultātā Jelgavas komandai smags zaudējums ar 83:43.
Rezultatīvākās Jelgavas komandā: Dace Blūma (15 punkti) un Zane Bērziņa (7 punkti).
Rezultatīvākās Avantis komandā: Dace Cinite (20 punkti) un Ilze Dukāte (17 punkti).