Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Osis izrauj "Ādažiem" uzvaru "Masters" turnīra ievadā pār ASV vadošo komandu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Osis izrauj "Ādažiem" uzvaru "Masters" turnīra ievadā pār ASV vadošo komandu
Mārcis Osis. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Marseļā sācies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Tā ievadā pārsteigumu sagādāja Latvijas komanda "Ādaži", izraujot uzvaru pār vieniem no favorītiem, ASV vadošo komandu "Miami", ar 21:20.

• "Ādaži", kurus pārstāv Artūrs Strēlnieks, Roberts Smildzējs, Mārcis Osis un Kristaps Čavars, savu pirmo "Masters" turnīru sāka kā izsētā komanda, kurai nevajadzēja startēt kvalifikācijā. Pirmā spēle latviešiem bija pret ASV spēcīgāko komandu "Miami".

• Spēles ievadā komandas apmainījās sekmīgiem uzbrukumiem, bet Strēlnieks ar sekmīgu tālmetienu izvirzīja latviešus vadībā ar 3:1. Amerikāņi ļāva latviešiem izpausties no distances, bet sekmes vairs nebija tik sekmīgas. Tikmēr "Miami" spēja veikt izrāvienu un pārņemt vadības grožus savās rokās (6:3). Kad spēlētas bija divas ar pusi minūtes, latviešu deficīts sasniedza piecus punktus. Līdz spēles laika vidum latviešiem izdevās pietuvoties divu punktu atstatumā (12:10), cīņai turpinoties gana līdzīgi.

• Komandas apmainījās sekmīgiem uzbrukumiem groza apakšā, bet trīs ar pusi minūtes līdz spēles laika beigām amerikāņi trāpīja tālmetienu, atjaunojot četru punktu pārsvaru (16:12). Uzreiz ar precīzu tālmetienu atbildēja Osis, kurš neizmantoja iespēju panākt izlīdzinājumu. No distances nespēja trāpīt arī Čavars, kamēr piezīmju norma ļāva "Miami" atkal atrauties ar soda metienu palīdzību.

Pēdējā minūtē īstu brīnumu paveica Osis, kurš pamanījās gūt piecus punktus un astoņas sekundes līdz spēles laika beigām izraut pārsteidzošu uzvaru ar 21:20. Osis kopumā pretinieku grozā sameta 13 punktus, četri punkti un 11 atlēkušās bumbas Strēlniekam, bet pa diviem punktiem Smildzējam un Čavaram.

• Cīņa par tikšanu ceturtdaļfinālā latviešiem gan vēl priekšā pret Serbijas otro spēcīgāko komandu "Liman". Spēles sākums plkst. 22:30 un tā būs vērojama FIBA 3x3 YouTube kontā.