Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-18 basketbolisti laikapstākļu dēļ neaizvada pirmās spēles 3x3 Pasaules kausā

Agris Suveizda

Latvijas U-18 basketbolisti laikapstākļu dēļ neaizvada pirmās spēles 3x3 Pasaules kausā
Foto: basket.lv

LETA. Latvijas U-18 vīriešu 3x3 basketbola izlase trešdien laikapstākļu dēļ Debrecenā neaizvadīja U-18 Pasaules kausa pirmās divas spēles.

Latvijas 3x3 basketbolistiem trešdien bija jātiekas ar Kirgizstānu un Indiju, taču laikapstākļu dēļ turnīrs tika pārtraukts un šodien tiks aizvadītas 14 no 20 paredzētajām spēlēm. Latviju šajā turnīrā pārstāv pērnā gada Eiropas vicečempioni U-17 grupā Toms Markuss Salnājs, Jānis Censonis, Edvards Egle un Kristiāns Artis Pastors. D apakšgrupā latviešiem jātiekas arī ar Ukrainu un Izraēlu.

Apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji svētdien, 3.septembrī, izslēgšanas turnīrā cīnīsies par medaļām. Ceturtdaļfinālā D grupas labākās komandas tiksies ar pirmās un otrās vietas ieguvējiem B apakšgrupā (Brazīlija, Igaunija, Maroka, Serbija un Slovēnija).

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs Amanda Baumgarte, Elīna Briede, Annija Brence un Katrīna Millere. Latvietes izliktas ar 14.numuru un cīnīsies A apakšgrupā, kur pretinieces būs Kongo Demokrātiskās Republikas, Ēģiptes, Tunisijas un Čīles komandas. Ceturtdaļfinālā svētdien, 3.septembrī, A apakšgrupas divas labākās komandas spēlēs ar C grupas labākajām vienībām (Japāna, Lietuva, Maroka, Spānija, Ukraina).

Pasaules U-18 kausa izcīņā Latvijas basketbolistu labākie sasniegumu līdz šim bijusi piektā vieta vīriešu konkurencē 2022. gadā un sestā vieta sieviešu turnīrā 2021. gadā.

Izmantotie resursi:
LETA