Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions Čavars par mazajiem cinīšiem, kas nogāza lielo vezumu

Sportacentrs

Olimpiskais čempions Čavars par mazajiem cinīšiem, kas nogāza lielo vezumu
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Agnis Čavars sevi raksturo, kā spītīgi mērķtiecīgu pret darbu, karjeru un sportu. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” sarunā ar Jāni Šipkēvicu viņš atklāj, kā olimpiāde mainīja viņa attieksmi pret citiem un vēlmi dot atpakaļ. Tāpat basketbolists piekrīt salīdzinājumam, ka komanda bijusi kā mazie cinīši, kas nogāza lielo vezumu, un uzvara, sports kopumā nereti ir liela pozitīvu emociju dvesma.

“Es parasti tāds piezemēts cilvēks esmu, vienmēr mēģinu kaut ko izdomāt, – kā būtu izdevīgāk, kā būtu labāk, bet tagad pēc olimpiādes es esmu sevi pieķēris pie domas, ka es gribu dot pretī,” atklāj Čavars, “Es mēģinu neatteikt nekad, ja kāds aicina uz interviju vai nofotogrāfēties. Vienalga ko – es mēģinu neatteikt.”

Pēc olimpiskajām spēlēm sportists arī redzējis spēļu vērotāju skaitli, kas skatījās komandas spēles televīzijā. “Cik daudz cilvēki skatījās, un man liekas, ka jebkurš no cilvēkiem, kas nāk pie manis ar kaut kādu vaicājumu, varēja būt tas, kas mani atbalstīja tajā mirklī, tāpēc es tiešām gribu dot pretī,” tā Čavars, “Protams, katram ir savas iespējas, katram ir savi enerģijas resursi un viss pārējais, bet tik tiešām, es nezinu, vai es varu pataisīt pasauli par labāku vietu, bet es cenšos tiešām dot pretī, cik es spēju.”

Basketbolists piekrīt, ka sports spēj daudzos ieslēgt tādu kā stopkadru, atmetot ikdienas kašķus un nebūšanas. Turklāt tieši 3x3 basketbolisti gluži kā mazi cinīši nogāza lielu vezumu. “Tas arī daudziem nostrādāja pozitīvi, ka varbūt mēs tiešām kā mazs cinītis nogāzām to lielo vezumu,” piekrīt Čavars, “Nedēļu vai divas pēc mūsu sagaidīšanas mēs bijām Raimonda Paula koncertā Dzintaru koncertzālē, mūs kā speciālos viesus uzaicināja. Kad tev visa zāle pieceļas kājās un pēc tam pārtraukumā nāk roku spiest.”

Daudzi teikuši paldies, ka maza nācija uzvarējusi lielu, ar to saprotot spēli pret Krieviju. “Tas jau arī mūs vienoja, tādu takā pozitīvismu iedeva. Pati finālspēle – tādas spēles nekad mūžā nav bijušas, – ka kedas saplīst, Krūmiņš satraumējās un teipo, – tas kaut kāds asa sižeta filmai līdzīgs bija,” atceras basketbolists.

Pilns raidījuma ieraksts: