Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" ar vienu uzvaru iekļūst ceturtdaļfinālā Hamburgā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" ar vienu uzvaru iekļūst ceturtdaļfinālā Hamburgā
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA

FIBA Pasaules tūres "Challenger" turnīrā Vācijas pilsētā Hamburgā ceturtdaļfinālu sasnieguši "Kandava/Turība" 3x3 basketbolisti. Latvieši grupu turnīrā izcīnīja vienu uzvaru, ar ko pietika tikšanai tālāk.

• Pretī Neomas "Masters" turnīram "Kandava/Turība" devās pretī ar Edgaru Krūmiņu, Mārtiņu Krūmiņu, Franci Lāci un Zigmāru Raimo. Turnīru Hamburgā latviešiem vajadzēja sākt ar spēli pret Nīderlandes komandu "Utrecht". Spēles ievadā Raimo izdarīja spiedienu uz groza apakšu, bet Edgars Krūmiņš realizēja tālmetienu, panākot 5:3. "Utrecht" panāca izlīdzinājumu, bet turpinājumā komandām kliboja precizitāte no jebkuras pozīcijas. Tādējādi spēles vidū rezultāts bija vien 8:6 "Kandava/Turība" labā.

Spēles otro pusi ievadīja Edgara Krūmiņa realizētais uzbrukums ar sodu groza apakšā, pēc kā sekoja divi sekmīgi soda metieni (11:6). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet, Latvijas komandai sasniedzot piezīmju normu, "Utrecht" ar soda metienu palīdzību sadeldēja deficītu līdz minimumam. Atbildi no distances sniedza Edgars Krūmiņš, atjaunojot komfortablāku vadību (17:14). Viņam izdevās trāpīt vēl vienu tālmetienu un asistēt Mārtiņam Krūmiņam uz groza apakšu. Punktu spēlei pielika Lācis, kurš realizēja soda metienu - 21:17.

Hamburgas "Challenger" turnīrs, D grupa

"Kandava/Turība" - "Utrecht" (NED) 21:17

"Kandava/Turība": E.Krūmiņš 9, Lācis 6 (8 ab), Raimo 4, M.Krūmiņš 2
"Utrecht": Van Tilborgs 6 (5 ab), Agasi 6, Bertoti 4, Adetuņi 1

Cīņā par pirmo vietu grupā "Kandava/Turība" cīnījās pret kvalifikāciju pārvarējušo Spānijas komandu "Mataro", kas zaudēja "Utrecht" ar 18:19. Spēles ievadā latvieši realizēja divus uzbrukumus, bet pēc spēlētas minūtes Lācis ar sekmīgu soda metienu panāca 5:2. Viņš trāpīja arī no distances, palielinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem. Spānijas komanda daudz uzbruka no distances, bet nesekmīgi. Lielākā rezultāta starpība bija septiņi punkti, bet tad spāņi veica būtisku izrāvienu, spējot panākt ne vien izlīdzinājumu, bet arī iekrāt trīs punktu pārsvaru (13:16).

• Izrāvienu ar triecienu grozā no augšas pārtrauca Lācis, bet spāņiem turpināja veikties no distances (15:19). "Kandava/Turība" vēl guva divus punktus, bet zaudēja spēlē ar 17:21. Līdz ar to grupā katrai komandai bija pa uzvarai, kas lika skaitīt gūtos punktus. Pēc tiem pirmo vietu izcīnīja "Mataro", otro "Kandava/Turība", bet trešo "Utrecht". Tādējādi sestdien, plkst. 19:30 "Kandava/Turība" spēlēs ceturtdaļfinālā pret Francijas komandu "Paris".

Hamburgas "Challenger" turnīrs, D grupa

"Kandava/Turība" - "Mataro" (ESP) 17:21

"Kandava/Turība": Lācis 9, E.Krūmiņš 4, Raimo 3, M.Krūmiņš 1
"Mataro": Beirans 12 (6 ab), Huanola 4, Tebans 3, Milovanovičs 2