Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Izmeklē Beļģijas 3x3 komandas iespējamo krāpšanos, kvalificējoties Tokijas spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izmeklē Beļģijas 3x3 komandas iespējamo krāpšanos, kvalificējoties Tokijas spēlēm
Foto: ZUMAPRESS.com

LETA. Tiek izmeklēta iespējamā Beļģijas 3x3 basketbola vīriešu komandas krāpšanās, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm, trešdien ziņo Flāmu radio un televīzijas apraides organizācija (VRT).

Flāmu sabiedriskā apraides organizācija Beļģijā VRT ziņo, ka Beļģijas Basketbola asociācija (BB) un Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) veic izmeklēšanu par iespējamo krāpšanu, kas saistīta ar 3x3 basketbola turnīru organizēšanu. Izmeklēšana ir sākta pēc apsūdzībām krāpšanā, kurā iesaistīta Beļģijas komanda, kas teicami spēlēja Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Beļģijas "lauvām" izdevās kvalificēties olimpiskajām spēlēm pēdējā brīdī, taču Tokijā tās pārsteidza visus, nodrošinot ceturto vietu, bet pamatturnīrā ieņemot pat otro vietu.

Flāmu dienas laikraksts "De Standaard" apgalvo, ka Beļģijā tika organizēti vairāki fiktīvi turnīri, lai uzlabotu "lauvu" reitingu pirms kvalifikācijas turnīra. "Lauvas" tiek apsūdzētas 27 izdomātu turnīru uzrādīšanā FIBA. Tas ļāva beļģiem kvalificēties kvalifikācijas turnīriem Austrijas pilsētā Grācā un Ungārijas pilsētā Debrecenā.

Kvalifikācija olimpiskajiem atlases turnīriem notiek, pamatojoties uz sarežģītiem aprēķiniem. Pa šo laiku ir mainīta arī sistēma, kas apgrūtina iepriekšējo krāpšanu izsekošanu.

Paziņojumā presei Beļģijas "lauvas" uzstāj, ka viņu sniegums 2021. gadā apliecināja komandas vērtību.

Pirmajā kvalifikācijas turnīrā Grācā beļģi nepārvarēja grupu turnīra fāzi, piekāpjoties ASV un Lietuvas basketbolistiem, bet sešu komandu turnīrā Debrecenā, kas bija pēdējā atlase olimpiskajām spēlēm, beļģi finālā ar 21:14 apspēlēja mājiniekus un kvalificējās 3x3 basketbola turnīram Tokijā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-25 19:22, pirms 3 gadiem
Normāli, izdarīja visu, lai varētu būt Olimpiskajās spēlēs, Latvijā nekas tāds nebūtu iespējams, jo latvieši domatu, kā vienam otru nogremdēt. Tagad jau 3x3 džeki intervijās runā kā tā vietā lai nākotnes vārdā visi strādātu kopā, katrs mēģina vilkt deķi uz savu pusi

     [+] [-]

, 2021-08-25 20:28, pirms 3 gadiem
pec kaujas ar kulakiem ņemašī..poļu sakamvārds