Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" 3x3 basketbolisti nepārvar "Challenger" kvalifikāciju Polijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" 3x3 basketbolisti nepārvar "Challenger" kvalifikāciju Polijā
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Polijas pilsētā Ļubļinā sācies FIBA Pasaules tūres 3x3 basketbolā "Challenger" turnīrs, kura kvalifikāciju nepārvarēja "Riga" basketbolisti. Latvijas un Ķīnas apvienotā komanda ar 21:5 sakāva komandu no Kataras, bet tad ar 15:21 piekāpās ASV komandai.

• "Riga" basketbolisti Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Sjiņgruju Vu un Hans Sju sev negaidīti Polijā notiekošo "Challenger" turnīru sāka no kvalifikācijas, pirmajā spēlē tiekoties ar Kataras komandu "Al Bidda". Latvijas un Ķīnas apvienotā komanda bez problēmām uzvarēja spēlē ar 21:5. Rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Agnis Čavars.

• Čavars jau no pirmajām minūtēm pilnībā dominēja soda laukumā un labi izpildīja arī tālmetienus. Pirmā minūte noslēdzās ar rezultātu 3:2, bet līdz spēles laika vidum rezultāts jau bija 13:2. Kataras komanda trīs no pieciem punktiem guva ar triecieniem grozā no augšas, bet "Riga", nedaudz pieliekot tālmetienu precizitātē, varēja spēli pabeigt ļoti ātri. Spēles izskaņā divus tālmetienus realizēja Sju, liekot punktu spēlei.

• Izšķirošo spēli par vietu pamatturnīrā "Riga" aizvadīja pret ASV komandu "Omaha". Amerikāņi spēja iekrāt četru punktu pārsvaru, ko spēles otrajā pusē "Riga" nespēja atspēlēt. Ķīnas basketbolisti regulāri iekrita aizsardzībā, kamēr sekmes uzbrukumā bija epizodiskas. "Riga" atzina pretinieku pārākumu ar 15:21 un nekvalificējās pamatturnīram. Ar deviņiem punktiem rezultatīvākais bija Edgars Krūmiņš.

• Pamatturnīrā spēlēs Ķīnas komanda "Beijing", kuru pārstāv Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis, cīnoties par trim ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru.

     [+] [-]

, 2023-09-23 16:24, pirms 7 mēnešiem
Tiesnešu tizlošanās un negodprātīgi doti noteikumu pārkāpumi bija izšķirošais faktors Riga mačā pret Omaha komandu. Tiesneši izteikti deva priekšroku Omaha komandai un blēdījās. Viņi Omahai vairākus nostaigātus, pārkāpumus uzbrukumā un aizsardzībā, autus un nenotīrītas bumbas nefiksēja, bet Riga komandai visu to fiksēja. 3*3 tiesneši ar katru nākamo turnīru paliek arvien debīlāki un debīlāki. Galīgi viņi vairs neprot mačus taisnīgi tiesāt.