Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Piezīmēm bagātā spēlē latvietes zaudē Nīderlandei, taču iekļūst 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Piezīmēm bagātā spēlē latvietes zaudē Nīderlandei, taču iekļūst 1/4 finālā
Paula Mauriņa. Foto: FIBA

Eiropas kausa izcīņā 3x3 basketbolā pirmo zaudējumu piedzīvoja Latvijas sieviešu izlase. Latvietes atzina pašreizējās Eiropas kausa titula īpašnieces, Nīderlandes izlases, pārākumu ar 13:19. Ar to pietika 2. vietai D grupā un vietai ceturtdaļfinālā.

• Latvijas 3x3 sieviešu izlase Eiropas kausā nav piedalījusies kopš 2019. gada, kad bronzas spēlē Debrecenā pārspēja Nīderlandi (17:13). Sieviešu izlase, ko pārstāv Marta Leimane, Paula Mauriņa, Marta Miščenko un Ketija Vihmane, turnīru sāka ar dramatisku uzvaru pār Ungārijas izlasi, bet otrajā spēlē pretī stājās pašreizējās Eiropas kausa titula turētājas, Nīderlandes basketbolistes.

• Spēle sākās ar daudz fiziskām divcīņām, komandām pus minūtē kopā sapelnot četras piezīmes, no kurām trīs bija latvietēm. Nīderlandietes guva pirmo punktu, bet Leimane realizēja vienu soda metienu no diviem. Pirmajās trijās minūtēs turpinājās līdzvērtīga cīņa, kas parādījās arī uz rezultāta tablo - 3:3.

• Nākamajā minūtē nīderlandietes ar sekmīgām darbībām aizsardzībā lauza cīņas gaitu un izvirzījās vadībā ar 7:4. Izrāvienu ar sekmīgu soda metienu pārtrauca Mauriņa (5:8). Rezultāta starpība varēja strauji pieaugt, bet nīderlandietēm bija vāja soda metienu precizitāte. Labāk veicās Leimanei, kura bija precīza nākamajos divos mēģinājumos (7:8).

• Komandas turpināja daudz pārkāpt noteikumus, abām tuvojoties 10 piezīmju atzīmei. Iespēju ar soda metieniem panākt izlīdzinājumu neizmantoja Miščenko, aizmetot garām abus. Mauriņa pēc sekmīgas izspēles bija precīza groza apakšā, bet Miščenko izmantoja savas auguma priekšrocības (11:11).

Sakrātās 10 piezīmes neļāva latvietēm vairs spēlēt fiziski aizsardzībā, ko pretinieces izmantoja, atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Tas varēja būt vēl lielāks, ja vien sekmīgi būtu Nīderlandes basketbolistu soda metieni. Latvijas basketbolistēm neizdevās realizēt pustālos metienus, bet Miščenko trāpīja divus soda metienus (13:17). Nīderlandes izlase realizēja otro tālmetienu, uzstādot spēles gala rezultātu, latvietēm atzīstot pretinieču pārākumu ar 13:19.

• Nu Latvijas basketbolistēm bija jāgaida Nīderlandes un Ungārijas spēles iznākums. Nīderlandes basketbolistes nervozā spēlē uzvarēja ar 16:13, kas nozīmēja, ka Latvijas izlase sestdien, plkst. 14:45 spēlēs pret Polijas izlasi, kas cīņā par uzvaru grupā pieveica Vācijas basketbolistes.

FIBA Eiropas kausa izcīņa 3x3 basketbolā sievietēm

Latvija - Nīderlande 13:19

Latvija: Miščenko 5 (5 ab), Leimane 4, Mauriņa 3, Vihmane 1
Nīderlande: Bonstra 8, Flērena 5, Drīsena 4 (5 ab), Betonvila 2 (5 ab)

     [+] [-]

, 2024-08-23 17:25, pirms 3 nedēļām
Visnotaļ nebaudāms pasākums...

     [+] [-]

, 2024-08-24 00:54, pirms 3 nedēļām
Murlāpsis rakstīja: Visnotaļ nebaudāms pasākums...
jo sieviskiem jabut virtuve pie galda, nevis ar vechu lietam janodarbojas!

     [+] [-]

, 2024-08-24 00:58, pirms 3 nedēļām
Interesanti, ka polietes paralēlajā grupā paņēma pirmo vietu. Pēc zaudējuma Nīderlandei biju pārliecināts, ka 1/4F trāpīsim uz vācietēm. It kā polietes liekas parocīgākas pretinieces, bet tad jau redzēsim, kas tur sanāks.

     [+] [-]

, 2024-08-24 00:59, pirms 3 nedēļām
LVpirags rakstīja: jo sieviskiem jabut virtuve pie galda, nevis ar vechu lietam janodarbojas!
Muļķis tāds.Visi ģeniālie pavāri ir vīrieši.