Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistiem uzvara, zaudējums un vieta ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistiem uzvara, zaudējums un vieta ceturtdaļfinālā
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro

Spānijā sācies "Super Liga Pro" turnīrs 3x3 basketbolā, kurā dalību uzsākusi Latvijas komanda. Latvieši pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru, ar 14:13 pārspējot Brazīlijas basketbolistus, bet tad ar 12:22 piekāpās Spānijas komandai.

• Latvijas 3x3 izlases kandidāti šonedēļ turpina gatavošanos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Galvenie spēki devušies uz turnīru Francijā, bet Mārcis Osis, Roberts Smildzējs, Artūrs Strēlnieks un Kristaps Čavars uzsākuši dalību "Super Liga Pro 3x3" turnīrā Spānijā.

• Pirmajā spēlē Latvijas komanda mērojās spēkiem ar Brazīlijas komandu "Drible Certo Brasil". Jau pirmajā uzbrukumā latvieši savērpa pamatīgu mudžekli uzbrukumā, pēdējā sekundē metienu realizējot Strēlniekam. Pirmās minūtes izskaņā precīzs no distances bija Čavars, izvirzot Latvijas komandu vadībā ar 3:0. Brazīlieši sāka izmantot savu spēku un atlētismu, īsā laikā pārņemot vadības grožus. Lai arī spēle bija haotiska, Latvijas basketbolisti tajā turējās, pēc četrām spēlētām minūtēm esot iedzinējos ar viena punkta deficītu (7:8).

• Arī spēles otrajā pusē latviešiem bija problēmas groza apakšā, bet brazīlieši nespēja savas izdevības izmantot. Krājoties pārkāpumiem, Brazīlijas komanda tika pie vairāk iespējām mest soda metienus, bet arī ar to realizāciju neklājās viegli. Arī latvieši neizmantoja pāris labas iespējas, pretiniekiem spēles izskaņā sākot nogurt. Pēdējās trīs minūtes sākās pie rezultāta 10:10. Osis lauza spēli, beidzot realizējot soda metienus, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 13:10. Pretinieki uz to atbildēja ar savu izrāvienu, pēdējai minūtei sākoties ar neizšķirtu rezultātu. Osis un Strēlnieks izdarīja savu darbu aizsardzībā, kas ļāva Latvijas komandai izraut uzvaru ar rezultātu 14:13.

• Osis bija rezultatīvākais Latvijas komandā ar sešiem punktiem, četrus guva Čavars, trīs Strēlnieks, bet Smildzējam viens punkts.

• Otro spēli latvieši aizvadīja pret Spānijas komandu "Barcelona CBS", kas pieveica "Drible Certo Brasil" ar 21:14. Līdz ar to Latvijas un Spānijas komandas cīnījās par pirmo vietu grupā. Spēles ievadā spāņi izvirzījās vadībā ar 5:2, bet ar vēl vienu izrāvienu pēc četrām spēlētām minūtēm jau bija vadībā ar 14:7. Spēles vidū Latvijas basketbolisti neizmantoja pāris iespējas sadeldēt deficītu. Turpinājumā spāņi nokārtoja vieglu panākumu ar rezultātu 22:12.

•Līdz ar to sestdien, plkst. 13:00 Latvijas basketbolisti mērosies spēkiem ar B grupas labāko komandu, kas varētu būt "Argos Bats" no Spānijas vai Serbijas vienība "Liman" ar serbu 3x3 basketbola leģendu Dušanu Bulutu priekšgalā.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-22 13:14, pirms mēneša
malači !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-03-22 17:45, pirms mēneša
Šerifs Vudijs rakstīja: cikos spēle pret Krieviju?
Plkst. 25:30 pēc Maskavas laika.