Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezim un "Chongming" neizdodas sasniegt "Masters" ceturtdaļfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezim un "Chongming" neizdodas sasniegt "Masters" ceturtdaļfinālu
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Ar diviem zaudējumiem dalību FIBA Pasaules tūres Šanhajas "Masters" turnīrā noslēgusi Naura Mieža pārstāvētā "Chongming" 3x3 basketbola komanda. Ķīnas komanda zaudēja Serbijas komandai "Ub" un ASV komandai "Princeton".

• Atšķirībā no pagājušās nedēļas, šonedēļ Ķīnas komandu "Chongming" "Masters" turnīrā pārstāv vien Nauris Miezis, kamēr Kārlis Pauls Lasmanis spēlē turnīrā Ķīnas līgā. "Chongming" pirmā spēle A grupā bija pret Serbijas vadošo komandu "Ub". Spēles ievadā spēle uzbrukumā gāja caur Kameronu Forti, kurš pēc teju divām ar pusi spēlētām minūtēm panāca izlīdzinājumu (4:4). Serbi atbildēja ar piecu punktu izrāvienu, ko pēc sekmīga dribla paraugdemonstrējuma ar tālmetienu pārtrauca Miezis (6:9).

• Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgāk, bet tāpat drošu vadību saglabāja "Ub". Spēles laika vidū savu trešo punktu guva Miezis, samazinot rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem. Desmit sekundes vēlāk viņš vēlreiz bija precīzs, kas izrādījās Ķīnas komandas pēdējais punkts spēlē, tai zaudējot serbiem ar 11:22. Mieža rēķinā četri punkti.

Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā "Chongming" cīnījās ar ASV komandu "Princeton", kas vien mača galotnē ar 19:20 piekāpās "Ub". Spēles ievadā Miezis ar sekmīgu tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā ar 3:2, bet viņa komandas biedri bija pasīvi aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem. Līdz spēles laika vidum komandām īpaši nesekmējās ar metienu realizāciju, vadībā ar 9:6 esot amerikāņiem.

• Rezultāta starpība minūtes laikā pieauga līdz pieciem punktiem, bet Miezis un Forte centās atgriezt savu komandu cīņā. Pēc Miezim fiksētā nesportiskā pārkāpuma "Princeton" ar soda metienu palīdzību panāca 15:8. No šī "Chongming" nespēja atgūties, zaudējot arī otrajā spēlē ar 14:22 un netiekot ceturtdaļfinālā. Šajā spēlē Latvijas basketbolists guva divus punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, kā arī atdeva piecas piespēles.