Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 3x3 basketbolisti Ventspilī uzvar Nāciju līgas ceturtajā turnīrā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas U-21 3x3 basketbolisti Ventspilī uzvar Nāciju līgas ceturtajā turnīrā
Mārcis Osis. Foto: FIBA

LETA. Latvijas U-21 vīriešu 3x3 basketbola izlase piektdien Ventspilī svinēja uzvaru U-21 Nāciju līgas Eiropas 1.konferences ceturtajā turnīrā, bet sieviešu izlase ieņēma ceturto vietu.

Vīriešu komanda ar Markusu Mamaju, Mārci Osi, Dāvi Skreiveru un Mārtiņu Evartu Zviedri sastāvā ar 14:11 pārspēja Izraēlu un ar 21:13 - Slovēniju.

Pirmajā mačā ar septiņiem gūtiem punktiem izcēlās Osis, bet Mamajs guva četrus punktus. Pretiniekiem septiņus punktus guva Joavs Vitlems.

Mačā ar slovēņiem Zviedris guva septiņus, Mamajs - sešus, bet Osis ar Skreiveru - pa četriem punktiem. Slovēnijas vienībā piecus punktus sakrāja Jurijs Višnikars.

Latvija piecu komandu konkurencē izcīnīja uzvaras abās spēlēs, bet pa diviem panākumiem trīs mačos tika slovēņiem un francūžiem.

Latvijas sieviešu izlase ar Paulu Ciršu, Martinu Bertāni, Zelmu Mālmani un Martu Danielu Leimani sastāvā pagarinājumā ar 19:20 zaudēja Polijas vienaudzēm un ar 12:18 piekāpās Francijai.

Pirmajā cīņā deviņus punktus guva Leimane, četrus - Cirša, bet polietēm pa astoņiem punktiem sakrāja Kornelija Bukovčana un Olivija Janicka.

Otrajā mačā piecus punktus guva Leimane, bet pretiniecēm astoņi punkti Lisilas Žeromas kontā.

Sestdien un svētdien Ventspilī notiks šī sabraukuma piektais un sestais turnīrs, kuros piedalīsies Latvijas, Francijas, Izraēlas, Slovēnijas un Polijas sieviešu un vīriešu komandas.

Pirmajos trijos turnīros jūlija sākumā Francijas pilsētā Voironā Latvijas vīriešu komanda izcīnīja pa vienai pirmajai, otrajai un trešajai vietai un pēc četriem posmiem ar 350 punktiem ieņem pirmo vietu savā konferencē. Francijai ir 300, Slovēnijai un Izraēlai - pa 280, bet Polijai - 180.

Sievietēm kopvērtējumā pēc 3 posmiem: Francija 300, Latvija 230, Polija 210, Slovēnija 180, Izraēla 230 punkti.

Sieviešu konkurencē Latvija ar 290 punktiem ieņem trešo vietu aiz Francijas (370 punkti) un Polijas (310 p.).

Latvijas U-21 sieviešu izlasē startam Ventspils posmos ir iekļauta Marta Daniela Leimane, Paula Cirša, Martina Bertāne, Zelma Mālmane un Madara Ķilpe, kura aizstāj Voironā spēlējušo Dženiferu Riekstu. U-21 vīriešu izlasa Ventspilī spēlēs tādā pašā sastāvā kā Voironā: Markuss Mamajs, Mārtiņš Evarts Zviedris, Mārcis Osis, Dāvis Skreivers un Rainers Ļisicins.

Izlašu treneri ir Raimonds Feldmanis, Anda Eibele un Ritvars Kauliņš.

Konferenču labākās komandas - uzvarētājas sešu posmu summā - iegūs ceļazīmi uz Pasaules kausa U-23 izcīņas turnīru.

Izmantotie resursi:
LETA