Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Lasmanis palīdz "Lausanne" triumfēt turnīrā Japānā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanis palīdz "Lausanne" triumfēt turnīrā Japānā
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Japānā noslēdzies "3x3.EXE Super Premier" finālturnīrs, par kura uzvarētājiem kļuvuši Šveices komandas "Lausanne" basketbolisti. Panākumu kaldināja arī Kārlis Pauls Lasmanis, kurš ar komandas biedriem varēs sadalīt 100 tūkstošus ASV dolāru.

• "3x3.EXE Super Premier" ir starptautisks turnīrs, kas izveidots Japānas, Taizemes un Austrālijas komandām ar galveno balvu fināla posmā 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Turnīrā aizvadīti trīs posmi un nu arī finālposms. Katrā no posmiem pieaicinātas arī viesu komandas. Viena no tām ir Šveices vienība "Lausanne", kuru turnīrā Taizemē, kā arī fināla posmā pārstāvēja arī Kārlis Pauls Lasmanis.

• "Lausanne" finālturnīrā iesaistījās no pusfināla, kurā ar 18:15 pieveica Japānas komandu "Hachinohe Dime", iekļūstot finālā. Tajā pretī stājās cita Japānas komanda "Alphas", kas pusfinālā ar 15:12 pārspēja Kanādas komandu "Toronto Patriots".

• Spēles pirmajās divās minūtē komandas uzbruka haotiski, kas neveicināja rezultāta attīstību. Lasmanis centās uzņemties iniciatīvu, bet spēles ievadā atzīmējās vien ar punktu (3:3). "Lausanne", kas spēli aizvadīja trīs spēlētāju sastāvā, cīnījās punkts punktā, pēc četrām spēlētām minūtēm rezultātam esot neizšķirtam (7:7).

• "Alphas" spēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk arī sasniedza piezīmju normu. Pie rezultāta 11:11 Lasmanis trāpīja tālmetienu, brīdi vēlāk to paveicot vēlreiz, kas "Lausanne" deva trīs punktu pārsvaru (15:12). Latvijas basketbolists turpināja uzņemties pienākumus uzbrukumā, palīdzot noturēt iegūto pārsvaru. Lasmanis realizēja arī uzvaru nesošo tālmetienu, kopā guva 10 punktus, palīdzēja "Lausanne" izcīnīt uzvaru un 100 tūkstošus ASV dolāru lielo naudas balvu - 21:15.