Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistiem mainīgas sekmes un vieta Francijas turnīra 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistiem mainīgas sekmes un vieta Francijas turnīra 1/4 finālā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Šajā nedēļas nogalē Francijā turpinās "League Pro" tūre, kuras otrajā posmā piedalās arī Latvijas 3x3 basketbolisti. Latvieši turnīru sāka ar zaudējumu Lietuvas komandai ar 20:22, bet pēc tam ar 22:13 pieveica Beļģijas komandu "Brussels", iekļūstot pusfinālā.

• Pagājušajā nedēļā "Pro League" pirmajā posmā Latvijas komanda, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, tika pusfinālā, kurā piekāpās "Paris 2" komandai no Francijas. Otrajā posmā Latvijas komandu pārstāv Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Francis Lācis. Grupu turnīra pirmajā spēlē latviešiem bija principiāls duelis ar Lietuvas 3x3 izlases kandidātiem, kuri tāpat kā latvieši aktīvi gatavojas Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Lietuvieši pirmajā spēlē ar 21:6 sagrāva Beļģijas komandu "Brussels".

• Spēle sākās dinamiski, lietuviešiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Pirmās minūtes noslēgumā Lasmanis realizēja vienu tālmetienu, bet pēc brīža bija precīzs vēlreiz (4:2). Lietuvieši prata izlīdzināt rezultātu, bet tad Lasmanis piespēlēja groza apakšā Lācim, kurš trieca bumbu grozā no augšas. Lietuvas basketbolisti spēja iegūt minimālu pārsvaru, bet pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts (7:7).

• Pēc pārtraukuma lietuvieši trāpīja divus tālmetienus, iegūstot četru punktu pārsvaru. Līdz spēles laika vidum latviešiem nekādi neizdevās pietuvoties, ko nepalīdzēja paveikt arī piezīmju norma. Spēles laika vidū rezultāts bija 15:12. Lietuvieši ļoti labi spēlēja aizsardzībā, kā arī tiesneši nebija saudzīgi pret latviešiem, sodot Lasmani par tēlošanu. Brīdi vēlāk tika saņemta arī desmitā komandas piezīme, kas nozīmēja divus soda metienus un bumba palika lietuviešiem. Rezultāta starpība pieauga līdz sešiem punktiem, bet mazu cerību deva Čavara sekmīgais tālmetiens (14:18).

• No distances trāpīja arī Lācis, latviešiem pietuvojoties minimālā atstatumā. Lasmanim bija iespēja ar soda metieniem panākt izlīdzinājumu, bet viņš trāpīja tikai vienu. Lasmanis vēlāk reabilitējās ar sekmīgu tālmetienu, panākot izlīdzinājumu, bet pēdējais vārds tomēr bija lietuviešiem, kuri izrāva uzvaru ar 22:20.

Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā "Brussels" basketbolisti latviešiem pirmajās minūtēs sagādāja pienācīgu pretestību, izvirzoties vadībā ar 4:2. Latvieši guva nākamos piecus punktus guva latvieši iegūstot kontroli pār spēls gaitu. Beļģijas komandas aizsardzība sāka jukt, kas Latvijas komandai palīdzēja būt vadībā pēc pus spēles ar 10:5. Latviešiem kliboja precizitāte no distances, kas palīdzētu ātrāk izšķirt spēli par labu sev. Lasmanis parādīja, ka ir komandas līderis, realizējot soda metienus un tālmetienu, kā arī triecot bumbu grozā no augšas. Punktu spēlei ar tālmetienu no vienas kājas lika Krūmiņš, latviešiem uzvarot ar 22:13.

• Ceturtdaļfinālā Latvijas basketbolisti mērosies spēkiem ar Francijas komandu "Paris 1". Spēles sākums paredzēts plkst. 14:25 un tai iespējams sekot līdzi "RMCSport" YouTube kontā.

  -1 [+] [-]

, 2024-02-17 22:11, pirms 8 mēnešiem
Bļģ, tiešām nav pieejami protokoli ar punktu guvējiem?!

     [+] [-]

, 2024-02-17 23:19, pirms 8 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Bļģ, tiešām nav pieejami protokoli ar punktu guvējiem?!
Jēga strītbolā no tā cik kurš punktus gūst???