Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" izcīna vēl vienu uzvaru un iekļūst "Masters" ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" izcīna vēl vienu uzvaru un iekļūst "Masters" ceturtdaļfinālā
Kristaps Gludītis. Foto: FIBA

Šveices pilsētā Lozannā notiekošajā Pasaules tūres "Masters" turnīrā otro uzvaru izcīnījuši "Kandava/Turība" 3x3 basketbolisti. Latvieši cīņā par pirmo vietu grupā ar 21:16 pārspēja Puertoriko vienību "San Juan", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Pagājušajā nedēļā "Kandava/Turība" 3x3 basketbolisti, Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, ļoti labi nostartēja Mongolijā notikušajā "Challenger" turnīrā, izcīnot otro vietu un kvalificējoties Makau "Masters" turnīram. Sākotnēji nebija paredzēta komandas dalība Lozannas "Masters" turnīrā, bet latvieši ieņēma Izraēlas komandas "Tel-Aviv" vietu. Pirmajā spēlē "Kandava/Turība" mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Partizan", ko neizteiksmīgā spēlē pieveica ar rezultātu 18:11.

• Cīņā par uzvaru grupā latvieši mērojās spēkiem ar Puertoriko komandu "San Juan", kas arī pārspēja "Partizan" ar 21:20. Spēli ar diviem sekmīgiem gājieniem uz groza apakšu sāka "San Juan" vienība, bet Gludītis atbildēja ar sekmīgu tālmetienu. Komandas dinamiski spēlēja uzbrukumā, punktus krājot pārmaiņus. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija 6:5 "Kandavas/Turības" labā.

Pēc pārtraukuma divus soda metienus realizēja Lācis, bet brīdi vēlāk trieca bumbu grozā no augšas ar sodu. Trešais soda metiens nebija sekmīgs, rezultātam paliekot 9:5. Spēles laika vidū Lācis vēlreiz ietrieca bumbu grozā, panākot 14:10. "San Juan" basketbolisti centās atspēlēties, bet latvieši lika pretī sekmīgus metienus no distances (16:11).

• "San Juan" izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, atjaunojot intrigu cīņā par uzvaru. Šo intrigu izdzēsa Gludītis, kurš vispirms realizēja metienu tiešā groza tuvumā, bet tad ar atkārtotu mēģinājumu lika punktu spēlei no tālās distances - 21:16.

• Līdz ar to "Kandava/Turība" izcīnīja uzvaru savā grupā un sestdien ceturtdaļfinālā tiksies vai nu ar Serbijas komandu "Liman" vai Francijas komandu "Marseille". Spēles sākums paredzēts plkst. 19:05 un to iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kontā.

Lozannas "Masters", B grupa

"Kandava/Turība" - "San Juan" (PUR) 21:16

"Kandava/Turība": Gludītis 12, Lācis 5, Apsītis 2 (5 ab), Raimo 2
"San Juan": Alende 6, Ralats 5, Sančess 3 (5 ab), Caskats 2